Katrine Muff Enevoldsen
SPONSORERET indhold

Katrine Muff: ”Nogle dage var jeg inde i varmen, og andre dage ikke”

35-årige Katrine Muff blev mobbet af pigerne i folkeskolen. Og det har sat spor ind i voksenlivet, fortæller den kendte Fællessang-vært i denne uges Hendes Verden.

Af:: Marie Varming og Cille Lewinsky Foto: Claus Boesen
19. apr. 2021 | Livsstil | Hendes Verden

Katrine Muff er et godt sted i dag.

Hun lever af at skrive musik, har fem sange i Højskolesangbogen og er på scenen i primetime med Fællessang på DR sammen med journalist og tv-vært Johannes Langkilde.

Men at hun skulle være en efterspurgt sang-darling, står i skarp kontrast til Katrine Muffs barndom som mobbeoffer.

Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

”Der er altid en, der skal ligge og rode nederst i hierarkiet, og i folkeskolens små klasser var det mig. Nogle dage var jeg inde i varmen, og andre dage ikke. Men det gjorde det svært at gå i skole, at jeg aldrig vidste, hvilken dag jeg mødte ind til, og jeg vendte det indad og troede, det var mig, den var gal med,” fortæller 35-årige Katrine Muff.

Det var særligt i de små klasser, at hun blev holdt udenfor. Én episode husker hun tydeligt:

”Jeg kan huske en episode fra bussen hjem fra skole. Pigerne fra klassen sad bagerst i bussen, og det var en af de dage, hvor jeg fik lov til at sidde i nærheden af dem. Pludselig spurgte de, om jeg ville være med til at stå af bussen et stop før stationen, og jeg blev så glad for at blive spurgt. Jeg skulle gå ud først, men da dørene lukkede, sad de bare derinde og vinkede ud til mig,” siger hun.

Se mig nu

Katrine Muff bor i dag sammen med sin ungdomskæreste Anders, som hun har to piger med.

Til september udkommer hun med sit første soloalbum, De korte sætningers land, hvor hun har sat musik til tekster fra Stine Pilgaards bog Meter i sekundet.

Katrine Muff er, siger hun, ”lykkelig”.

Alligevel har mobningen i de tidligere skoleår påvirket hende – særligt i relation til andre. Hun tvivler stadig på sig selv og kæmper med ikke at "fylde" for meget. 

”Det med at hige efter de seje piger er noget, der går igen i mit liv. Det er ikke fordi, jeg har det sådan; ”ha-ha, dengang stod jeg der med min Jeva-taske, se mig nu”, men alle mine drømme er gået ægte i opfyldelse,” siger hun.

Læs hele interview med Katrine Muff i denne uges Hendes Verden, hvor hun også fortæller om at være gift med en mand, der først ikke ville have hende og om at gå jævnligt til parterapi.

Anbefalet til dig