Podcast
SPONSORERET indhold

Seriesæsonen er på trapperne: Er dette lydbogens svar på Netflix?

Den hede sommer er på vej retur, og det kan kun betyde én ting: Serie-sæson. Men hvem siger, at serier behøver at blive afspillet i billeder? Lydbøger vinder frem landet over – og her kan du høre første afsnit af Storytels nye original-serie, ”Hjerteblink”.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
20. aug. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Elsker du at kaste dig over en god film eller Netflix-serier i en uendelighed, vil du helt sikkert også forelske dig i lydbogs-universets mange glæder.

Og nu er der godt nyt til de travle lydnørder, der er vild med gode fortællinger, men som helst spiser bøger i mindre bidder.

Med stærk inspiration fra streaming-tjenester som HBO, Netflix og Viaplay har tjenester som Storytel og Mofibo nemlig lanceret en række originalproducerede serier; Lydbøger i små afsnit af en time, som kan klares på farten, i sofaen eller over opvasken.

– Storytel Originals kan bedst sammenlignes med Netflix Originals, da det er en serie-fortælling i flere afsnit, som er skrevet direkte til Stoytel og Mofibo. Hvert afsnit har sit eget lille plot, og alle historierne er karakterdrevne. I det store hele er det bare en bog, men den udfoldes i små afsnit, forklarer Charlotte Bertram, redaktør hos Storytel DK og fortsætter:

– Vi ser andre streamingtjenester som konkurrent i højere grad, end vi ser den fysiske bog som en konkurrent. Lige nu er konkurrencen om brugernes opmærksomhed og tid - hvad vælger de, når de skal hygge sig? Ser de en serie eller hører de en bog, spørger hun og tilføjer, at den største forskel formentlig er i convenience og fantasi.

Lydbøger kan du høre alle vegne. 

En spraglet fortælling

Seneste skud på Storytels stamme er den nye original-serie ”Hjerteblink” af Marie Louise Cornelius, der fik premiere den 8. august.

En historie om kærlighed og familie og om, hvordan hændelser fra fortiden kan sætte skub i en dominoeffekt blandt forskellige skæbner.

– Historien bæres af et familiedrama med fem forskellige karakterer, hvor perspektivet hopper, ligesom vi kender det fra filmen ”Love Actually”. I starten ved vi ikke, hvordan de forskellige karakterer er forbundet, men det finder vi ud af senere, forklarer Charlotte Bertram og fortsætter:

– Det er et spraglet katalog af karakterer, som vi kender det fra bl.a. Hollywoodfilm. Så selvom historien foregår i København, er den fortalt med lidt større armbevægelser, end vi normalt ser i dansk litteratur. Den har lidt en JoJo Moyes-feeling og er båret af et større drive og tempo, end vi normalt er vant til. Den er ikke fyldt med lange miljøbeskrivelser, men går lige på handlingen.

På ALT.dk kan du nu læse eller høre første afsnit af ”Hjerteblink” helt gratis.

Hør lydbogen her  læst op af skuespiller Laura Drasbæk eller hent e-bogen her.

Anbefalet til dig