GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

"Det sværeste ved at være 25 år er.."
Foto: Samantha Jayne

"Det sværeste ved at være 25 år er.."

Instagramprofilen 'Quarter Life Poetry' kombinerer en barnlig streg med poetisk dybde.

"Mit skuespil og mine skriverier omhandler historier om 20-somethings kampe," skriver 25-årige Samantha Jayne (topfoto, red.) i en mail til Eurowoman.dk, efter at vi på det nærmeste har sendt fanmail til den unge illustrator, forfatter og skuespiller.

Buzzfeed udnævnte hendes profil 'Quarter Life Poetry' som "den eneste Instagramkonto, du behøver at følge i dag", og selvom Buzzfeed ikke ligefrem er kendt for at spare på krudtet i overskrifterne, kan vi godt erklære os enige.

Med enkle illustrationer i naiv streg tilsat små poetiske - og skarpe - tekster, prøver 'Quarter Life Poetry' at fange midt-tyvernes udfordringer, såsom:

LÆS OGSÅ: "Jeg føler mig tævet af 20'erne"

Her er hendes svar på vores spørgsmål om, hvad hun har lært om at være i 20'erne...

Jeg startede med at lave 'Quarter Life Potetry' fordi... jeg ville kaste lys over de stressende tanker og situationer som 20-somethings befinder sig i i løbet af dagen. Jeg har altid elsket illustrerede børnebøger, de er en stor trøst for mig. Og siden folk i 20'erne prøver at finde ud af hele "voksen-tingen", tænkte jeg, at det ville være skægt at skrive og tegne i en velkendt barndoms-stil.

Jeg får min inspiration fra...mine egne og mine venners erfaringer. Selvom vi alle er forskellige, har vi mange af de samme kampe, mens vi prøver at navigere gennem voksenlivet.

Det sværeste ved at være omkring 25 år er... usikkerhed. Jeg stiller hele tiden spørgsmål ved mig selv i mine overvejelser om, hvorvidt jeg træffer den "rigtige" beslutning, og hvordan det vil påvirke min fremtid. Jeg føler mig stadig som et barn på mange måder og selv hverdagsbeslutninger kan være overvældende. Men jeg lærer langsomt, at stort set ingen har "regnet den ud". Jeg tror, at det er vigtigt at sætte sig mål, men hvis man laver en stram slagplan, som man skal følge, lægger man for meget pres på sig selv. Jeg tager en dag ad gangen og prøver at være i nuet. Det fungerer bedst for mig.

Det sjoveste ved at være 25 år er... frihed. Jeg er ikke tynget af børn eller ansvaret ved at eje mit eget hjem eller at skulle tage mig af mine forældre. Jeg er et sted, hvor jeg kan udforske og rejse og prøve nye ting. Jeg håber, at jeg altid vil have en sund sans for nysgerrighed og eventyr.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist: "Nyd og dyrk, at du ikke er som alle andre"

I øjeblikket prøver jeg at finde ud af...hvad jeg er i stand til. Jeg har et ton af interesser, der alle er drevet af kreativitet: skuespil, at skrive, at illustrere og at være art director. Jeg flyttede ud til L.A. for at udleve en freelancelivsstil, og det har været utrolig givende, selvom det også kan være stressende. Dette år har været en udfordring i forhold til at få mine interesser til at spille sammen og til at få balance i alt hvad jeg gør. Og at huske at spise frokost.

Når jeg kommer i 30'erne, håber jeg at... være så åben og nysgerrig og begejstret, som jeg var i mine 20'ere, men med en sund dosis af viden og en endnu stærkere selvfølelse. Og ingen rynker, fordi jeg vil have lært at bruge øjencreme til den tid.

Mit hovedbudskab til mine med-midt-20'ere er...at fortsætte med at gøre, hvad der begejstrer dig. Og at du ikke skal være så hård ved dig selv. Disse år er hårde, men du er kun ung en gang. Enjoy the ride og husk at grine.

LÆS OGSÅ: Sådan bryder du dine dårlige hverdagsvaner

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du tømmermænd

LÆS OGSÅ: Fik 12 i specialet og er stadig arbejdsløs

Samantha Jayne er en L.A.-baseret illustrator, forfatter og skuespiller. Se mere på hendes site samanthajayne.tv.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur