Michelle Kristensen: ”Jeg havde bare fået en kæreste. Og ja, det var en kvinde”

Foto: Joachim Wichmann Det har været ”meget identitetsinteressant” for Michelle Kristensen at blive kæreste med en af samme køn, fortæller hun.

Michelle Kristensen: ”Jeg havde bare fået en kæreste. Og ja, det var en kvinde”

Det var både helt fantastisk, overvældende og angstprovokerende, da sundhedsekspert Michelle Kristensen blev forelsket i en kvinde, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Hun er kendt som sundhedsguruen med over 100.000 følgere på Instagram. Hun har masser af slankebøger og bootcamps bag sig og har været fast sundhedsekspert i ALT for damerne og på morgen-tv. Og så har hun været nede med stress og været åben omkring det.

Men Michelle Kristensen blev alligevel overrasket over interessen, da hun i maj annoncerede på Instagram, at hun havde fået kæresten Pernille:

”Kærlighed kan pludselig komme dumpende i nye afskygninger, og mens man mindst venter det”, skrev hun blandt andet under et billede af en kvinde og en lille dreng. Opslaget har i skrivende stund fået omkring 12.000 likes. 

”Det kom virkelig bag på mig, hvor meget folk gerne ville vide om det. Både mine følgere og pressen”, fortæller Michelle Kristensen i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

”Hør her, vi lever i 2020, og oppe i mit lille, naive hoved var jeg bare blevet forelsket i et menneske, og det var tilfældigvis en kvinde. Nogle af mine veninder fra mediebranchen havde sagt, at jeg skulle være klar over, at der ville komme noget larm, når jeg meldte ud, at jeg var blevet kæreste med Pernille, men jeg var sikker på, at det ikke ville ske. Der gik dog nærmest kun to sekunder fra, at jeg havde lagt opslaget på, til der kom den første overskrift på et onlinemedie: ”Go’ Morgen-ekspert springer ud som lesbisk”. En overskrift der lød som om, at det aldrig var sket før i hele verden. Det var jeg virkelig overrasket over. Samtidig tænkte jeg, at det var ubehageligt at blive proppet ned i en kasse og få sådan et stempel i panden. Jeg havde bare fået en kæreste. Og ja, det var en kvinde. Jeg havde ikke brug for pludselig at blive en del af et helt segment.”

Lidt angstprovokerende og skræmmende

Michelle Kristensen betegner forelskelsen som værende ”meget identitetsinteressant” for hende. Hun havde nemlig aldrig før været på date med en kvinde og havde da også først tænkt, at hun og Pernille skulle være veninder.

”Vi mødte hinanden helt uskyldigt til en julefrokost på Politikens Forlag, hvor jeg bare tænkte, at hun var sjov, og at vi godt kunne gå hen og blive veninder. Noget tid efter mødtes vi til en kaffe, og så begyndte det pludselig at udvikle sig.”

Du vidste, at Pernille havde en søn, og du havde aldrig før været kæreste med en kvinde, hvordan finder man ud af, at man pludselig ikke ”bare” skal være veninder?

”Jeg vidste, at Pernille altid har været til kvinder, og at hun har sin søn, Laurits, med to fædre, der er homoseksuelle. Så det kom ikke bag på mig. Og så tror jeg bare, at jeg pludselig kunne mærke, at der var noget, der var enormt anderledes. Jeg havde følelser for hende, som jeg ikke havde haft med andre kvinder, jeg kender. Det er det samme, som når man bliver forelsket i en mand. Pludselig er der bare noget. Og jeg skal da blankt erkende, at det var lidt af en omvæltning for mig pludselig at føle noget for en af samme køn. Næsten sådan lidt angstprovokerende og skræmmende, især når man er opvokset i Nordjylland, som jeg er. I København er det bare normaliteten, og det begynder det heldigvis også at blive i resten af Danmark, men man er bare mere fri i sit syn i storbyen. Tror jeg.”

”Jeg ved ikke, om man kan kalde det en identitetskrise, men jeg havde eddermame rotationer oppe i min hjerne over, hvad det her var, da jeg blev forelsket i Pernille. Hvordan kunne det komme ud af det blå i en alder af 35 år? Og kan der komme andet, jeg slet ikke har forudset? Når det så er sagt, må jeg igen vende tilbage til, at Pernille jo bare er et menneske. Jeg er bare blevet forelsket i et menneske. Et menneske, der er enormt sødt og rummeligt, og som kan sige, at jeg skal holde min kæft, når jeg skal det. Hun er spændende og klog på ting, jeg slet ikke er klog på.”

Læs resten af det store interview med Michelle Kristensen, hvor hun blandt andet fortæller om sin nye bog ”Gør kål på kærestekilo & singlesul”, om fedende forhold og om at slippe kontrollen.

Michelle Kristensen, 36 år

  • Sundhedsekspert på TV 2's  ”Go’ Morgen Danmark” og ”Fede forhold”, som kan streames på DR.
  • Ejer af sundheds- og træningsfirmaet MK, som bl.a. tilbyder online bootcamps og har en meget velbesøgt sundhedsblog. 
  • Forfatter til en stribe bøger om kost og træning.
  • Aktuel med bogen ”Gør kål  på kærestekilo & singlesul”.  
  • Kæreste med Pernille Wass, 41, der er redaktionschef på Politikens Forlag. Pernille har sønnen Laurits på 2,5 år med to fædre.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Parforhold, Interview og LGBTIQ+

610x200_woordy_dmjpg.jpg