Fries Before Guys interview Eurowoman
SPONSORERET indhold

Veninderne bag Fries Before Guys: "Vores forhold er ret kæresteagtigt"

Der skal være plads til selv de mindste følelser. Og begæret efter fyldte chokolader. Men først skal der være god tid til at vågne uden forstyrrelser. Josephine Kuhn, 27, og Nanna Hovgaard, 29, står bag podcasten Fries Before Guys.

Af: Marie Lodberg Foto: Dennis Morton
04. jun. 2021 | Livsstil | Eurowoman

De er bedste veninder og har gået i gymnasiet sammen i Aalborg, hvor Josephine stadig bor. Nanna er for nylig flyttet tilbage til Aalborg efter 7 år i København. Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard har lavet podcasten Fries Before Guys i fem år og har rundet afsnit nummer 200. Podcasten handler om at være ung kvinde i 20’erne, snart 30’erne, om livet, glæden, angsten, forvirringen og forventningerne med udgangspunkt i deres eget liv.

Josephine har en bachelor i engelsk, og Nanna er startet på tre forskellige uddannelser, men har ikke færdiggjort nogen af dem, for Fries Before Guys er gået hen og blevet så populær, at de kan leve af det. Josephine og Nanna driver deres eget produktionsselskab, som, ud over Fries Before Guys, det seneste år også har produceret Fries Meets Guys, hvor de inviterer en mand ind til en snak om, hvad det vil sige at være en mand for lige præcis ham. Det seneste år har de også været på danmarksturné og holdt foredrag på højskoler og biblioteker, og i 2019 udgav de bogen En som os. De har "pissetravlt", fortæller de over en morgen-cola zero.

LÆS OGSÅ: Fries Before Guys udgiver en bog: Vi har begge haft mareridt om, at den skulle udkomme

Kender I hinandens morgenrutiner, selv om du bor i Aalborg, Josephine, og du har boet 7 år i København, Nanna?

Josephine: "Vi er en del af hinandens morgenrutiner."

Nanna: "Jeg starter dagen med at gå på Facebook for at se, om Jose har været aktiv. Det indstiller jeg min dag efter. Det er en god idé først at skrive eller ringe til hende en time efter, hun har været logget på, ellers kan der blive dårlig stemning. Vi er udprægede B-mennesker."

Josephine: "Vi ringer altid sammen i løbet af dagen og snakker minimum en time, nogle gange fem timer."

Nanna: "Og så skriver vi sammen de resterende 16 timer. Selv om vi bor i hver vores by, laver vi alt sammen. Går tur og tjekker indbakken. Men vi starter altid dagen med at få kortlagt, hvordan vi har sovet. "Godmorgen, mujit," det kalder vi hinanden, "Hvad er vores følelse af at findes i dag?""

Josephine: "Hvis jeg vågner og er i megadårligt humør, har jeg lyst til at straffe dig ved at være sur og ikke gå 'aktiv' på Facebook."

Nanna: "Det må jeg nok sige. Det anede jeg ikke. Men ret dårlig strategi."

Josephine griner sin skraldelatter. Nannas øjenbryn rykker sig ikke ud af stedet. Hun er iskold.

Josephine: "Vi er lattermilde og morgensure. Hvis dagen starter for tidligt, er det, som om vi ikke er landet i os selv. Vi bliver nødt til at have noget tid til at bygge modstandskraft op for at kunne være i både de gode og dårlige nyheder, dagen byder på."

LÆS OGSÅ: Maya Albana: "Jeg oplevede, at jeg meget ofte blev talt ned til"

Nanna: "Jeg skal have kaffe. Kaffe er det, jeg ser mest frem til om morgenen. Men jeg er aldrig tilfreds med den kaffe, jeg får lavet. Jeg vil have den dyre kaffe fra kaffebaren. Allerhelst hver dag. Mens jeg drikker kaffe, ser jeg Go' Morgen Danmark, og så sidder jeg ellers bare og venter på, at Jose skriver."

Hvorfor tror I selv, at I har så mange dedikerede fans?

Nanna: "Vi er meget ærlige, og så har vi mange ord for små ting."

Josephine: "For eksempel havde vi et helt program, der handlede om angsten for ikke at have nok fyldte chokolader i sit liv. Vi prøver at ramme ned i de bittesmå dele af at være til."

Hvorfor har I gjort det til jeres sag at være ærlige?

Josephine: "Jeg har aldrig følt, at der var et alternativ til at være ærlig. Hvis jeg ikke kan sige højt, hvad jeg tænker og føler, forsvinder jeg. Så får jeg usynlighedsfølelsen, som vi kalder den. Det er ikke gratis at være så ærlige, som vi er. Det har kostet venskaber. Og jeg vil ikke ophøje det som den eneste måde at være menneske på. Vi kan bare ikke lade være."

Nanna: "Det er også spændende. Vi tænder på den der lillebitte grænse for, hvad man rent faktisk kan tillade sig at sige."

Josephine: "Lad mig citere Niels Hausgaard for at forklare, hvorfor vi har så mange dedikerede fans: "Folk kommer ikke og lytter til Niels Hausgaard for at lære om Niels Hausgaard, men for at lære noget om sig selv." Vores ærlighed får vores lyttere til at reflektere over deres eget liv, når vi taler om venskaber, jalousi, parforhold, sex og chokolade."

LÆS OGSÅ: Ida Rud: ”Jeg gad godt, at jeg ikke blev diskrimineret for at være tyk”

Siger I ALT til hinanden?

Josephine: "Ikke alt… Hvis jeg opdager noget, du ikke har fortalt mig, kan jeg godt blive fornærmet. Det er noget, vi taler meget om. Skylder vi hinanden at fortælle hinanden alt? Må vi dele noget med andre veninder, som vi ikke deler med hinanden? Det kilder da lidt i maven, når vi taler om det nu."

Hvad er det mest irriterende ved hinanden?

Nanna: "Der er mange ting, jo."

Nanna har stoneface. Josephine klukler.

Josephine: "Du er så træt af, at jeg ikke altid hører efter, hvad du siger til mig."

Nanna: "Det er så tydeligt, at du bare sidder og tænker på, hvad du selv skal sige, når jeg holder kæft."

Josephine: "Det sker flere gange i løbet af dagen. "Fuck, jeg lyttede slet ikke!" Det mest irriterende ved dig er, at du typisk ser begrænsninger, før du ser muligheder. Nogle gange kan jeg være så ivrig efter at overbevise dig, at jeg til sidst ikke en gang ved, om jeg selv synes, det er en god idé."

Hvad er det gode og det onde ved at have virksomhed med sin bedste veninde?

Josephine: "Vi har et fælles værdigrundlag og er meget enige om måden at drive virksomhed på. Der skal være bæredygtighed over hele linjen; for økonomien, planeten, vores mentale helbred og venskab. Det er så fleksibelt at arbejde sammen med Nanna. Jeg kan tage en hel dag på sofaen, hvis jeg har menstruationssmerter uden at få dårlig samvittighed."

Nanna: "Vi har altid haft meget fokus på, at der skal være hvile i vores arbejde, ellers kan vi ikke fungere. Vi er nogle sensitive damer, der har brug for at nyde og ikke stresse."

Josephine: "Vores forhold er ret kæresteagtigt. Vi kan godt komme til at snappe af hinanden."

Nanna: "Jeg kan slet ikke have, når du gør det."

Anbefalet til dig