Min ven vil kun ses, når jeg laver mad til ham Vibeke Dorphs Brevkasse
SPONSORERET indhold

Min ven vil kun ses, når jeg laver mad til ham

Jeg har en ven, som jeg har kendt i en del år. Vi plejede at have en masse gode oplevelser sammen, men nu siger han, at han kun vil inviteres over, hvis jeg inviterer ham på middag, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
01. feb. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om besværligt venskab

Jeg er en kvinde midt i 70’erne, der har en jævnaldrende ven, som jeg har kendt i en hel del år nu. Vi har gået og kørt ture sammen, spist middage og haft rigtig mange gode oplevelser sammen. Under corona-nedlukningen sås vi jo ikke.

Her ved jeg dog, at hans søster og svoger tog sig af ham og også begyndte at lave mad til ham, hvilket søsteren fortsat gør – jeg fornemmer, at hun forkæler ham lidt. Efter at vi blev vaccineret, genoptog min ven og jeg så kontakten. Her inviterede jeg ham et par gange på en kop kaffe, men til forskel fra før, takkede han nu nej med en undskyldning om, at han var for træt. Derimod tog han gladeligt imod invitationen de gange, jeg inviterede ham ind på middag.

LÆS OGSÅ: Han opfører sig forfærdeligt, fordi vi ikke kan have sex

Nu har han så meldt ud, at han kun vil inviteres, når jeg laver mad til ham. Det er også slut med turene ud i naturen. Jeg har ikke lyst til kun at være hans madkæreste, jeg vil da hellere være hans veninde, og jeg er ked af, at vi er endt der, hvor han kun vil ses, hvis jeg laver mad til ham. Sådan en ungkarl kan vel lave sin mad selv, når han nu har kunnet det før i tiden? Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at være ærlig

Hvis man opfører sig som en dørmåtte, så ender man med at blive behandlet derefter. Det er lidt sådan, jeg synes, at din såkaldte ven behandler dig lige nu, så rigtig fint, at du ikke har tænkt dig at finde dig i det. For nej, selvfølgelig skal du ikke makke ret og finde dig i, at du nu fremover skal gå glip af jeres skønne ture sammen og i stedet nøjes med at agere kogekone for ham.

Nu undrer det mig dog, at du ikke for længst selv har åbnet munden og fortalt din ven, hvordan du godt kunne tænke dig, at jeres forhold skal være fremover. Hvorfor er det hele tiden hans pibe, der skal danses efter? Hvorfor sætter du dig i stedet ikke ned og spekulerer over, hvad du egentlig vil med ham. Er det et kæresteforhold, du godt kunne tænke dig, at I indledte? Eller er det de hyggelige gå- og køreture, du savner – måske med en efterfølgende hyggelig middag hos dig eller ham eller et andet sted?

LÆS OGSÅ: Skal han ikke betale for at bo hos mig?

Ligegyldigt, hvor forkælet din ven opfører sig nu, er han lidt undskyldt, for han kan jo ikke læse dine tanker, og dermed kender han ikke dine lyster og behov. Så gør ham dem klart, og er han ikke indstillet på, at køreturene genoptages, og vil han stadigvæk kun nøjes med at være din madkæreste, jamen, så skynd dig at få afsluttet forholdet. For jeg er da stensikker på, at der findes andre søde mænd, der hellere end gerne vil køre en tur ud i det blå sammen med en frisk og livsglad kvinde som dig.

Anbefalet til dig