TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Find solcremen til din hudtype

Hvis du er en af de heldige, der er på vej Sydpå til solen - eller hvis du planlægger at springe ud i solen, så snart den viser sig i Danmark, så læs med her.

Det er fristende, at „glemme" solcremen en gang i mellem, for liiige at få lidt farve. Men der er desværre en rigtig god grund til, at du skal smøre dig ind og søge skygge. Kræft i huden er nemlig den hyppigste kræftform i Danmark – ca. 100.000 danskere lever med sygdommen. Så når Kræftens Bekæmpelse siger, at du skal skrue ned for solen, er der faktisk en årsag. Og det er heldigvis nemt. Her er deres solråd – med det vigtigste først:

• Søg skygge – især mellem 12 og 15.

• Er du i solen, så beskyt dig med tøj – solhat og tøj, der dækker til knæ og albuer.

• Brug solcreme.

Hvad så med D-vitamin?
Du skal have D-vitamin. Det er simpelthen vigtigt for dig. Hvis du opholder dig kort tid i solen og solbeskytter dig midt på dagen, får du med stor sandsynlighed nok D-vitamin. Din hud stopper med at producere D-vitamin, når du har fået nok. Så der er altså ikke noget at vinde ved at ligge og stege i høj solskin.

TIP: Vil du gerne være ekstra forsigtig, kan du på Skrunedforsolen.dk tilmelde dig dagens UV-varsel, hvor du får en sms eller en mail om, hvor højt UV-indekset er.

FEDTET HUD
Har du fedtet hud, bør du vælge lette og oliefri solcremer, som ikke tilstopper porerne og forværrer hudens tilstand.

NORMAL HUD
En normal hud kan sagtens nøjes med en solfaktorbeskyttelse på 15, hvis solen nydes på danske breddegrader. Skal du tættere på ækvator kan du opgradere til en højere faktor, så huden er bedre beskyttet mod den stærkere sol.

SENSITIV HUD
Har du sensitiv eller hyperallergisk hud skal du helst slet ikke opholde dig i direkte sol, men vover du dig alligevel ud under parasollen, så sørg for at huden er smurt godt ind i en høj faktor og gentag indsmøringen hver anden time.

AFTERSUN
Har du alligevel fået for meget sol, så smør de forbrændte områder med en aftersun-lotion, som virker lindrende og beroligende på huden og dæmper rødmen.

Læs også: Skønhedsredaktionens guide til solcremer

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Sol og Solfaktor og solcreme