Luise Thye-Østergaard er gift og bor med to mænd
SPONSORERET indhold

”Mine to mænd er bedste venner og har det magisk sammen”

Luise bor i ét hus med to mænd: Ægtefællen Jesper og ”kærlighedsrelationen” Mads. Det er der mange, der har rynket på næsen af. Nu svarer hun på kritikken.

Af:: Sara Wilkins Foto: Franne Voigt
11. aug. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

 

”Du undertrykker din mand”.

”Det kan man simpelthen ikke byde sine børn.”

”Det er dømt til at gå galt.”

Luise Thye-Østergaard har fået en hel del kritik – men også ros for at stå frem – siden hun i ALT for damerne fortalte sin utraditionelle kærlighedshistorie, der kan sammenfattes sådan her:

Luise og Jesper elsker hinanden og har to børn.

Men Luise har nogle seksuelle behov, som Jesper ikke interesserer sig for.

Og Jesper mangler en, der i højere grad deler hans interesse for sport, film, musik og bøger.

Det er her, Mads kommer ind i billedet. Han opfylder Luises behov og kommer godt ud af det med Jesper. Så godt, at han i dag er flyttet ind hos Jesper og Luise, der bor i en villa i Charlottenlund. Mads har et værelse i kælderen, men sover sammen med Luise på første sal i ét af de to soveværelser. Det andet sover Jesper i alene. Og det fungerer over al forventning ifølge Louise, der kalder dem ”én stor familie”, der er ”propfyldt med naturlig kærlighed”.

Deres kærlighedshistorie har dog fået mange læsere til at rynke på næsen. For hvad med børnene? Er det ikke egoistisk af Luise? Er Jesper virkelig OK med det her? Er Mads? Reaktionerne på Facebook har været så overvældende for Luise, at hun har ønsket at uddybe dele af deres historie.

- Jeg er godt klar over, at rigtig mange ikke forstår det, vi har gang i. Meget af det, folk skriver, er positivt og anerkender modet i at stå frem, men der er også mange negative reaktioner. Dem har jeg ikke brug for at læse, fordi jeg ved, at hvis folk kendte til hele vores sandhed, så ville det være et fåtal, der sagde ”bvadr”, siger hun til ALT.dk.

Luise håber dog, at hun med sin historie kan være med til at vise, at der er ”ligeså mange veje, som der er mennesker”, og at der ikke er én rigtig definition på kærlighed, ægteskab og tosomhed.

- Jeg står frem, fordi jeg ved, at der er behov for det her. Prøv bare at tænk, hvor mange mennesker, der ikke engang tør lade deres mand eller kone have en ven af det modsatte køn. Vi frygter så mange ting, at vi låser hinanden krampagtigt fast i en illusion om, at den eneste ene er en anden end os selv, men den eneste ene er os selv. Det er min tilgang til livet.

- Jeg håber, at folk, der læser min historie, tænker: ”Hvis hun tør gøre dét der for at holde sammen på familien, så tør jeg godt at gøre denne lille ting, som vil betyde, at mig og min partner kan blive i tosomheden.” Det kan være alt fra, at man siger højt: ”Jeg har brug for at gå ud med mine veninder i weekenden” til ”jeg har brug for at have en drenge-legekammerat” – og det behøver ikke at være seksuelt. Folk render rundt med de mærkeligste behov, som de undertrykker, siger Luise.

Derfor vil hun gerne svare på nogle af de mange spørgsmål, som historien har rejst, så hun kan imødekomme de rynkede bryn punkt for punkt.