Sådan undgår du, at planlagt sex dræber lysten
SPONSORERET indhold

Derfor fører planlagt sex til mere sex

Du skal lægge sexaftaler ind i din kalender, skriver Daisy Løvendahl i sin klumme.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Alamy, Rune Lundø
18. jun. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

KLUMME: For mange er det en konstant udfordring at vente på, at den ønskede sex opstår. Det er også en kilde til frustration, usikkerhed og vrede, når det ikke sker. Der er intet, der lige så effektivt som god sex kan få gang i forståelsen af ens partner. Efter en skøn tur i lagnerne er de fleste meget mere forstående overfor, at vasketøjet sorteres forkert, at mobilen ringer for meget og at alle ikke deltager lige engageret i snakken omkring bordet. Sex er bestemt ikke løsningen på alle problemer i parforholdet, men det er en medvirkende faktor til, at det er dejligt at leve sammen, og det er med til at give kærligheden et løft.

Problemet er bare, at i en travl hverdag med karriere, børn og praktik er det ofte ikke den store passion, der flyder henover stuegulvet, når børnene er lagt i seng og køkkenet er gjort rent omkring 21.30. Derfor opstår den ønskede sex heller ikke altid.

LÆS OGSÅ: Her er tabuet der ødelægger dit sexliv

Sex næres også af mystik, spontanitet og begær, men hvis det ikke er tilstede søndag, mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag aften, skal man så acceptere, at sexlivet går i stå? Eller vente på bedre tider som 'når børnene er større', eller 'der er mindre travlt på arbejdet?'

Det vil jeg aldrig råde til. Det er fint at acceptere, at der er perioder som er ekstra krævende, men det må ikke være hverken hele eller halve år. Ligesom det heller ikke må blive forklaringen på, hvorfor man ikke gør andet end at vente på, at den spontane sex opstår af sig selv.

Derfor foreslår jeg, at man planlægger at have sex. Det kan være en fast aften om ugen, en række frokost aftaler med sex og sushi, en aften med børnepasning eller et morgenritual. Formatet er fuldstændigt underordnet. Det vigtige er, at du sætter fokus på din seksualitet og giver det prioritet.

Mange jeg præsenterer denne tanke for starter med at stejle. De er bange for ikke at have lyst, og at det kan opbygge en modvilje mod sex. De synes, det virker for planlagt, for besværligt, for akavet og for dumt.

LÆS OGSÅ: Så ofte har vi sex

Mange af de reaktioner hænger sammen med vores forståelse af sex, som noget der bare sker. Som begæret man overgiver sig til og flyder med. De oplever det tillige som en falliterklæring at slippe tanken om sex som noget spontant.

Til dem svarer jeg, at den spontane lyst ikke udelukkes, fordi man planlægger sex. Tværtimod sker der ofte det, at den planlagte sex fører til mere sex, fordi når man først er inde i en god periode, er det ofte selvforstærkende. Lyst er for mange kvinder lidt ligesom vin. Det er nemt at sige nej til det første glas, det andet glider lidt nemmere ned og derefter er alle forbeholdene gledet i baggrunden, og man er beruset.

Tænk også på hvem, du var som ung. Mange unge bor ikke sammen med deres kæreste, så hvad var på programmet, da du var 17 år og skulle overnatte hos din kæreste? Eller da du datede din nuværende kæreste, og I kun så hinanden to gange om ugen? Selvom det ikke er noget, de fleste tænker på som planlagt sex, så er det præcis, hvad det er.

De fleste kvinder har et ritual med sig selv, som de udfører, når de ved, at de skal være sammen med en, som de gerne vil have sex med. De har deres måde at gøre sig klar på og at sætte sig op til oplevelsen, som kan indebære alt fra barbering, fint undertøj, yndlings jeans, ekstra tandbørste i håndtasken og dans inden man går ud af døren.

LÆS OGSÅ: 10 grunde til at sex er sundt

Uanset hvad det er for dig, så husk at sætte tid af til at gøre dig klar, når du sætter tid af til sex i kalenderen. Gør dig klart, hvilken scene du gerne vil sætte: Skal det være hjemme i sengen med stearinlys eller skal din kæreste møde dig på en bar først? Skal I kysse dybt om morgenen, inden dagen går i gang, eller skal der sendes en kærlig sms i løbet af dagen?

Hvis du har mod på at planlægge sex, så husk at gøre dig umage med at værne om din lyst til det. Husk dig selv på, hvorfor du elsker din partner, og hvad du nyder. Giv dig selv tid til at glæde dig til oplevelsen og husk at lyst ikke kun er det spontane begær. Det er også glæden ved at prioritere nydelsen og kærligheden til det, I har sammen.

4 mærkbare råd til dig der vil planlægge sex:
Tænk på planlægningen som et frirum til at sætte fokus på din kærlighed og nydelse.

Husk, at du altid kan sige fra og finde en anden dag, hvis alt i dig siger nej.

Start med at forberede dig mentalt ved at huske dig selv på, hvorfor du elsker din partner.

Sæt tid af til at forberede dig kropsligt og gør dig selv klar til sex og ballade.


LÆS OGSÅ: Derfor er vi utro

LÆS OGSÅ: "Jeg blev ofte både tændt og irriteret af de billeder, han sendte" 

LÆS OGSÅ: "Jeg er glatbarberet - og hvad så"