Mænd
SPONSORERET indhold

Her er, hvad mænd vil have

Vi har spurgt jer læsere, hvad I tror, at mænd ønsker fra os kvinder. Resultaterne bliver diskuteret af tre mænd - og de afliver en del myter.

Af: Simone Anet Bodholdt Foto: Peter Nørby og Lisbeth Hjort
04. apr. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

M ænd er optaget af sex, og kvinder er optaget af nullermænd. Og sko. Den sang er velkendt, og om end den er sat en smule på spidsen, indeholder den nogle sandheder. Forskning viser, at kønnenes hjerner udvikler sig forskelligt, og vi bruger hjernens centre på helt forskellige måder. Så ja, på mange måder er mænd marsboere fra den røde planet. Men har vi kvinder løst den gordiske knude, som manden kan være? Ved vi nu, efter alle de år, vi har øvet os, hvad det egentlig er, at mænd gerne vil have – fra os, deres kvinder? For at undersøge det lod vi på ALTfordamerne.dk jer læsere svare på en masse spørgsmål om, hvad I tror, at mænd gerne vil have fra kvinder. Bagefter tog vi alle svarene og drøftede dem med tre helt almindelige gennemsnitsmænd i ordet mest positive forstand. Læs videre, og find ud af, om mænd i virkeligheden bare drømmer om, at maden står på bordet, når de kommer fra arbejde, og hvorfor de mener, at kvinder ikke er sjove.

LÆS OGSÅ: Sådan tackler du en dominerende svigerfar

Magten til mændene
Først skal vi lige runde, hvad der egentlig ligger bag kvinders svar i sådan en undersøgelse.
Blandt

23 procent af kvinderne i undersøgelsen tror, at mænd gerne vil have magten tilbage i hjemmet og være forsørgeren, der sætter dagsordenen. Det skyldes ifølge sexolog og parterapeut Cecilie Lolk Tommerup, at  medierne og parterapeuterne i de senere år har bombarderet os med, at de traditionelle kønsrollemønstre er de bedste.

− Kvinderne svarer ud fra, hvad de tror, er det rigtige i forhold til de strømninger, der er i samfundet. Mange kvinder tænker, at noget kunne være bedre i deres parforhold, og så griber de efter eksperterne råd. I dette tilfælde, at lykken ligger i traditionelle roller i parforholdet. Ligesom der også er en fortælling om, at jo frækkere man er, og jo mere sex man har, desto mere succesfuld er man.


Christoffer Riis, 33, studerende, bor sammen med sin kæreste og datter på 2 måneder.

Det sidste ligger måske også bag de 49 procent, som tror, at den sms, deres mænd helst vil have kl. 16, er "Du er fræk og lækker"?


− Jeg tror, de her kvinder kender deres mænd og ved, at det er den måde, han føler sig bekræftet på som mand. Og de 15 procent, som svarer, at deres mand helst vil have, at de er hoppet i det sorte lingeri, når han kommer hjem fra arbejde, ved, at det vil han sætte pris på. Og de andre ved, at deres mænd vil opleve det som et stort pres. Jeg tror, at det er en skrøne, at mænd har travlt med sex hele tiden.

Hvorfor svarer 55 procent af kvinderne, at de tror, at mænd gerne vil have, at kvinder er mindre opsatte på at være perfekte?

− Mange mænd ville ønske, at kvinder var mere fri fra deres stræben efter perfektion. Det er en begrænsning for parforholdet, fordi det er en intern rivalisering med andre kvinder. Det handler om, hvad andre kvinder tænker og mener om os. Sådan er den traditionelle kvinde ikke. Hun er blid, tålmodig, kvindelig og tager imod med åbne arme, når han kommer hjem. Derfor tror så mange kvinder, at mænd synes, at de er for kritiske.

Cecilie Lolk Tommerup understeger, at sandheden er midtimellem, svær at putte på formel og meget individuel. Alligevel håber vi, at du kan få aflivet nogle myter og bekræftet nogle forestillinger om manden i dit liv eller mænd generelt.


Anders Stjernholm, 32, komiker og tv-vært, single.

Når din mand kommer hjem efter en lang arbejdsdag, vil han helst have, at du...
0,5 %: Er hoppet i joggingbukserne og ligger udstrakt på sofaen?
15 %: Er trukket i det sorte lingeri og slænger dig på sengen?
23 %: Har hentet ungerne, handlet ind og lavet mad?
19 %: Står klar med en kold øl og en lille nakkemassage?
42 %: Har gjort noget godt for sig selv og bare er glad?
0,5 %: Laver yoga på stuegulvet?
0 %: Ikke er hjemme?

42 % af kvinderne tror, at deres mand helst vil have, at de har gjort noget godt for sig selv og bare er glade, når han kommer hjem fra arbejde. Hvad tænker I om det?

Jakob: Jeg er enig langt hen ad vejen, men min praktiske side ville svare, at hun har hentet ungerne, handlet ind og lavet mad. Hvis jeg kommer hjem, og der roder og ikke er blevet handlet, så kører det rundt i hovedet på mig og skal overstås, før jeg kan slappe af. Så hvis jeg kommer hjem, og hun har gjort noget godt for sig selv, og hele hytten sejler, så kan jeg godt være ham, der trækker det gode humør ned i kulkælderen, fordi jeg får stress.

Anders:
Men har hun gjort alle de ting, så ved man, at så siger hun: "Jeg har bemærket, at tagrenderne er ved at løbe over". Eller der skal vinterdæk på bilen. Der kommer en opgave efter det der. Hvis man selv kommer hjem med blomster og har afleveret bilen til service, så kommer der også et krav i den anden ende.


Jakob Møller, 39, produktionskoordinator og grafiker, gift på 12. år og har to børn på 7 og 9 år.

Christoffer:
Ja, så er det noget med: "For resten drengene kommer over søndag. Gider du lave burgere?" Omvendt gjorde min kæreste i lørdags noget af det bedste, jeg ved. Jeg var til en basketballkamp sammen med nogle venner, og hun skrev og spurgte, hvornår jeg var hjemme. Jeg svarede "om en halv time", og hun skrev: "Det er fint. Jeg skulle bare vide, hvornår maden skulle være klar." Dér er jeg ret simpel.

Anders:
Der er syv valgmuligheder i spørgsmålet. Det giver én til hver ugedag. Det vigtigste er, at hun ikke gør det samme hver dag.

Christoffer: Det er tankevækkende, at så få tænker, at deres mand helst vil have, at de er hoppet i joggingbukserne og slapper af. Jeg finder tit min kæreste sådan derhjemme.

Hellere det end sex?

Christoffer:
Til tider.

Anders:
Hvis du finder hende i joggingbukser udstrakt på sofaen, så forventer hun ikke noget af dig. Og du er lige kommet hjem, træt fra arbejde, og vil egentlig helst bare være i fred.

LÆS OGSÅ: Sex: Her er de største myter

Jakob:
Joggingbukser klæder meget få mennesker. Hvis man er helt nyforelsket, kan joggingbukser se fantastiske ud på en kvinde, men det er på grund af det, der er indeni. Hvis man har kendt den samme kvinde i længere tid, bliver de symbol på: "I dag har jeg bare givet lidt op".

Mænd ville ønske, at kvinder i dag var mere...
29 %: Feminine og kvindelige?
8 %: Fokuserede på sex?
13 %: Spontane?
13 %: Opmærksomme på deres mænd?
1 %: Optaget af sport?
35 %: Afslappede og sjove?
1 %: Handlekraftige?

35 % svarer, at de tror, at mænd ville ønske, at kvinder i dag var mere afslappede og sjove. Er I enige?

Christoffer:
Der er virkelig få sjove kvinder.

Anders: Og virkelig få kvinder, der vil godtage, at man siger det. Vi har skullet finde os i at få at vide, at vi ikke kan multitaske i mange år ud fra et spinkelt videnskabeligt grundlag. Og alle mænd har bare sagt o.k. Så nævner man én gang, at kvinder ikke er sjove, og helvede bryder løs. Kulturelt set har kvinder ikke haft de samme krav til at være sjove. Vi har afgjort inden for fire sekunder, om vi synes, at I er tiltrækkende, og om vi har lyst til at knalde jer. Hvis jeg gerne vil imponere en kvinde, må jeg bruge noget andet end mit udseende, og den hurtigste vej er at være sjov. Men sjove kvinder er ved at vinde frem. Det kan man også se i Hollywood, hvor kvinderne ikke længere bare er sidevogne i komedier.

Jakob: Langt hen ad vejen synes jeg heller ikke, at kvinder er sådan stand-up-sjove. Jeg kan godt lide kvinder, der kan se det finurlige i en situation og ikke er bange for at udstille sig selv lidt. Kvinder med selvironi. Det har mange kvinder for lidt af.

Christoffer: Jeg kan ikke forstå, at der ikke er flere, der har svaret, at vi gerne vil have, at kvinderne er mere optagede af sport. Jeg synes, at det er skide hyggeligt, at min kæreste er begyndt at lade som om, at hun gider se basketball om søndagen.

Anders: Det er overraskende, at 29 procent tror, at vi gerne vil have mere feminine kvinder. Jeg er ikke på det hold. Men jeg er også lidt til tomboys.

Jakob: Jeg elsker kvindelige kvinder. Der er ikke noget i vejen for at være kvindelig og feminin og stadig være en stærk med- eller modspiller. Man behøver heller ikke tage noget andet tøj på eller droppe læbestiften for at være mere beslutningstagende i sin karriere.

LÆS OGSÅ: Se de 7 overraskende veje til mere sex

Hvilke af disse sætninger mener mænd selv, at de er for dårlige til at sige:
20 %: Nej! Det gider jeg ikke, og det skal du ikke bestemme.
5 %: Ja, selvfølgelig gør vi det, skat. Hvis det betyder så meget for dig.
12 %: Jeg elsker dig...
3 %: Selvfølgelig er dine frikadeller bedre end min mors.
9 %: Lad telefonen ringe, nu snakker vi lige.
9 %: Nu tager jeg ungerne, og så smutter du i nogle hæle og tager ud med pigerne.
8 %: Du arbejder bare over, så handler jeg og laver mad.
11 %: Jeg tager en fyraftensøl, du skal ikke vente oppe...
7 %: Surprise!
16 %: Lad os nu bare knalde på køkkenbordet!

Er mænd for dårlige til at sige nej?

Anders: Mange mænd er konfliktsky og siger ikke, hvad de egentlig gerne vil sige – hverken til deres partner eller andre kvinder. For mange år siden var jeg i et forhold, hvor jeg gik med til for meget. Jeg sagde til min kæreste: "Jeg vil gerne hen til Lasse, som holder en playstationaften på lørdag". Og så siger hun: "Hvad har du så tænkt dig, at jeg skal lave?" Jeg valgte at sige, at så vigtigt var det heller ikke. Mine testikler lå i en skuffe det år.

Christoffer: Jeg har ikke noget problem med at sige nej. Måske sker det ikke så tit, men hvis der er noget, der ligger mig tilpas meget på hjerte, vil jeg gerne stå op for det. Der er også ting, jeg ikke gider have en holdning til. Jeg er for doven.

Jakob: Jeg er ikke for dårlig til det, men det er noget, jeg har tillært mig selv over lang tid. Kvinder er mere snu end mænd, fordi vi er relativt driftsstyrede. I 20'erne og nogle gange i 30'erne er vi for dårlige til at kontrollere det og kan let snøres. Kvinder er rigtigt gode til at spinne dårlig samvittighed hos manden over de ting, han ikke har gjort, eller hun mener, han skal gøre. Jeg lå selv under for det i mange år, men nu kan jeg finde ud af at sige, hvad jeg mener.

12 procent tror, at mænd selv mener, at de er for dårlige til at sige "jeg elsker dig". Er I enige?

Christoffer: Jeg synes, at der er mange, der er for gode til at sige det. Der er ingen grund til, at man konfirmerer sin kærlighed verbalt mange gange om dagen. Jeg tænker det konstant og siger det jævnligt, men man må gerne vente med at sige det, til man ikke kan lade være.

Jakob: Jeg har ingen problemer med at sige det til mine børn, men der kan godt gå et halvt år mellem, jeg siger det til min kone. Så er det i en situation, hvor vi møder hinanden efter et skænderi, eller hvor jeg bare er glad, og det virkelig er hyggeligt. Det kommer ikke spontant. Det kommer også lettere i et forhold, hvor der ikke er børn. Der er kærligheden kun fokuseret ét sted.

Anders: Jeg kan godt lide, at der sammenlagt er 17 procent, der har svaret, at de tror, at mænd gerne vil være bedre til at sige: "Nu tager du ud med pigerne" og "Du arbejder bare over, så handler jeg og laver mad". Jeg tror, at mange mænd ville ønske, at de ofte spontant gjorde noget for deres kæreste. Men de vil også gerne have, at hun siger: "Vil du ikke tage dig af ungerne, så smutter jeg ud", for så får de muligheden for at gøre noget godt for hende.

Hvad med "Lad os nu bare knalde på køkkenbordet" – er mænd for dårlige til at sige det?

Christoffer: Jeg kunne godt tænke mig, at jeg var bedre til det. Jeg er meget projektorienteret. Da vi besluttede os for at se, om min kæreste kunne blive gravid, kastede vi os ud i det for fuld skrue. Og da det projekt var færdiggjort, tog andre projekter over. Nu er det projekt baby.

Jakob: Jeg synes ikke, at vi er dårlige til at være spontane på den måde, men jeg synes, at vores kvinder er blevet mere magelige. "Skal vi ikke gå ind i sengen?" Man kunne jo lade være med at spørge og så bare begynde at fyre op under hende og smække hende op på køkkenbordet. Man skal lade være med at give hende lov til at skyde ideen ned.

Hvornår synes din mand, at du er smukkest?
26 %: Når du lige er kommet ud af badet – helt nøgen og uden makeup.
18 %: Når I skal i byen, og du er
allermest stadset ud.
18 %: Lige når I har haft sex.
3 %: Når du sover – og er helt stille.
16 %: Når du kommer ind ad
døren efter en fantastisk
arbejdsdag og bare er glad.
15 %: Søndag eftermiddag når
du er allermest afslappet og
fuldstændig dig selv.
4 %: Andet.

Hvornår synes I, at en kvinde er smukkest?

Anders: Jeg er mest til den sidste: "Søndag eftermiddag når hun er allermest afslappet og fuldstændig sig selv". Jeg godt kan lide afslappede kvinder. Det er så lækkert, når en kvinde har en sweater på i byen. Det udstråler, at hun er ligeglad og ikke går op i, hvad andre mener.

Christoffer: Da jeg var single, havde jeg en periode, hvor jeg var vild med piger, der havde gummistøvler på i byen.

Hellere det end stiletter?

Anders og Christoffer: Ja!

Anders: 18 procent svarer: "Når I er allermest stadset ud". Men det er noget, I gør for jer selv, og så bliver behovet for bekræftelse endnu større. Når I har joggingbukser og hvide tennissokker på, er der ikke noget pres for at få at vide, at I er lækre. Så hviler I mere i jer selv. Min storebror indså det ret tidligt. Jeg var en lille knægt, da han skulle til gallafest. Pigen kom, og han sagde, at hun så da godt ud. Men næste morgen, da jeg sad og gnaskede cornflakes, og hun kom ud i hans T-shirt og joggingbukser, kunne han ikke holde fingrene fra hende.

Christoffer: Det er en god pointe. Det mest attraktive, min kæreste kan have på, er én af mine skjorter.

LÆS OGSÅ: Test: Er du facebook-stalker?

Hvad med, når hun lige er kommet ud af badet. Helt nøgen og uden makeup?

Anders: For 26 procent af kvinder er det sikkert også rigtigt. For de sidste 74 procent... not så much.

Jakob: Jeg synes, min kone er allermest smuk, når hun har gjort noget ud af sig selv og har skruet på de ting, som hun ved, jeg godt kan lide. Jeg kan også godt lide hende nøgen. Men det er mere med et specifikt formål. Jeg gad da godt, at hun gik i stiletter hele tiden, men det gider hun ikke, for hun får ondt i benene, og det kan jeg godt forstå. Men jeg kan godt lide, at kvinder ser kvindelige ud.

Mange mænd vil gerne selv være mere...
10 %: Galante. Gentlemanden er på vej tilbage, og de vil bare gerne bære din
kuffert og trække din stol ud.
19 %: Bad boy-agtige. Snave dig, hoppe på motorcyklen
og råbe "see you baby".
23 %: Styrende i deres liv. De vil have magten tilbage i hjemmet og
være forsørgeren, der sætter dagsordenen.
20 %: Mænd! Ud med fugtighedscremen og ind med fuldskægget.
1 %: Under tøflen. Det er nu så rart at lade kæresten bestemme det hele.
27 %: Spontane. Planlægning er djævelskab opfundet af kvinder!

27 procent af kvinderne svarer, at de tror, at mænd gerne selv vil være mere spontane. Og 23 procent tror, at mænd gerne vil være mere styrende i deres liv. Vil I det?

Christoffer: Spontanitet betyder, at du havner i Charles de Gaulle uden rene underbukser og med for mange dankortkvitteringer i lommen. Jeg vil rigtigt gerne være mere styrende i mit liv. Ikke nødvendigvis i hjemmet, der er det fuldstændig ligegyldigt, hvem der bestemmer.

Jakob: Det er svært at være spontan i hverdagen, fordi vi er slaver af de små regler, vi har lavet for at tingene kan køre gnidningsløst derhjemme. Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at jeg bare kunne sige: "Skal vi ikke køre i Knuthenborg i dag? Så ringer jeg til arbejdet og siger, jeg ikke kommer." Og at det ville blive accepteret, for det synes jeg ikke, at det gør. Min kone begynder straks at tænke på alle de ting, som vi ikke når.

Anders: Jeg tror, at mange mænd ville ønske, at de var i stand til at være mere ærlige over for kvinder og kunne tale frit fra leveren. Jeg kan godt tage mig selv i at pakke ting-ene ind og komme med lidt for mange løse komplimenter for at tækkes kvinder. Mange mænd vil gå så langt som ikke at have en mening om tingene for at få fred.

Christoffer: At være mere bad boy-agtig er ligesom spontanitet. Det er sjovt i teorien. Mange kvinder synes, at det er interessant i begyndelsen af et forhold, men det bliver hurtigt uinteressant. Særligt hvis man har en aftale om, at han skal hente børnene, og han så ikke gør det, fordi han er skredet på værtshus.

Anders: Bad boy-agtigt er vel ikke, at man behøver at være et svin? Jeg tror, at næsten enhver mand har et behov for at udleve sin bad boy-side en gang imellem. Får han lov til det, slipper du for, at han køber en motorcykel, når han er 50.

Jakob: Jeg vil gerne være mere galant. Blomsterne er lige ved siden af kassen hver dag, når jeg er ude at handle. En ud af 100 gange tænker jeg, at jeg skal købe en buket med hjem, men alle de andre gange er jeg for fokuseret på indkøbssedlen og alt det andet. Jeg vil gerne have mere overskud til at glæde min kone.

Hvilken sms vil din mand gerne have kl. 16.00 fra dig?
3 %: "Undskyld jeg var så sur i morges."
49 %: "Du er fræk og lækker"
12 %: "Hvornår har du fri? Jeg
tænkte, om vi skulle kigge på
den nye bil, du gerne vil have"
24 %: "Min mor har hentet ungerne.
Hvad skal vi lave i aften?"
4 %: "Jeg når ikke hjem før kl. 22.
Der er lasagne fra i går
og øl på køl"
1 %: "Mette og Jesper har inviteret på
middag i aften. Jeg har sagt ja!"
3 %: "Vil du med ud og løbe 10 km?"
4 %: Andet.

Hvilken sms ville I helst have kl. 16?

Anders: Der er for få, der tror på den her: "Jeg når ikke hjem før kl. 22. Der er lasagne fra i går og øl på køl." Det er en udmærket sms.

Christoffer: Det er ikke længe siden, at min kæreste besøgte sine forældre i to dage, og noget af det sidste hun gjorde, inden hun tog hjemmefra, var at lave en kæmpe lasagne på 2,5 kg, som hun satte i køleskabet. Ikke fordi jeg ikke kan finde ud af at lave mad, men bare for at glæde mig. Det var fantastisk!

Jakob: Jeg vil helst have beskeden: "Min mor har hentet ungerne. Hvad skal vi lave i aften?" Så har vi kun ansvaret for os selv, og så kan vi hver især få lov at være den, vi gerne vil være, i øjnene på hinanden.

Hvad med den, hvor I skal kigge på bil? 12 procent tror, at deres mænd helst vil have den sms.

Christoffer: Hvis vi snakkede om bil derhjemme, og jeg havde fundet én, og hun syntes, at vi reelt godt kunne nøjes med en anden, ville der ikke gå ret lang tid, før vi var blevet enige om, at vi godt kunne nøjes med den anden. Jeg er ikke under tøflen, men jeg har en tendens til at være mere uansvarlig økonomisk og mere højtflyvende i mine tanker. Hun er mere praktisk, og det er rigtigt rart, når man har været vant til i mange år at brænde alle pengene af. Det siger jeg selvfølgelig kun for at bilde mig selv ind, at jeg ikke er under tøflen.

Synes mænd, at det er o.k., at kvinder bøvser og prutter foran andre?
3 %: Ja, alle mennesker skal give slip på ting, der gerne vil ud.
21 %: Ja, hvis det er i et meget begrænset omfang.
38 %: Nej, mænd har patent på prut og bøvs.
38 %: Nej, ingen mennesker skal bøvse og prutte foran andre.

38 procent tror, at mænd mener, at de har patent på prut og bøvs.

Anders: Kvinder må gerne bøvse og prutte. Hvis de stinker, må hun gerne gå ud af lokalet. Om jeg selv gør det, afhænger af selskabet. Hvis man sidder i en bil fuld af komikere, er det decideret flabet at holde dem inde. Dér er det almindelig etikette at blokere vinduerne og skrue op for farven. For sæt, at du lige har slået den værste nogensinde, og den aldrig blev dokumenteret.

Christoffer: Jeg kan ikke holde mig til ja eller nej, jeg synes, at det er meget situationelt, hvad der er acceptabelt. Hvis vi sidder hjemme i sofaen, skal hun bare fyre den af. Jeg er fuldstændig ligeglad. Grunden til, at jeg er sammen med min kæreste, er, at jeg er rigtigt glad for den person, hun er. Jeg er rigtigt glad for hende, når hun prutter, når hun er syg, når hun er succesfuld. Jeg er endda rigtigt glad for hende, når hun skælder mig ud over, at jeg ikke har tørret vandhanen af, når jeg har været i bad.

Jakob: Jeg kan godt forstå, at man ræber, hvis man er meget tørstig og lige har drukket noget med kulsyre vildt hurtigt. Hvis min kone gør det, så gør hun det til et trick og laver en havnearbejderbøvs. Men det er ikke i orden at gå at småfise hele tiden. Det er ikke særlig kvindeligt, og det klæder i øvrigt heller ikke en mand. Jeg ved godt, at hun ikke er et supermenneske, og hun fungerer på samme måde som alle mulige andre, men det betyder ikke, at man bare skal give slip.

Når det handler om kvinders kroppe, hvad er så det vigtigste for mænd?
11 %: Et par store, struttende bryster.
12 %: En stram, velsiddende røv.
21 %: Fyldige former – både for oven og for neden.
32 %: En slank og veltrænet krop.
5 %: Brede, fødedygtige hofter.
13 %: Kroppen er fuldstændig ligegyldig, når mænd skal vælge kæreste.
6 %: Andet.

Hvad er det vigtigste for mænd, når det handler om kvinders kroppe?

Jakob: Jeg kan godt lide fyldige former – både for oven og for neden. Men skal jeg vælge, så er en røv klart førsteprioritet. Der er fyldige kvinder, som bare er superlækre. Og man kan se på dem, at de ikke har trænet en dag i deres liv, og de spiser sikkert også burgere mere end en gang om ugen, men der er noget genetisk, der gør, at det sætter sig alle de rigtige steder.

Anders: Jeg tror ikke på de 13 procent, der tror, at det er ligegyldigt, hvis det handler om en kæreste. Det mener 13 procent af kvinderne heller ikke. Jeg er på "slank og veltrænet". Formerne skal også være der, så et sted mellem de to.

Christoffer: Der mangler punktet: "Den krop, hun selv er rigtigt glad for". Inden for rimelighedens grænser naturligvis. Det er meget mere sexet for mig end et eller andet ideal. Det er så uattraktivt, når kvinder taler om de der famøse tre kilo, som mange gerne vil tabe! Hun skal være fysisk aktiv og have en form for muskulatur. Men en smule blødhed har jeg overhovedet ikke noget problem med. Tyndfede piger er meget uattraktive i min bog.