Ferietendenser
SPONSORERET indhold

Fremtidsforsker: Danskerne vil især droppe disse populære feriedestinationer

I 2022 vil vi droppe de overrendte destinationer som Rom og Venedig og til gengæld fokusere på steder med god plads, luft og natur – som Thy, siger fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

Af:: Sine Gerstenberg Foto: PR
04. apr. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Hvordan tror du, danskerne kommer til at rejse i 2022, og hvordan vil det adskille sig fra sidste år?

"Vi vil se mange flere, der tager ud og rejser i år end sidste år – også sammenlignet med de perioder, hvor pandemien slumrede i 2021. Vi vil ikke være så bange længere, nu hvor vi har tre stik i blodet og en variant i omløb, der ikke er så farlig. Men de helt store rejser venter vi nok fortsat med af frygt for restriktioner."

LÆS OGSÅ: 12 ting, du skal opleve i hippe Hamburg

Hvordan vil vores ferier se ud?

"Folk er optagede af at få adgang til de aktiviteter, der har været lukket ned. Vi vil dyrke de sol-destinationer og storbyer, vi ikke har kunnet rejse til. Det interessante er, at ferieformerne ikke længere er segmenterede i forhold til indkomst- og uddannelsesniveau. Vi vil både have mere luksus, og vi er også klar til den bæredygtige rygsækrejse. De samme mennesker gør begge dele. Børnefamilier vil ikke rejse lige så langt, som de har gjort før. De har fået smag for de nære ferier i sommerhus eller telt, som de oplevede under corona."

Hvad er drømmedestinationerne lige nu?

"Der kan være nogen, der har fået aflyst ferier til fjerne destinationer på grund af restriktioner, som nu drømmer om dem, men det er ikke de konkrete destinationer, der står øverst på vores liste. Vi vil bare derhen, hvor der er åbent, og vi ikke skal tænke på restriktioner."

LÆS OGSÅ: Guide til smukke Bologna: 5 grunde til at besøge Italiens oversete perle

Hvad gider vi ikke mere?

"Den masseprægede turisme kommer ikke tilbage som før. Vi vil have det lidt stramt med de steder, hvor der er mange mennesker samlet på små steder. De overrendte destinationer som Rom og Venedig er ikke besnærende længere. Det er attraktivt at have plads og luft om sig – også på storbyferien – og derfor vil vi søge til anden- og tredje-byerne – det kan være Bologna eller Hamburg frem for Berlin eller Paris. Det er af samme grund, at Thy for nyligt blev hyldet i New York Times som en af årets vigtigste destinationer. For hvis der er én ting, Thy kan tilbyde, så er det plads, luft og fri natur."

Anbefalet til dig