Ann Eleonora Jørgensens datter følte sig som gæstestjerne i sine forældres liv, da de blev skilt
Da Carla Eleanor Feigenbergs forældre blev skilt, besluttede de sig for en 7/7 ordning. En beslutning, som efterlod hende med en følelse af at være gæstestjerne i sine forældres liv. Som teenager skulle hun leve op til, at nogen havde savnet hende, og at det fyldte, om mor var ked af det, når hun var hos far, og omvendt. Det fortæller hun i et stort interview til ALT for damerne.
Carla Eleonora Feigenberg kan ikke huske en tid, hvor hendes forældre har været et par. Hendes forældre, skuespiller Ann Eleonora Jørgensen og sceneinstruktør Emmet Feigenberg, blev nemlig skilt, da hun var knap tre år gammel. Hun husker sin barndom fra to hjem som farverig, fyldt med voksne og uden faste spisetider.
Det betød nemlig meget for Ann Eleonora Jørgensen, at selvom datteren er vokset op i to hjem, skulle hun have en god og nærværende relation til både mor og far.
De besluttede sig for, at datteren skulle være en uge hos sin far og en uge hos mor. Selvom en 7/7 deleordning var forholdsvist nyt dengang, vidste Ann Eleonora Jørgensen, at hvis datteren skulle have et naturligt forhold til begge forældre, skulle hun have lige meget adgang til dem. Hun er nemlig selv skilsmissebarn. Det fortæller Ann Eleonora Jøgensen i et stort interview til ALT for damerne, nummer 38.
Gæstestjernen i sine forældres liv
Selvom Ann Eleonora Jørgensen lagde meget vægt på, at adgangen til begge forældre var ligeligt fordelt, savnede hun stadig sin datter, når hun var hos sin far.
”Når Carla havde været hos Emmet, glædede jeg mig helt vildt til, at hun skulle komme tilbage, så jeg sørgede meget for, at der var plads til at have tid med Carla. Men det var også hårdt, at hun var væk, det hele var ikke bare idyllisk, skal jeg lige sige. De første par dage, når Carla var hos sin far, tænkte jeg, ah, nu kan jeg bare se fjernsyn til klokken et om natten, men derefter begyndte jeg at se flyverdragter og strutskørter alle steder, fordi jeg savnede hende. Derfor var det altid noget særligt, når Carla kom ind ad døren,” fortæller Ann Eleonora Jørgensen, og datteren fortsætter:
”Og sådan var det også hos min far. Det var selvfølgelig fantastisk at blive modtaget med åbne arme, men man kommer også til at føle sig lidt som en guest star. Da jeg blev teenager, kunne jeg godt føle, at jeg skulle leve op til, at nogen havde savnet mig. Og ligegyldigt hvor gode venner ens forældre er, tror jeg ikke, at man som skilsmissebarn kan undgå at tænke over, om mor er ked af det, når man er hos far, og omvendt. Man arver lidt sine forældres samvittighed og kan komme til at tage så meget hensyn til sine forældres følelser, at man synes, at man skal være den her solstråle, når man kommer ind ad døren. Samtidig var der noget sørgeligt ved at sige farvel, når man skulle hjem til den anden, så der var et følelsesmæssigt pendul, der svingede ret meget.”
Noget af det, som Carla Eleonora Feigenberg er mest taknemmelig for i sin opvækst, er den måde, hendes mor og far blev skilt på og stadig samarbejder, fortæller hun til ALT for damerne.
”Jeg er vokset op med to hjem, fire forældre og tre brødre. Og vi holder alle sammen jul sammen. I har heller aldrig været rigide i jeres opdragelse, der har været masser af rummelighed, og I var mest optaget af, at jeg skulle behandle folk, som jeg gerne selv ville behandles.”
Læs hele interviewet med Ann Eleonora Jørgensen og datteren Carla Eleonora Feigenberg i ALT for damerne, nummer 38. Her fortæller de mere om at være mor og datter, hvordan kræftsygdom har haft indflydelse på deres relation og om det, at gemme en fuckfinger i sin lomme. Du kan finde artiklen i vores digitale magasinunivers, Flipp.