Game of Thrones Jon Snow

Foto: HBO Savner du også Game of Thrones? Her er tre serier, du kan slå ventetiden ihjel med.

Ny Game of Thrones teaser er på gaden! Her er tre serier, du kan udnytte ventetiden med

HBO har netop offentliggjort en teaservideo til den længe ventede 8. sæson af Game of Thrones. Du kan se den her, hvor vi også giver dig tre alternative serier, du kan binge, imens du venter.

Opgøret mellem fire og ice nærmer sig.

Med lidt over fire måneder til premieren på Game of Thrones’ 8. og sidste sæson, har vi endelig fået en forsmag på, hvad der venter Jon Snow, Khaleesi, Tyrion, the Lannisters og alle de andre højtelskede – og temmelig foragtede – karakterer.

HBO har nemlig offentliggjort deres allerførste teaservideo til hitserien, der får premiere i april 2019 – og noget tyder på, at der er fare på færde.

Bidende kulde kryber indover Westeros og fryser alt fra ulve (Starks?) og drager (Targaryen?) til is, inden den kolliderer med glødende flammer. Men kan ilden bekæmpe isen, inden vinteren for alvor kommer?

Svaret lader vente på sig, men én ting er sikkert: Der er lagt i kakkelovnen til et episk opgør mellem de levende og døde. Og vi har aldrig været mere parat.

Kan du heller ikke være i dig selv af bar spænding, har vi samlet tre geniale serier, du kan udnytte ventetiden med.

God fornøjelse.

Se teaservideoen til Game of Thrones her, og få vores serie-anbefalinger længere nede i artiklen: 

Er dine favorit-GOT-karakterer Cersei, Arya eller ”shame, shame, shame”-nonnen Septa Unella, bør du uden tvivl give dig i kast med dette mesterværk af en serie.

Smukke billeder og eminent skuespil har sendt serien direkte ind i anmeldernes hjerter, der også banker højt for den dybt foruroligende handling. En handling, hvis aktualitet får det til at risle koldt ned ad ryggen hos seeren.

Vi befinder os i en dystopisk - men skræmmende realistisk - fremtid, hvor en religiøs og fanatisk overklasse har væltet den amerikanske regering under dække af at ville sikre artens overlevelse. Kvinders fertilitet er faldet drastisk, og i den nye virkelighed, der kaldes Gilead, opdeles hunkønnet efter dets evne til at få børn: Er de fertile, indfanges de og indoktrineres til at tjene som lige dele fødemaskiner og sexslaver for rige ægtepar, der ikke selv kan få børn.

Offred, der engang hed June, er nu handmaid (læs: tjenerinde) for kommandøren Fred og hans hustru Serena Joy. Iført blodrød kappe og hvid kyse er hun symbolet på en kvindeundertrykkelse, der når helt nye højder, og som fratager hende retten til nogensinde at se sin mand og datter igen. 

The Handmaid’s Tale er ikke blot væsentligt mere melankolsk end Game of Thrones – dens handling er også langt mere sandsynlig. Fortællingen er brutal og uhyggelig, men den er absolut et besøg værd.

LÆS OGSÅ: 25 vidunderlige film du skal se på Netflix

Westworld, HBO

I HBO’s tankevækkende parallelunivers Westworld er alt muligt. Du kan dræbe, hore, drikke og give under for dine dybeste lyster helt uden konsekvenser. Seksløberen er din ven, og dine omgivelser blot dit legetøj.

Medmindre du selvfølgelig er en af forlystelsesparkens permanente beboere: Androiderne, som ligger under for menneskehedens makabre ønsker, indtil solen er gået sin gang. Så lappes de for skudhuller, nulstilles for ubehagelige tanker og renses for dagens grådigheder – blot for at kunne gentage seancen, når solen igen står højt på himlen.

I HBO’s populære serie har science fiction-genren fået selskab af Det Vilde Vesten i jagten på de dybeste spørgsmål om kunstig intelligens. For hvad sker der, hvis robotterne pludselig begynder at huske? Hvis de udvikler følelser, behov og – måske endda – personlighed?

Kan du ikke få nok af Bran, Lord Varys puppet-master-tendenser eller Jaqen H’ghars mange ansigter, er Westworld en serie for dig. Nok er paralleluniverset langt mere teknologisk og fremtidsskuende, men det er nøjagtigt lige så blodigt.

LÆS OGSÅ: Serieekspert: ”3 serier, du kan lokke kæresten til at se”

Outlander, Viaplay

Serien med skotske tendenser blev i første omgang spået til at stå i skyggen som Game of Thrones’ mildere, kiltklædte lillebror. Men i dag – et godt stykke inde i seriens fjerde sæson – har Outlander, der er baseret på bestseller-romanen af Diana Gabaldon, fået et liv af sit eget.

Claire, en sygeplejerske der netop har rystet Anden Verdenskrig af sig, er ved et uheld rejst gennem tiden tilbage til 1743’ernes Skotland, hvor højlænderne er i åben kamp mod invaderende briter. Her møder hun den unge Jamie, hvis røde hår og pulserende muskler er svære at modstå – også selvom Claire er lykkeligt gift og stærkt opsat på at vende tilbage til sin egen tid.

Men med en viden, der overgår befolkningen med kilometer, får hun på behændig vis indrullet sig i optøjerne – og lagt sig ud med englændernes værste skyts: Black Jack Randall.

Sukker du efter Jon Snows hede kærlighedsaffærer eller Daenerys' harem af flotte mænd, bør du kaste dig ud i Outanders 1700-tals romance. Her er lidt for historie-nørderne, skot-o-filerne og kærligheds-fanatikerne, der tænger til nogle hede sexscener.

God streaming-start!

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier og Lister

610x200_woordy_knap2.jpeg