Hvorfor vil min kæreste ikke have sex med mig? Vibeke Dorphs Brevkasse Hjemmet

Foto: Getty Images Min kærestes sexlyst er nærmest ikkeeksisterende, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Hvorfor vil min kæreste ikke have sex med mig?

Min kæreste og jeg har været sammen i tre år, men noget nager mig. Hans sexlyst er nemlig nærmest ikkeeksisterende, og når jeg prøver at snakke med ham om det, bliver han sur og siger, at det kun giver ham mindre lyst til sex, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om manglende sexliv

Jeg er en kvinde i 20’erne, der har været sammen med min fem år ældre kæreste i snart tre år.

I starten sov vi bare sammen efter at have været i byen, og her endte det tit med, at vi havde sex sammen. Efter at vi begyndte at komme fast sammen, har vi dog kun haft sex en-to gange om måneden, nogle gange mindre.

LÆS OGSÅ: Jeg leder efter en kæreste, men jeg gider ikke have sex

Hans sexlyst er nærmest ikkeeksisterende, og når jeg prøver at tale med ham om det, bliver han sur og siger, at det kun giver ham mindre lyst til sex, når vi skal snakke så meget om det. Jeg prøvede så i en periode slet ikke at nævne et eneste ord om om vores sexliv. Det resulterede i, at vi kun havde sex to gange på tre måneder.

Jeg føler mig vulgær og på en måde også klam, fordi jeg har så meget mere lyst til sex, end ham. Jeg har prøvet at foreslå, at jeg så fandt en anden sexpartner, men inderst inde er det jo ikke det, jeg har lyst til. Jeg er dog ret fortvivlet over situationen, og i sidste ende ved jeg ikke, om jeg kan eller vil være i et forhold med så fattigt et sexliv.

Vibeke Dorph råder til at tale om det

Jeg synes, du skal starte med at droppe skammen over din sexlyst, for den er der da intet vammelt ved. Folks lyst til sex er blot forskellige og fred være med det.

Alligevel kan jeg ikke lade være med at undres over, at så ung en mand som din kæreste har så lidt lyst til sex. Det kan jo tænkes, at han bare er sådan indrettet, men der kan også være andet på spil: præstationsangst, ufrivillig impotens eller at han måske har nogle lyster, som han ikke tør dele med dig.

LÆS OGSÅ: Skal jeg give min nye kæreste en chance til?

Ligegyldigt hvad, så er det noget, I skal få talt om, om han vil det eller ej. Folk har det nemlig med at gøre sex til noget hokuspokus, men det er altså bare sex, så vend det med ham, som du ville vende ethvert andet lavpraktisk problem og se så, om I kan få knækket nøden på den måde.

Viser det sig her, at din kæreste vitterligt bare ikke synes, at sex er så interessant, så må du tage det til efterretning. Og ja, så skal du nok overveje, om han er manden, du har lyst til at dele dit liv med. For det vil da være synd for dig, hvis du også fremover skal gå med en masse sunde lyster, som din kæreste ikke vil eller kan dele med dig.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex, Brevkasse og Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg