Vibeke Dorphs Brevkasse
SPONSORERET indhold

Min mand er gået, og jeg fatter ikke hvorfor

Min mand, som jeg har været gift med i årtier, har valgt at flytte for sig selv for nogle måneder siden. Han siger, han har brug for tid og ro, men nu har han været på date med en anden kvinde, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
30. jun. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om mand, der har forladt ægteskabet

Min mand, som jeg har kendt siden, jeg var 18 år gammel, gik ned med en depression og valgte efterfølgende at flytte for sig selv for nogle måneder siden. Vi er begge i slutningen af 40’erne og har to snart voksne børn sammen.

Han siger, at han har brug for tid og ro til at finde ud af, hvad kærlighed er, og hvad han vil med sit eget liv. Jeg har spurgt, om det har noget med mig og vores familie at gøre, men han vil ikke give mig et svar. Jeg har foreslået parterapi, men svaret lød, at hvis jeg ikke giver ham fred, så har vi ingen fremtid sammen.

LÆS OGSÅ: Jeg føler, at jeg spilder mit liv

Han vil ikke tale med mig og svarer kun med enstavelsesord, hvis jeg skriver til ham. Jeg er helt på herrens mark. Han sagde for et års tid siden, at han syntes, vi skændtes for meget, og ja, jeg kunne godt blive sur over, at han altid var ret fraværende herhjemme og arbejdede for meget. Han har haft problemer med en meget selvoptaget mor.

Det forsøgte jeg også at hjælpe ham med, en hjælp, han ikke tog i mod. Jeg har også tidligere foreslået, at vi tog weekender sammen, men det gad han ikke. Nu har jeg erfaret, at han har været på date med en anden kvinde. Hvorfor gør han det, når han ellers har sagt, at han skulle have fred til at finde sig selv?

Vibeke Dorph råder til at tvinge ham til at tage et valg

Om din mand befinder sig i en slags midtvejskrise, eller om det er problemerne med hans selvoptagede mor, der får ham til at opføre sig, som han gør, det kan han jo kun selv svare på. Men ligegyldigt hvilket svar han skulle diske op med, så er hans opførsel egoistisk, ansvarsløs og tarvelig over for dig og den familie, I sammen har skabt.

For han kan ikke tillade sig at forlade dig uden et ord, efterfølgende nægte at tale med dig for samtidig at gå ud med en anden kvinde. I min bog tangerer den type opførsel til det helt utilgivelige. Havde din mand format, ville han jo ikke bare stikke halen mellem benene og flygte, som han har gjort det nu. Han ville i stedet opføre sig som en god kammerat og delagtiggøre dig i sin fortvivlelse.

LÆS OGSÅ: Kan jeg tillade mig at gå fra min syge kæreste?

Han ville også sørge for at informere dig om, hvor han stod, og hvor han agtede at gå hen. Det er dog ikke den næstekærlige opførsel, han lægger for dagen lige nu, tværtimod.

Fortvivlelse er rædselsfuld, men den er meget lettere at leve med, hvis der er en form for vished. Derfor synes jeg også, at du skal tvinge din mand til at melde ud og træffe et valg. Vil han dig og jer, må han åbne munden og gå ud ad den vej sammen med dig. Vil han ikke det, eller vil han ikke fortsat træffe et valg, må du selv gøre det.

For du skal videre, og du skal ikke videre sammen med en mand, der forsætter med at holde dig på pinebænken. Derfor må du forlange vished, og vil han ikke give dig den, må du få afsluttet jeres forhold. Det er barskt at skulle gøre det, men jeg kan love dig for, at har du først fundet modet og styrken til at sætte foden ned, vil du stå langt stærkere i den fremtid, der heldigvis står og venter på dig bagefter.

Anbefalet til dig