Julie Berthelsen
SPONSORERET indhold

Julie Berthelsen: Utroskab er en del af livets udvikling

Sangerinden Julie Berthelsen om at falde for en passioneret mand, om at lære at blive mere egoistisk og at have fundet roen med alderen.

Af: Cille Lewinsky Foto: Jesper Rais
12. mar. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er din største ­hjertesorg?
− Første gang, jeg oplevede at have hjertesorg, var dengang jeg blev forladt af en kæreste. Jeg var ung og så forelsket. Siden har jeg oplevet hjertesorg i forbindelse med utroskab, men jeg føler, at det er en del af livets udvikling. Jeg har også selv knust hjerter. Men hjertesorg kan også være at miste nogen eller noget, man elsker. Jeg har ikke mistet et menneske, der er helt tæt på, men jeg ­frygter det. Jeg føler mig heldig over ikke at have oplevet det ­endnu.

Hvad skal en mand gøre for at gøre indtryk på dig?
− Han skal være passioneret. Jeg bliver altid fascineret af en mand, der kan noget særligt, og som dyrker sin interesse. Min kæreste er professionel håndboldspiller, og jeg faldt klart for den side af ham, der er dedikeret, disciplineret, passioneret, målrettet og fyldt med drømme og ønsker. Det giver ham en særlig styrke, som er tiltrækkende.

LÆS OGSÅ: Connie Nielsen: "Den absolut mest smertefulde oplevelse i mit liv har været at miste mine to stedsønner"

Hvilken beslutning har du fortrudt?
− Jeg ville gerne have boet et år i udlandet og have lært et nyt sprog og en ny kultur at kende. Min egen målrettethed tog mig direkte videre ind i uddannelsessystemet. Jeg turde ikke tage den form for "afbrydelse" i mit liv. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, for jeg var ret berejst og udadvendt, men måske troede jeg, at jeg havde travlt og skulle hurtigt i gang med en uddannelse.

Hvilken musik lyttede du til, da du var 13?
− Alt, hvad der hittede i de glade 90'ere. Roxette, Madonna, Michael Jackson, Snap, Culture Beat, 2unlimited, men også The Beatles, fordi der kom ­nogle greatest hits udgivelser med dem.

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?
− Da jeg fik mit første barn, Casper Nanoq. Det ændrede fuldstændig det liv, jeg kendte. Kærligheden føltes som aldrig før, men også ansvaret, bekymringerne, prioriteterne og mine ønsker ændrede sig. Jeg har afsøgt grænser, jeg ikke vidste fandtes og er blevet testet på, hvad jeg er, og hvem jeg er. Mine to børn har begge sat den vildeste personlige udvikling i gang.

LÆS OGSÅ: Paw Henriksen: Det har ændret mit liv fundamentalt at blive far

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?
− Roen omkring, hvem jeg er. Jeg har ikke behov for at bevise noget. Jeg er mig, og jeg ved, hvad der er vigtigst for mig. Det gør mig bedre til det, jeg laver. Jeg har mere overskud, mere tillid og mere selvtillid. Jeg er ikke længere bange for at fejle og være uperfekt, selvom jeg af natur er en perfektionist, der helst ikke vil fejle. Jeg kan dog stadig have dage, hvor jeg løber i cirkler om mig selv panisk over, om det nu også går... men det varer ikke så længe, som det gjorde engang, ha ha!

Hvis du kunne ændre en ting ved dig selv, hvad skulle det så være?
− Så skulle jeg fluks blive ­bedre til at sige fra og bedre til at være egoistisk. Jeg har en tendens til at sætte andre først. Det er en rigtig fin ting, men det går ikke, når jeg så ender med ikke at have energi tilbage til mig selv.

Har du et ar, der fortæller en historie?
− Jeg har et lille ar på venstre kind, lige ved næsen og munden. Det er fra dengang, jeg blev bidt af en hund, da jeg var 10 år gammel på en sommerferie i Danmark. Jeg har altid elsket hunde, men jeg irriterede vist denne hund med min nærgående og lidt for omfavnende kærlighed. Det blev til en tur på skadestuen med rensning af sår, lim og sommerfugleplaster. Biddet ved munden var sværest, for længe efter kunne jeg ikke smile og grine fuldt ud. 

Anbefalet til dig