Guide: Sådan tilbringer du og veninderne en lang weekend i Aarhus

Aarhus er for længst vokset ud af hovedstadens skygge.

Sponseret indhold Af 14.jul.2017 Livsstil

Der er en grund til, at man kalder Aarhus for "smilets by". Århusianerne er et smilende folkefærd, og det er svært ikke at smile selv, når du slentre gennem lillesøster-hovedstaden, der for længst er vokset ud af storesøster-Københavns skygge – det gælder både kunst, gastronomi, shopping, kultur og natteliv.

Planlægger du og veninderne en tur til den smilende by, så har vi her fundet en række oplevelser frem, som I ikke bør snyde jer selv for - fra shopping til Susanne Bier og Anne Linnet-musical.

Bare læs med her!

Oplev kunsten på helt tæt hold


ARoS Aarhus Kunstmuserum

ARoS Aarhus Kunstmuseum byder på dansk og international kunst i verdensklasse i skiftende udstillinger og samlings præsentationer med værker fra museets omfattende kunstsamling. ARoS er ét af Nordeuropas største kunstmuseer og det eneste med en regnbue på toppen i form af kunstværket Your rainbow panorama, hvor fra du kan nyde udsigten over Aarhus og Aarhus-bugten i alle regnbuens farver.

Få en hel unik og nærværende shoppeoplevelse i NR4 i Jægergårdsgade


NR4 kunsthåndværk, design & interiør - Klassisk, poetisk og elegant keramik af Helenaa Hedegaard

Gå på opdagelse i en verden af skøn dansk produceret kunsthåndværk og design fra 50 professionelle kunsthåndværkere og designere. 

Konceptet for butikken er, at forskellige designere passer butikken på skift, derfor vil du møde passionerede designere indenfor forskellige designområder hver dag og få historien om produkternes idé og tilblivelse.

Brug alle sanser - se og mærk - former, farver, og overflader - bæredygtigt og lækkert dansk design som holder både nu og om 20 år.

Soul Shine - Tag et ansvar!


Soul Shine

I hjertet af Aarhus over den brostensbelagte baggård ligger Soul Shine. En kvalitets-og prisbevidst second-hand & Vintage butik i et stemningsfyldt og autentisk miljø med unikt tøj fra tiden, der var engang.

Soul Shine er et social økonomisk ”non profit” projekt, som har et stort socialt og miljømæssigt formål. Overskuddet fra alle Soul shine’s projekter geninvesteres i projekterne eller i andre sociale lokal forankrede projekter.

Butikken bliver drevet af professionelle ildsjæle, kompetente frivillige & psykisk sårebare mennesker, ansat på særlige vilkår. Vi tilbyder social og faglig opkvalificering af psykisk sårebare og målet er her igennem at fastholde-og bringe de psykisk sårbare nærmere arbejdsmarkedet.

Ud over butikken, driver vi også en café!

Soul Shine byder også på en anderledes og inspirerende café, hvor du kan nyde lidt koldt til ganen, før, under eller efter shoppetur. Caféen er indrettet med sjæl og omtankefor det der skaber tryghed, tillid & inspiration for såvel kunder, praktikanter & ansatte.

Kom og gør et sundt, kreativt køb & støt en sag der gavner mennesker og samfund.

Stærke stemmer og store følelser
Efter brylluppet - Pris fra 225 kr

Cecilie Stenspil har den kvindelige hovedrolle, når Susanne Biers film Efter brylluppet bliver forvandlet til en farverig musical. Sangene, hun skal synge, er skrevet af Anne Linnet, og spørger man dem, er der både store og genkendelige følelser på spil.
Der er fuld gang i prøverne til Efter brylluppet, og Cecilie har travlt med at øve replikker og sange. En opgave hun går til med en vis ærefrygt. Sangene er nemlig skrevet af Anne Linnet, der er en af hendes store barndomsidoler.
”Annes sange er jo nogle af dem, jeg har hørt på min kassettebåndoptager, da jeg voksede op. Så jeg er fuldstændig star struck over at få lov til at synge nogle af hendes nye kompositioner.” siger Cecilie Stenspil
Læs hele artiklen og se video med interviewet her.

Shopping med byens bedste service

Salling

Når det er tid til shopping, bør du besøge stormagasinet Salling, som har ligget på Strøget i Aarhus i hele 110 år. Her kan du opleve og shoppe de nyeste trends inden for både fashion, bolig og skønhed. Glem ikke at lægge vejen forbi kælderen, hvor Salling Super gemmer sig. En perle af et supermarked med specialiteter i alle afskygninger. Besøg slagteren, delikatessen, fiskehandleren eller vinafdelingen og få en udsøgt smagsoplevelse med hjem.

Bliver du tørstig under shoppingturen, så besøg Starbucks i stueetagen, hvor der serveres både varme og kolde drikke samt godt til ganen. Eller sæt dig godt tilrette i Salling Bar & Bistro, der serverer lune retter eller lækre kager fra Salling Bageren.

I august måned åbner Sallings Roof Garden, og her er virkelig noget at glæde sig til. Det bliver en ny, spændende bypark på toppen af stormagasinet med en storslået 360 graders udsigt over Aarhus.

St. Pauls Apothek Serverer Sommerens Menu Med Tilhørende Drinks


Sommerens Menu - Pris 595 kr

Hos St. Pauls Apothek serveres alle retter med matchende cocktails. Det giver en helt ny og spændende spiseoplevelse.

SOMMERMENU
- Krabbe salat – Krabbe Bisque – Couscous – Yoghurt
- Grillet Okse – Confiteret Hvidløg – Grillet Salat - Ærter
- Jordbær – Jordbær – Jordbær – Koldskål

APOTHEKEREN MENU
- Champagne Cocktail Med Snack
- 3 Serveringer
- Tilhørende Cocktails
595,-
Book et bord 

St. Pauls Apothek er for længst blevet en fast bestanddel af Åhus. Stedet er kendt langt ud over Danmarks grænser. Hasse Bank Johansen er manden i baren. Han er blandt de bedste cocktail-bartendere i verden, og har om nogen flyttet Århusianernes forhold til cocktails. Læs om vores historie.
Vi huser også større selskaber og levere alt til dit arrangement, skriv til os: stpaulsapothek@live.dk

Kom på en helt særlig gåtur igennem Smilets By


Culture Walk - Pris 150 kr

Aarhus er en fantastisk "lille storby", som i generationer har været rammen om Jyllands sprudlende erhvervs-, nærings- og kulturliv. Byen har tiltrukket borgere fra hele verden og har i dag nået en position som internationalt anerkendt kulturby, som kulminerede med et værtskab som Europæisk kulturhovedstad i 2017.

Alle vores guider har en baggrund inden for kultur, historie eller oplevelsesøkonomi, og brænder for at formidle Aarhus’ imponerende fortællinger. Derfor er I garanteret en oplevelse ud over det sædvanlige, når I går med på en af vores gåture igennem byen. 


Henter...