Marianne Eihilt
Foto: Jens Bach Det er de samme to hvide julenissebamser, der kommer frem hvert år. De hører til Marianne Eihilts minimalistiske juleoppyntning.

Marianne Eihilt: "Der var ingen i familien, der vidste, at vi prøvede at få et barn til"

Hos Marianne Eihilt er julen altid den samme. Undtagen måske lige den jul for to år siden, hvor hun og hendes kæreste d. 21 december hørte en fin hjertelyd – og dermed kunne give resten af familien en helt særlig mandelgave.

Hvordan er din december måned?

Jeg arbejder som regel frem til midten af december, og den sidste weekend inden juleferien har vi op imod 12 juleballer på danseskolen, og når de er afsluttet, har vi en uges tid til oprydningen og alt det administrative.

LÆS OGSÅ: Marianne Eihilt: "Jeg har aldrig haft trang til at blive kendt"

Hvornår begynder julen for dig?

Det gør den den 23. december, hvor jeg kører hjem til mine forældre i Aalborg om formiddagen. I Aalborg mødes jeg først med min barndomsveninde og spiser frokost og udveksler gaver. Så mødes jeg med min søster, hendes mand og børn og vores forældre. I Aalborg skal min søster, børnene og jeg allesammen møde julemanden – også selvom jeg er blevet 45 år. Så tager vi en bustur rundt i Aalborg. Det er vildt koldt, men vi gør det alligevel hvert år, inden vi tager hjem til mine forældre og spiser. Det er vildt hyggeligt.

Hvilke juletraditioner har du med fra din barndom?

Den 24. december går vi de tre kilometer fra mine forældres hus til kirkegården, hvor vi besøger resten af familien, som ikke er her mere. Så går vi på Duus' Vinkælder i Aalborg, inden vi går hjem igen. Om eftermiddagen går vi i kirke.

Hvilken jul er den bedste, du har oplevet?

Det var den jul for to år siden, da vi fandt ud af, at vi skulle have vores datter. Vi hørte hjertelyd den 21. december, og alene det at være gravid var en kæmpe gave. Det år gav vi et scanningsbillede i mandelgave, for der var ingen i familien, der vidste, at vi prøvede at få et barn til.

Marianne Eihilts jul
Hver jul er den samme som alle de andre i Marianne Eihilts liv. Den holdes med hendes familie med de samme traditioner, som da hun var barn.

Hvordan holder du jul i år?

Hos os er hver jul så vidt muligt den samme, så jeg holder præcis på samme måde, som vi plejer. Og det glæder jeg mig til.

Hvad spiser du til jul?

And, flæskesteg, to slags kartofler og rødkål – det er helt almindeligt. Det er IKKE mig, der laver det, men jeg tror, vi inden for et par år skal prøve at holde jul hjemme hos os, og så må jeg jo i gang med at lave mad. Jeg kan faktisk godt lide at lave mad, men det er svært at stå og fordybe sig i andestegen med to små børn om benene, men vi klarer den nok alligevel.

Hvordan har du det med at købe julegaver?

Det gør jeg altid med min søster en dag i Aarhus, hvor vi tager ud og bruger noget tid sammen – endnu en af vores skønne traditioner. I år har jeg faktisk allerede købt gave til en masse, jeg kender, for jeg fandt en fin lille ting i en køkkenbutik i Skagen i sommer, og så købte jeg ti af dem. Generelt er jeg ikke så god til det med at købe julegave efter en ønskeseddel, for jeg synes ofte, det føles som en bestillingsliste, og jeg vil hellere bruge tid på at finde noget selv, som der er en tanke bag.

LÆS OGSÅ: Bagedystdommer om sin jul: "Jeg har aldrig været god til at bage med børnene"

Har du en yndlingssalme?

Det er ikke en salme, men den sang, der hedder Et lille juletræ, som jeg kender fra Antonelli Orchestra (Vild med Dans' husorkester, red.) De spillede den engang til et juleshow, hvor Nellie sang den, og nu skal jeg bare høre den hvert år derhjemme. Den er så smuk og sød.

Hvad er din yndlingsjulekalender?

Det er den der med prinsessen ("Jul på slottet", red), og så kan jeg også godt lide den med Lunte ("Nissebanden", red). Jeg er ikke helt inde i julekalendere endnu, for mine børn er stadig så små, at de ikke ser det, men det skal vi nok komme til.

Har du en yndlingsjulefilm?

Som barn var det helt klart "Far til fire", den der foregår til jul.

Marianne Eihilt, født 1974

  • Danser med egen danseskole Lets Dance i Aarhus
  • Dommer i årets Vild med Dans på TV2
  • Kærester med Keld som hun har to børn med: Frederic på fire år og Emily på et år
  • Bor i Aarhus
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Jul