Marie Thomsen Interview ALT for damerne
SPONSORERET indhold

40-årige Marie: "Jeg nyder min pension allerede nu"

Kan man spare op til pension og samtidig få glæde af pengene lige nu? Den kode har makeupartist Marie Thomsen knækket. Hun har sat hovedparten af sin pensionsopsparing i en ødegård i Sverige og i tiden med sin datter.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Oliver Knauer og Privat
06. maj. 2021 | Livsstil | ALT for damerne

Hvorfor begyndte du at interessere dig for din pension?

– Jeg begyndte ret sent at indbetale til min pension. Jeg var omkring 36 år, tror jeg, og har kun indbetalt ganske lidt ad gangen. Jeg har brugt energien på at få nedbragt mine lån, så jeg nu ejer min andelslejlighed med altan og det hele. Og nu har købt en ødegård, Ulla, i Sverige. Tidligere ville jeg tage, hvad overskud jeg måtte have på min konto, når året var omme, og betale ind på min pension. Nu går de penge til min investering i Ulla.

Hvorfor besluttede du dig for at købe en ødegård?

– Jeg ville gerne have et sommerhus, men jeg ville ikke have naboer. Jeg ville have natur og privatliv. Og muligheden for at være et sted, hvor der ikke er andre mennesker. Jeg bor i den mest beboede firkant i hele Danmark på Nørrebro, samtidig med at jeg har et job, hvor jeg er sammen med mennesker hele dagen, ofte mange nye ansigter. Jeg elsker mit job og min hverdag, men jeg elsker også kontrasten. Her skal jeg ikke forholde mig til nogen. Og jeg kan gå og luge i bare bryster, hvis det er det, jeg har lyst til.

LÆS OGSÅ: Iværksætter Signe Wenneberg: Dette er min bedste investering nogensinde

Marie.jpg

Hvad giver din investering dig her og nu?

– Som det er nu, kan jeg slet ikke forestille mig ikke at have Ulla. Jeg glæder mig til at tage derop, og jeg har altid lyst til liiige at have en dag mere. Hvad enten det er tre uger eller to overnatninger, jeg har brugt der. Stedet er blevet mit hjem nummer to. Bare en roligere version, der nærmest føles som en tidslomme. Det bekymrer mig ikke, om jeg går glip af en middag, når jeg er der. Det er som om, man kommer helt væk, selvom det er så tæt på København. Når jeg er på rejser til London eller New York kommer jeg ikke helt "væk" på samme måde. Det er noget, det at være alene i naturen kan.

Hvad giver den dig på sigt?

– Det giver mig mere af det, jeg allerede har fået. Et sted, hvor jeg kan være med min venner og familie – og et sted Viola og jeg kan have sammen. Når hun ikke har faste skoledage, håber jeg også det kan være et hjem nummer to for hende, og et sted hun kan besøge alene med sine veninder.

Hvordan har du (ellers) sparet op til din alderdom?

– Jeg har nogle gange sagt til Viola, at nu må hun blive rigtigt klog, for hun skal spare op til min pension. Men, spøg til side, min alternative pensionsopsparing, som intet har med økonomi at gøre, handler også om, at jeg passer på min krop og mit sind. Det gør jeg med yoga, god og sund mad, lidt dejlig naturvin og ro til at reflektere og give hjernen og følelserne plads til at være. Det tror jeg er sundt, også på langt sigt. Jeg har ikke lyst til at gå på pension tidligt. Jeg vil gerne arbejde som makeupartist rigtigt længe, og måske når jeg bliver ældre have en lille salon, hvor jeg klipper lidt.

Hvad har du prioriteret i dit liv – penge, karriere eller...?

– Jeg har altid prioriteret min datter og mine venner ekstremt højt. Jeg kan lide at samle folk. Jeg vil skabe minder. Hverdagen skal ikke bare være mere af det samme. Jeg har brugt alle mine penge på rejser og på Ulla. Jeg har ikke specielt dyrt tøj og designermøbler. De få ting, jeg køber, er jeg glad for, og jeg køber kun ting, jeg kan have i tusind år, fordi de ikke går af mode.

LÆS OGSÅ: Aviaja droppede direktørjob for at blive selvstændig: Det handler om at "work smarter"

Marie 1.jpg

Hvad ville du ønske du havde vidst for 20 år siden?

– Så ville jeg måske have købt en andelslejlighed, da de var billigst. Men det tænkte jeg ikke over på det tidspunkt. Men nu ejer jeg fuldt og helt den, jeg bor i – og har også betalt altanen helt af.  Så jeg har ingen gæld. Det er der også en rigdom i. Jeg ville ønske, at jeg havde vidst mere om renter, og hvornår det var smart at skifte bank og lægge lån om, som andre, jeg kender, gør det. Jeg har stolet på, at min bankmand vil mig det bedste, og det er jo gået godt indtil videre. 

Hvad har du indhentet af viden, der har hjulpet dig?

– Ikke så meget. Jeg er egentlig gået med det, som banken har rådet mig til, og der har ikke været komplikationer i at købe fast ejendom i Sverige. Det skulle jo ikke være en byrde, men en glæde at købe en ødegård. Jeg nyder min pension allerede nu.

Hvad er den bedste investering, du har lavet?

– At putte tid i Viola. Hun er det bedste, mest velafbalancerede og glade barn, jeg kunne drømme om at have. Hun hviler bare så meget i sig selv, og så elsker hun lige som mig at være alene.

Hvis andre ville få lyst til at investere i mursten – hvad ville du råde dem til at gøre?

– Køb med hjertet. Det har været så godt for mig at gå med det sted, der føltes rigtigt, og ikke et, der skulle passe til min alder eller en eller anden fremtidig kærestes behov.

Marie 2.jpg

Anbefalet til dig