Anne Hjernøe
Foto: Les Kaner, Privat

Anne Hjernøe: "Dét var min værste sommer"

I en ny serie i ALT for damerne fortæller kendte om deres sommerminder. De gode, de gamle og de ret skøre. Vi lægger ud med TV-kok Anne Hjernøe, der husker tilbage på barndommens lyse sommerdage og teenagetraumer på Bornholm.

Hvordan var dine barndomssomre?
– De var fulde af sol og frihed, så langt øjet rakte. Der var sindssygt mange børn i gadebilledet dengang. Jeg er vokset op på

en lille bitte, stille, blind villavej med en skov forenden. Og vi var vel en 10-15 unger, der legede på tværs af køn og alder. Den der lyd af børnestemmer ude på vejen, mens man sad og spiste aftensmad og trippede for selv at komme derud...

Vi spillede rundbold og legede røvere og sol- dater ude i skoven. Og jeg sad altid allerhøjest oppe i det største træ i skoven og havde som- me tider en Falck-kasse og forbandt træerne, for jeg syntes, det var så synd, hvis nogen havde knækket en gren af eller snittet i det.

– Vi var altid omgivet af masser af venner og familie, og når vi holdt ferie, kørte vi ofte op til Gammel Skagen. Vi er også kørt til Frankrig og Italien, og vi har været i Lapland. Men Ska- gen fyldte ekstremt meget i min bevidsthed, da jeg var barn. Jeg tror, vi startede med at komme der i 74, hvor jeg har været 5 år gam- mel, og det blev vi ved med, indtil Skagen blev for overrendt. Vi kom der i sommerferier, vinterferier, påskeferier, efterårsferier, bede- dagsferier... I starten boede vi på et hotel,

der hed Traneklit, som senere blev lavet om til timeshare, og der købte vi et af deres række- huse. Vi kom dog altid uden for den allermest hysteriske højsæson. Det blev simpelthen så rædsomt til sidst. Folk klappede fandeme ad solen, når den gik ned!

Dit bedste sommerminde?
– Det at komme tilbage til et sted, hvor der også kommer folk, man kender. Mine forældre har helt sikkert også koordineret, så de havde nogle, de kunne holde ud at være sammen med, og børnene havde nogle at lege med. De frokoster, vi havde i klitterne på tæpper. Jeg husker den der boblende, løsslupne stemning, der var. Vi tumlede rundt og legede og nød følelsen af frihed. Allerede fra vi var ret små, blev vi sluppet fri. Det var fantastisk.

Anne i 1981 i tidens tern.

Dit værste sommerminde?
– Det var den sommer, mine forældre besluttede, at vi skulle til Bornholm. Igennem alle de her år havde jeg jo fået både venner og veninder og de der søde københavnerfyre, jeg var
lidt småforelsket i – i Skagen! Jeg var sur en
hel sommer. Hold kæft, jeg var tosset! Grund- ked af det. Jeg synes, de tog alt det fra mig så sad vi der – på Bornholm! Jeg følte mig i den grad forrådt af mine forældre, der ellers skulle være mine tætteste allierede. Mega tarveligt. Og lige der i puberteten, 13 år gammel.

Læs flere af Annes herlige sommerminder i denne uges ALT for damerne (nr. 27/2013), hvor du kan se, hvilket land, der er så fantastisk, at TV-kokken er vendt tilbage mere end 25 gange.

 

LÆS OGSÅ: Karen Mukupa blev gravid efter syv år.

ANNE HJERNØE, 44.

 Forfatter, tv-kok, foredragsholder.

✚ Gift med Jens Folmer Jepsen, direktør
for Århus Festuge. Parret bor i Åbyhøj ved
Århus med datteren Camille på ti år. Har to
bonusbørn – Laura på 21 og Emil på 27.
✚ Opvokset i Højbjerg uden for Århus.
med sin tre år ældre søster.
✚ Maden er tillært. Anne er ud af en
meget madglad familie, som rejste efter
"det gode måltid", når de tog på ferie og
tit samledes med gode venner for at lave
mad hele dagen og blive hængende ved
spisebordet til kl. 2 om natten.
✚ Er aktuel med en ny kogebog, "Annes
spisekammer" og i en sommerserie på
DR2 med Anders Agger.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview