SPONSORERET indhold

"Jeg KAN ikke gå på toilettet foran min kæreste!"

Hvad vi ikke gør for at undgå toiletbesøg, mens kæresten er i lejligheden!

Foto: Video: Drive Production
17. dec. 2015 | Livsstil | Eurowoman

- Jeg KAN ikke gå på toilettet foran min kæreste, og jeg kommer heller aldrig til det, det tror jeg simpelthen ikke, siger Sus på 27 i vores nye videokoncept "Kvinder om kvinder", der tage hul på flere både intime og sjove tabuer i et kvindeliv – her at gå på toilet hos kæresten.

Og Sus er absolut ikke den eneste ud af de i alt 7 venindepar, som lader sig udfritte for rullende kamera, der har det svært med, at udøve den del af at være menneske, når hun ved, kæresten er i nærheden.

- Problemet er, at det nærmest ikke kan ske, mens de er i lejligheden, siger hendes veninde Marline.

SE OGSÅ: "Jeg var lige begyndt at holde af mine bryster, inden jeg skulle amme"

Også Anikka, der er i et forhold og netop er blevet mor, har det svært med at tale om at gå på toilettet, når hun skal mere end at tisse:

- I starten skulle jeg bare ud på badeværelset og "lave noget yoga". Jeg skulle bare ud og meditere lidt, men så blev det ligesom lidt opbrugt, og nu hedder det, jeg skal ud at redde hår, siger hun i videoen.
 
- Så du kan simpelthen ikke sige det til ham, spørger veninden Simone, 27, overrasket.

Men det er altså hverken Anikka eller Sus, der har fået en fiks, hysterisk idé, når de holder lidt igen med informationerne om deres toiletbesøg. Vores samfund er nemlig indrettet sådan, at det generelt er et tabu at lave nummer to.

- Der skete en meget markant forbedring af vores sundhed og levealder, da vi blev renlige og fik styr på hygiejnen. Derfor ligger det latent indlejret i os, at vi bliver syge og smittet af kontakt med lort. Så vi gemmer det væk og snakker ikke om det, siger Karen Munk, lektor ved Aarhus Universitet og ekspert i blandt andet udviklingspsykologi til B.dk.

- Vi har ikke problemer med at sige, at vi lige skal ud og tisse, mens de færreste fortæller, at vi skal ud og skide. Ja, et beskidt pissoir kan være ulækkert, men urin er ikke på samme måde sundhedsskadeligt og uæstetisk, som lort er. Så alt omkring afføring er noget, vi kulturelt bliver opdraget til at gemme væk både lugt og andre spor af, at nogen har været på toilettet samt snak om det.

Anderledes kølig er 21-årige Simones forhold til at gå på toilettet også hjemme hos en eventuel kæreste.

- If I gotta go, I gotta go, og jeg får ondt i maven, hvis jeg ikke går på toilettet, og det er ikke sundt, og hvis jeg så bruger ti minutter derude, so be it, jeg er et menneske.

Se kvinderne løfte sløret for, hvordan de håndterer tabuet i videon ovenfor. 

SE OGSÅ: Veninden slog op: "Det var værre end noget breakup, jeg har været ude for med en fyr"

SE OGSÅ: 14 kvinder: Det spilder vi vores penge på uden at blinke

SE OGSÅ: Det lyver kvinder om, når de stikker en hvid løgn