”Min kæbe gik i krampe, og jeg kunne ikke stå oprejst”
SPONSORERET indhold

”Min kæbe gik i krampe, og jeg kunne ikke stå oprejst”

Line kan stadig ikke stå på benene uden hjælp, efter at hun i weekenden fik stoffer i sin drink.

Af:: Amalie Holm Foto: Privat
17. jan. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

– Vi havde kun været på diskoteket i halvanden time, da jeg mærker, at der er noget helt galt. Min tunge begyndte at vokse i munden på mig, min kæbe gik i krampe, og jeg kunne ikke stå oprejst.

En ellers helt almindelig bytur, hvor 21-årige Line Skaarup Larsen skulle fejre sin gode venindes fødselsdag på et diskotek i indre København, blev lørdag aften forvandlet til et mareridt.

–Jeg gik udenfor for at finde mine veninder, og da man ikke må tage sit glas med ud, spurgte jeg dørmanden, om han ville passe på min drink, indtil jeg var tilbage. Han sagde ja. Efter to minutter fik jeg min drink i hånden igen og begyndte at drikke videre. Jeg ved ikke, om det var på dette tidspunkt, at der var nogen, der kom noget i min drink. 

–Men da jeg gik tilbage på dansegulvet, blev jeg med ét ramt af en følelse, som jeg aldrig har oplevet før. Jeg var ikke fuld på det tidspunkt, men pludselig blev mine ben helt tunge, og jeg fik en tør fornemmelse i munden. Det er det sidste, jeg kan huske.

–Min veninde kunne godt se på mig, at den var helt gal, for vi havde lige talt sammen kort tid forinden, hvor der ikke var noget i vejen. En ven fik båret mig ud på en kantsten foran diskoteket, fordi jeg ad flere omgange mistede balancen. Ude foran opsøgte min veninde to politibetjente og spurgte dem, om de ville være søde at tilkalde en ambulance. Men det havde de ikke tid til, og "jeg skulle bare hjem og sove den ud", som de sagde.

–Jeg blev sat i en taxa med min veninde. Da vi kom hjem, måtte hun ringe efter min far, fordi hun slet ikke kunne komme i kontakt med mig. Min far kørte mig direkte på hospitalet.

På Bispebjerg Hospital kom Line Skaarup Larsen forrest i køen på grund af sin tilstand, og lægerne fandt både amfetamin, ecstasy og et stærkt bedøvende stof i Lines blod. Lægerne gav Line noget modgift og beholdte hende til observation for kramper og eventuelle blodpropper.

–Lægerne ville ikke have, at jeg skulle være alene, så jeg har været hos min mor, siden jeg kom hjem. I de sidste to dage har jeg slet ikke kunnet gå – sandsynligvis på grund af det bedøvende middel, der var i min drink. Bivirkningerne kan nemlig være svigtende muskelkoordination. Heldigvis er der sket små fremskridt, og jeg er begyndt at kunne gå stille og roligt, hvis jeg støtter mig til noget.

Det er ikke kun fysiske bivirkninger, Line Skaarup Larsen har haft siden i lørdags. I går begyndte de psykiske efterveer at melde sig.

–Jeg har været helt vildt ked af det. Jeg kan slet ikke forstå, er der er nogen, der vil gøre mig ondt på den måde. Jeg kan ikke køre bil eller gå på arbejde, og jeg må have hjælp til næsten alt, og det er der et fremmed menneske, der er skyld i. Og jeg finder aldrig ud af hvem, fortæller Line og tilføjer, at hun aldrig har prøvet at tage stoffer før. 

–Det er bare virkelig ærgerligt, at jeg skal begynde at tænke over, hvem jeg snakker med. Jeg vil jo allerhelst tro på det bedste i folk.

LÆS OGSÅ: Anjas søn var afhængig af hash allerede som 11-årig: ”Når jeg tænker på det, kan jeg næsten ikke trække vejret”

LÆS OGSÅ: Luise er HIV-smittet: ”Jeg har kæmpet mest med mine egne fordomme”

LÆS OGSÅ: ”Jeg gemte mad i skuffer og under sengen, så min far ikke skulle opdage, hvor meget jeg spiste”