”Ja, vi indrømmer at have bidraget til et urealistisk skønhedsideal – nu er det på tide at gøre op med det”
SPONSORERET indhold

”Ja, vi indrømmer at have bidraget til et urealistisk skønhedsideal – nu er det på tide at gøre op med det”

ALT for damerne har som det første kvindeblad herhjemme besluttet, at det skal være slut med at glatte rynker eller fjerne en delle. Autenticitet virker som det indlysende valg i 2020, skriver magasinets redaktionschef Rikke Dal Støttrup.

Af:: Rikke Dal Støttrup Foto: Viktor Nilsson
22. okt. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Vi har haft Trine Dyrholm på forsiden før. Men denne gang føles alligevel som noget helt særligt, fordi den for os på Danmarks mest læste kvindeblad er forsiden en slags milepæl. Det er nemlig den første forside, siden vi tog beslutningen om at indføre en ny politik for billedbehandling: På forsiden ser du Trine Dyrholm fuldstændig, som hun ser ud i virkeligheden.

Det lyder så indlysende, at alternativet næsten er pinligt. Men ja, i al den tid, der har eksisteret kvindeblade, har det været normalt at forskønne portrætterne en smule under ”fremkaldelsen”. Ikke meget og som regel ikke noget, man som læser har hæftet sig ved. Men alligevel nok til, at vi må indrømme gennem tiderne at have bidraget til et urealistisk skønhedsideal, og her i 2020 er det på tide at gøre op med det.

Nye insta charter.jpgALT for damernes forside i uge 43 med skuespiller Trine Dyrholm på forsiden.

Sociale medier har gjort det endnu mere påtrængende at have en klar holdning til, hvordan vi fremstiller kvinder. Her kan man med et enkelt swipe gøre sin hud helt glat eller benene længere, og det er let at falde for fristelsen til at skyde genvej til at blive ”insta-perfect” - udadtil. Men hvis vi – og i særdeleshed vores døtre - ser perfekt hud eller perfekte proportioner overalt, så er det nemt at komme til at føle sig forkert, når man kigger sig selv i spejlet.

I ALT for damerne har vi aldrig foretaget de store retoucheringer, men alligevel var det ikke helt let at tage beslutningen om nu at ændre procedurerne. For er det ikke netop æstetikken og drømmen, man køber et dameblad for? Forventer læserne ikke en halv times eskapisme fra den grå hverdag? 

Og jo, ALT for damerne skal stadig være et æstetisk univers; vi arbejder stadig med make up, pænt lys og dygtige fotografer, og måske opdager man som læser slet ikke, at noget er anderledes. Vores håb er, at det over tid kommer til at gøre en lille forskel, at vi aldrig lige ”fikser” en rynke eller en delle i billedbehandlingen.

Autenticitet virker som det indlysende valg i 2020; et mærkeligt år, hvor vi alle sammen blevet tvunget til at se nærmere på vores værdier. På det gamle dameblad er vi ikke i tvivl, og nu har vi nedskrevet 3 dogmer, som vi forpligter os til. Vi byder al debat om dette velkommen.

Anbefalet til dig