Jim Lyngvild foran Ravnborgr

Foto: Peter Hauerbach Først da Jim Lyngvild var seks år, lykkedes hans mor at forlade hans far efter mange års vold.

Jim Lyngvild: ”Du skal ikke få styr dit liv – det er ham, der skal stoppe med at være voldelig!”

Jim Lyngvild støtter op om en ny stor juleauktion, der har til formål at hjælpe voldsudsatte kvinder. Det gør han især, fordi han selv har haft vold tæt inde på livet som barn, fortæller han i et stort interview hos krisecentret Danner.

”Jeg spørger mig selv hver eneste dag, om jeg er psykopat, for jeg har en meget stor angst for at blive min far. En frygt for at falde i hans mønster.”

Indtil han var seks år gammel, var Jim Lyngvild vidne til sin fars vold mod sin mor og hendes fire andre børn fra et tidligere forhold.

Det fortæller han i et stort interview med krisecenteret Danner. 

”Jeg voksede op med en modbydelig, voldelig far og en mor, som formåede at holde hovedet oven vande, mens hun var kvinde, mor, husmor og voldsoffer samtidigt. Vi havde desværre ikke Danner inde på livet – min mor søgte ikke den hjælp, hun kunne have fået. Jeg tror simpelthen ikke, hun vidste, at den mulighed fandtes. I stedet var vi nødt til at stikke af, når min far ville skyde os,” fortæller han.

”Men der er også rigtig mange kvinder, der ved, at muligheden for at få hjælp findes, men ikke tør opsøge den, eller skammer sig over, at de valgte den forkerte mand. Det vigtigste budskab til dem er selvfølgelig: Nej, det er ikke dig, der er noget galt med! Du skal ikke få styr dit liv – det er ham, der skal stoppe med at være voldelig!”

Kampen mod sig selv

Danner holder i november en stor juleauktion, hvor flere kulturpersoner og virksomheder har doneret produkter og oplevelser.

En af dem, der har doneret til auktionen, er Jim Lyngvild.

På grund af den vold, han som lille selv oplevede på tætteste hold, har iværksætteren valgt at specialudgive en signeret udgave af bogen ’Vølver Guld & Guder’ i forbindelse med auktionen, hvor hele overkuddet fra bogssalget går ubeskåret til Danner.

”Jeg er bange for at blive for selvcentreret, for jeg lever jo et selvcentreret liv. Jeg kunne tjene mange penge på den, men lige netop derfor har jeg besluttet at lade hele overskuddet gå til Danner. Det er min måde at modarbejde egoismen på,” siger han og fortsætter:

”Nogle gange skal man arbejde mod sig selv for at blive hel.”

I november måned afholder Danner en stor juleauktion hos Lauritz.com, hvortil danske virksomheder og kunstnere har doneret genstande, produkter og oplevelser.

Man kan fx byde med på litografier af Anders Morgenthaler, masser af dansk design, smykker, en originaltegning af Line Kjeldsen Jensen, forkælelses-/spaophold, signerede plakatbøger af Jim Lyngvild og meget andet.

Alle beløb, der indbringes på auktionen (også købssalær og hammerslagsgebyr), går ubeskåret til Danner, hvor pengene bl.a. bruges på at give voldsudsatte kvinder og børn på Danners krisecenter en tryg og hjertevarm jul.

Auktionen foregår på Lauritz.com i perioden 15.-23. november 2021.

Har du brug for nogen at tale med?

Hvis du lever i et voldeligt forhold, kan du søge hjælp – også anonymt – flere steder.

Kontakt f.eks. Danner for at få gratis råd og hjælp eller Lev Uden Volds nationale hotline, hvor du kan ringe gratis og anonymt på 1888 døgnet rundt.

Læs mere om ALT.dks fokus på vold mod kvinder på emnesiden: Vold - #talhøjtomvold

Se, hvad vi ellers skriver om: Vold - #talhøjtomvold, Kendte, Samfund og Bøger

610x200_woordy_knap2.jpeg