Pilou Asbæk

Foto: Christian Stæhr Pilou Asbæk er aktuel med sin med portrætbogen”Alting sker på én gang – Et år med Pilou Asbæk”, der udkommer 6. november 2019.

Pilou Asbæk: Min kones ene regel har styrket vores ægteskab

Når man er meget væk hjemmefra, kræver det tilvænning at vende retur til familien. Det har skuespilleren Pilou Asbæk erfaret, der sammen med sin kone har fundet en helt særlig måde at løse netop det problem. Det fortæller han om i denne uges ALT for damerne.

Pilou Asbæk har rejst en hel del med sit arbejde, og det har somme tider givet problemer, når han kom hjem til sin lille familie igen. Kontrasten mellem ude og hjemme kan være svær. Derfor begyndte hans kone Anna på et tidspunkt at skrive nogle regler ned for, hvordan man – Pilou – kommer hjem fra en rejse. Det fortæller han i denne uges ALT for damerne.

En af reglerne lød: ”Man skal gå fuldstændig ind i den stemning, der er derhjemme. Man kan ikke komme hjem som en eller anden koloniherre og prøve at omvende den oprindelige befolkning”.

Læs også: Pilou Asbæk: "Jeg er mere forelsket end nogensinde"

Hvorfor var der behov for sådan nogle regler?

 – Hvorfor opstår regler? Fordi der er nogen, der ikke kan finde ud af det. Og det er i dette tilfælde undertegnede. Et forhold er learning by doing. Da jeg rejste allermest og var væk i uger og måneder ad gangen, var det vanvittigt hårdt for vores forhold. Det, at vores datter er blevet så harmonisk, kan jeg kun tilskrive min kone. Og mine gode gener!

Han slår en høj latter op.

– Nej, tilføj lige: ”sagde han med et grin”! Altså, vi blev nødt til at knække koden, fordi det var uholdbart. Som reglerne er defineret, er det min opgave at gå ind i den energi og rytme, der allerede er etableret i familien. Man kommer ikke hjem og begynder at diktere og dominere. Det er sådan, man bliver skilt. Jeg skal falde ind i Agnes’ og Annas rytme. Det gør vi meget organisk og naturligt nu, men det er ikke kun en dans på roser. Jeg kommer hjem med nogle oplevelser, jeg har brug for at dele. Mine arbejdsdage i udlandet er ofte på 14-16 timer, og jeg har typisk ikke kunnet diskutere min hverdag med nogen, fordi den har været helt ude af synk. Men Anna har måske et større behov for, at jeg kommer hjem og tager ansvar i familien. Finder på, hvad vi skal lave i weekenden, eller hvad vi skal have at spise. Så der skal vi lige finde hinanden, og der hjælper reglerne, siger han.

Læs også: Pilou Asbæk om sin mest erotiske scene

Man skal aldrig sige aldrig

For Pilou Asbæk og konen Anna har det været ”en velsignelse” at få datteren Agnes på seks år. Men det har også været en udfordring. For det er ikke nemt at blive forældre, siger han.

– Det har givet mig en konstant dårlig samvittighed, fordi jeg aldrig føler, at jeg slår ordentlig til. Men der er jo ikke altid en sandhed i det, man føler, skal man lige huske på. Det har også givet mig en modenhed. Og en følelse af, at jeg skal være på stikkerne. Jeg må gøre mit bedste hver dag. Men jeg må også gøre mit bedste over for min kone hver dag. Og det bedste er nogle gange, at jeg bare krammer dem og siger, at jeg elsker dem og er stolt af at være en del af den her lille familie. Og at vi tager os tid til de små pauser og ser hinanden i øjnene. Vi insisterer på at tale sammen. Vi insisterer på at være sammen. Hvilket også er vildt irriterende nogle gange, men jeg har aldrig fortrudt, at det er sådan, vi har valgt at leve vores liv. Det er ligesom, når man skal ned og træne. Det er så pisse langt hen til det træningscenter, men du har aldrig nogensinde fortrudt en træning, når du går derfra.

Skal I have flere børn?

 – Nej, for satan – har du slet ikke hørt efter?! Når man har ramt plet første gang, så er der sgu ingen grund til at skyde forbi skiven næste gang.

Han griner højt.

– Nej, okay, seriøst, man skal jo aldrig sige aldrig. Annas mor var 44, da hun fik Anna som sit første barn, så der er gode gener i familien. Og jeg er jo selv efternøler. Så… who knows?

Læs hele interviewet med skuespilleren Pilou Asbæk HER.

Pilou Asbæk, 37 år

  • Skuespiller, aktuel med portrætbogen ”Alting sker på én gang – Et år med Pilou Asbæk”, som er lavet i samarbejde med Kristoffer Zøllner. Bogen udkommer 6. november.
  • Kendt i Danmark for DR-serien ”Borgen” og film som ”Spies & Glistrup”, ”9. april” og ”Fasandræberne”. Verdenskendt for rollen som Euron Greyjoy i HBO-serien ”Game of Thrones”.
  • Gift med dramatiker Anna Bro. Sammen har de datteren Agnes på 6 år.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Parforhold, Interview og Kendte