Hvorfor vil min kæreste ikke have sex med mig? Vibeke Dorphs Brevkasse Hjemmet
SPONSORERET indhold

Hvorfor vil min kæreste ikke have sex med mig?

Min kæreste og jeg har været sammen i tre år, men noget nager mig. Hans sexlyst er nemlig nærmest ikkeeksisterende, og når jeg prøver at snakke med ham om det, bliver han sur og siger, at det kun giver ham mindre lyst til sex, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
24. okt. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om manglende sexliv

Jeg er en kvinde i 20’erne, der har været sammen med min fem år ældre kæreste i snart tre år.

I starten sov vi bare sammen efter at have været i byen, og her endte det tit med, at vi havde sex sammen. Efter at vi begyndte at komme fast sammen, har vi dog kun haft sex en-to gange om måneden, nogle gange mindre.

LÆS OGSÅ: Jeg leder efter en kæreste, men jeg gider ikke have sex

Hans sexlyst er nærmest ikkeeksisterende, og når jeg prøver at tale med ham om det, bliver han sur og siger, at det kun giver ham mindre lyst til sex, når vi skal snakke så meget om det. Jeg prøvede så i en periode slet ikke at nævne et eneste ord om om vores sexliv. Det resulterede i, at vi kun havde sex to gange på tre måneder.

Jeg føler mig vulgær og på en måde også klam, fordi jeg har så meget mere lyst til sex, end ham. Jeg har prøvet at foreslå, at jeg så fandt en anden sexpartner, men inderst inde er det jo ikke det, jeg har lyst til. Jeg er dog ret fortvivlet over situationen, og i sidste ende ved jeg ikke, om jeg kan eller vil være i et forhold med så fattigt et sexliv.

Vibeke Dorph råder til at tale om det

Jeg synes, du skal starte med at droppe skammen over din sexlyst, for den er der da intet vammelt ved. Folks lyst til sex er blot forskellige og fred være med det.

Alligevel kan jeg ikke lade være med at undres over, at så ung en mand som din kæreste har så lidt lyst til sex. Det kan jo tænkes, at han bare er sådan indrettet, men der kan også være andet på spil: præstationsangst, ufrivillig impotens eller at han måske har nogle lyster, som han ikke tør dele med dig.

LÆS OGSÅ: Skal jeg give min nye kæreste en chance til?

Ligegyldigt hvad, så er det noget, I skal få talt om, om han vil det eller ej. Folk har det nemlig med at gøre sex til noget hokuspokus, men det er altså bare sex, så vend det med ham, som du ville vende ethvert andet lavpraktisk problem og se så, om I kan få knækket nøden på den måde.

Viser det sig her, at din kæreste vitterligt bare ikke synes, at sex er så interessant, så må du tage det til efterretning. Og ja, så skal du nok overveje, om han er manden, du har lyst til at dele dit liv med. For det vil da være synd for dig, hvis du også fremover skal gå med en masse sunde lyster, som din kæreste ikke vil eller kan dele med dig.

Anbefalet til dig