charlotte sparre
SPONSORERET indhold

Charlotte Sparre mødte sin mand på arbejdet: ”Det første halvandet år var vi hemmelige kærester”

Det er kærlighed ved første blik, da designer Charlotte Sparre møder sit livs kærlighed, Jens. Men vejen til deres første ’rigtige’ møde er lang og ikke helt lige til. Det fortæller hun til Hendes Verden.

Af: Marie Varming og Julie Bruun Lund Foto: Claus Boesen
12. sep. 2022 | Livsstil | Hendes Verden

At Charlotte Sparre skulle bruge sit voksne arbejdsliv på at designe farverige silketørklæder – og dét med stor succes – stod ikke i kortene. Som ung drømmer hun nemlig om at blive pilot.

Pilotdrømmene bliver dog parkeret, fordi Charlotte har astma. Efter et par afstikkere, først på handelsskolen og siden til Sydfrankrig, ender hun alligevel som trainee hos SAS. Ikke som pilot, men i deres salgs- og marketingafdeling. Og det er her, hun møder sit livs kærlighed.

Det fortæller hun i et interview til Hendes Verden.

Det er kærlighed ved første blik, da Charlotte Sparre første gang møder Jens, men der går noget tid, før kærligheden for alvor får lov til at spire. For Jens er på daværende tidspunkt ansat som marketingchef i SAS, og det er ikke velanset at date en trainee.

”Jeg var solgt, så snart vi blev introduceret. Men det var kompliceret, fordi jeg var trainee, så der gik lang tid, før vi overhovedet kunne mødes," fortæller hun til ugebladet.

Det første halvandet år var vi hemmelige kærester, men det var kærlighed ved første blik. Det er svært at sige, hvad der gjorde det, for jeg kan ikke beskrive det som andet end kemi, men jeg kunne jo faktisk ikke vide på forhånd, om han var sød.”

Godt gift

I dag er Charlotte Sparre gift med Jens, og sammen har de sønnen Frederik på 26 år. Og selvom det til tider har været svært at jonglere to krævende jobs og familieliv, har det aldrig været en mulighed at gå hver til sit, for kærligheden har trods alt altid fyldt mest.

”Når man har et job som mit, skal man have en forstående mand, og det var indimellem svært i den periode, hvor jeg havde tre butikker, 15 ansatte og produktion, mens jeg var alene med Frederik, fordi Jens arbejdede i Stockholm som senior vice president i SAS," siger hun til Hendes Verden.

"Jeg havde jo aldrig overlevet, hvis vi havde haft mere end ét barn. I dag er vores søn 26 år, og vi er okay stillet, så det ville være nemt at smide håndklædet i ringen og blive skilt, men vi elsker hinanden.”

Charlotte Sparre er da heller ikke i tvivl om, hvorfor kærligheden mellem hende og Jens er så stor. Udover at de efterhånden kender hinanden ind og ud, er respekten gensidig og rummeligheden vigtig.

”Vi ved altid, hvad den anden vil have på menukortet, og jeg surmuler aldrig, hvis han vil på ski med sine venner en weekend. Han er selvstændig i dag, og jeg rejser stadig meget, så nu er det også ham, der står klar med mad, når jeg kommer hjem.”

Læs hele interviewet med designeren i Hendes Verden, der er på gaden nu. Her fortæller hun om sin opvækst og karriere – og de udfordringer, som Janteloven kan medføre.