"Jeg kan ikke prale af en numse som the Kardashians. Er jeg så ikke en rigtig kvinde eller hvad?"
SPONSORERET indhold

"Jeg kan ikke prale af en numse som the Kardashians. Er jeg så ikke en rigtig kvinde eller hvad?"

Hvem bestemmer, at str. 44 er en rigtig kvindekrop?

Af: Laura Lundsgaard Foto: Laura Lundsgaard
12. aug. 2015 | Livsstil | Eurowoman

KLUMME: Hvornår er vi kvinder perfekte? Og måske endnu mere essentielt: Hvornår er vi kvinder tilfredse med os selv?

Det sker jævnligt, at internettet eksploderer over modelfotos af meget tynde piger. Selvom det er positivt at være kritisk over for usunde kropsidealer, kan det ikke være rigtigt, at en stakkels teenagepiger bliver gjort til offer for hverdagsbødlerne bag computerskærmene.

LÆS OGSÅ: Julie fjernede sine silikonebryster efter 14 dage: "Det var ikke udseendet af dem, men følelsen indeni"

Det rystede mig at se, hvordan folk, særligt kvinder, på den mest brutale og grove måde deler deres holdninger om andre kvinders udseende uden omsvøb og uden tanke for, om det kan gøre nogle kede af det.

Der er så mange holdninger og så mange meninger om "den rigtige krop" og "kvindelighed". Men hvad er den rigtige krop? Hvem bestemmer det? Hvem er det, der føler, at de kan gøre sig til dommer over, hvad der er rigtigt eller forkert?

Lige meget hvad gør det ondt på alle kvinder at føle sig forkert, og det har ingen betydning, om du er tyk eller tynd. Følelsen af ikke at passe ned i kassen med mærket "perfekt" på kan være yderst smertefuld.

Mange uden for modeindustrien beskylder branchen for at skabe et forvrænget ideal, men hvilket ideal taler vi om? Hvem bestemmer, at det er idealet?

LÆS OGSÅ: Nyt bikinibillede får kvinder til at rase på nettet - se her hvorfor 

Jeg kan blive ked af det, hvis folk siger, at rigtige kvinder er fyldige, har massere af former, og at man ikke gider at se på afpillede tøser. Ikke at jeg selv er afpillet eller synderligt tynd, bevares, men jeg kan ikke prale af en numse som the Kardashians. Er jeg så ikke en rigtig kvinde eller hvad?

Igennem mit arbejde som model omgås jeg med rigtig mange slanke piger, der fra naturens side er velsignet med kilometerlange stænger og et stofskifte, der får dig til at falde bagover. De spiser, hvad de vil, og gør, som de har lyst. Det er uhyre sjældent, at man støder på piger, der har det dårligt og er syge. Det er et helt forkert billede, der er skabt, men som desværre oftest er det, vi hører om.

Igen: Hvem er den dommer, der har bestemt, hvad der er den rigtige og den forkerte krop? Hvorfor kan vi ikke blive enige om, at selvsikre piger med en god udstråling og tro på sig selv er lækrest? Og hvorfor vil vi kvinder ikke hjælpe hinanden med at opnå den tilfredshed og stolthed over os selv? Hvorfor har så mange kvinder problemer med at omfavne mangfoldigheden, og hvornår stopper vi med at pege fingre af dem, der ikke ser ud som os selv?

Tænk engang, hvad hvis vi kunne være med til at løfte hinanden op i stedet for at pille hinanden ned.

Sidste år var jeg meget i udlandet med mit arbejde, trænede meget og gik op i hvad jeg spiste, så jeg kunne være klar til alle opgaver, der måtte lande på mit bord. Jeg vejede nok lidt i underkanten, men jeg følte mig flot og selvsikker. Var der en, der skulle fortælle mig, at jeg ikke var en rigtig kvinde, havde jeg nok gloet meget uforstående på dem. Jeg følte mig kvindelig og feminin, bare minus numsen – hvornår har den numse egentlig været et krav til "den rigtige kvinde"? 

LÆS OGSÅ: Derfor skriver han ikke tilbage til dig

Jeg forestiller mig, at det må være samme følelser kvinder med former har. Selvom man har lidt ekstra på sidebenene, konfronteres man hele tiden med piger, der er slanke, hvilket tvinger dem til at stille spørgsmålstegn ved, om det er os eller dem, der er forkerte. Hvor er retfærdigheden i det?

Da jeg en dag gik og gjorde rent derhjemme, samtidig med at jeg hørte Mads og Monopolet, kom der et dilemma op, hvor en kvinde skriver ind om, hvorvidt hun skal tabe sig yderligere. Hun skriver til panelet, at hun er en str. 44. Bubber responderer, at hun ser perfekt ud, hun er en rigtig kvinde! Modsat det "narkolignende holocaust offer", der havde prydet siderne på et modemagasin et par uger forinden. Jeg var målløs. Jeg var vred. For det første: HVORFOR? HVEM BESTEMMER, AT STR. 44 ER EN RIGTIG KVINDE?!

For det andet: Hvordan kan man udtale sig så grimt og så subjektivt om en ung model i et licensfinansieret radioprogram uden indgriben? Det var direkte groft og ubehageligt at høre på, selvom Bubber nok ikke var opmærksom på, at det var et meget personligt angreb på den unge pige. 

Jeg vil rigtig gerne opfordre, hvem end der læser med, til at overveje dine ord og din tone, når du debatterer noget så følsomt som krop og ideal på nettet. Jeg tror ikke på, at der er noget der er rigtig eller forkert, men jeg tror på, at vi kommer længst med selvsikkerhed, accept, udstråling og tolerance over for forskellighed og mangfoldighed.

Kan du ikke sige din mening højt og stå ved den i Føtex, kan du heller ikke skrive den på nettet.

LÆS OGSÅ: 15 ting der går op for dig, når du bliver voksen

LÆS OGSÅ: Kvinder over 40 er hottere end nogensinde

LÆS OGSÅ: Nyt dansk site viser nøgne mennesker