Stine Bosse
Foto: Helle Moos Fravig fra det perfekte og kast dig i stedet ud på ukendt grund, anbefaler Stine Bosse.

Stine Bosse: Vi kvinder skal frigøre os fra et ”miss-perfect”-ideal

Der mangler rollemodeller og langt større selvtillid blandt kvinder, som vil gøre karriere i erhvervslivet. Det mener erhvervskvinde Stine Bosse, der i denne uges ALT for damerne sætter fokus på #søstersind.

Vi kvinder bør frigøre os fra forestillingen om at skulle præstere over niveau hver gang.

Det mener erhvervskvinde og bestyrelsesmedlem Stine Bosse, der oplever en tendens til, at kvinder undervurderer sig selv langt mere, end vi ser det hos vores mandlige modsætninger.

Noget, der ifølge erhvervskvinden skyldes et grundlæggende, feminint mindreværdskompleks.

– Kvinder skal holde op med det her ”miss perfect”-ideal – det her med at være perfekt, det tumler mændene ikke så meget med. Vi vil så gerne kunne det hele: være den perfekte veninde, den perfekte datter, den perfekte arbejdstager. Det med at skulle peakperforme i alle kategorier, det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Det gør noget ved os, som forhindrer os i at tage en risiko engang i mellem. Så glemmer vi, at chancerne kan være dem, der får tingene til at rykke, så det bliver vi nødt til at gøre hinanden opmærksomme på, siger hun i denne uges ALT for damerne, der sætter fokus på kampagnen #søstersind, som handler om, at kvinder skal blive bedre til at rose og bakke hinanden op.

LÆS OGSÅ: #søstersind: Skal 2019 være året, hvor vi glæder os oprigtigt på vores medsøstres vegne?

Selv forsøger Stine Bosse jævnligt at udvise søstersind og bakke sine medsøstre op i de valg, de tager. Gerne på ugentlig basis og gennem kanaler som Twitter og over telefonen.

For lærer vi ikke at slutte fred med hinandens forskelligheder – og anerkende hinandens ligeværd, så er chancerne for ligestilling ikke ret gode, mener hun.

– Hvis vi som kvinder slet ikke vil se lyset i hinanden, men kun vil se det i mænd, fordi vi nødig vil komme til at gøre noget, som kan misforstås som søstersolidaritet, så har vi virkelig tabt terræn. Vi skal jo netop se andre kvinder – ikke kun promote dem på baggrund af deres køn, men fordi kvalifikationerne blandt os kvinder reelt er der, siger hun.

LÆS OGSÅ: #søstersind: Skriv et brev til en helt særlig kvinde i dit liv

Derfor arbejder Stine Bosse også hårdt for at forbedre kvinders vilkår i dansk erhvervsliv.

Nogen skal jo gøre det, mener hun, for det er essentielt for udviklingen, at nogen tør stille sig på mål og agere rollemodel.

– Kvinder skal turde italesætte, at de savner nogen, de kan spejle sig i. I stedet tysser kvinder på sig selv, fordi vi tror, at ligestillingsproblemet er gået til grunde – gu' er det da ej – det er selvindbildning. Kig på andre lande og se, hvor langt bagud vi er. Kvinder kan godt komme til at se lidt mere op til mænd i forhold til andre kvinder – måske er det hormonelt, siger hun og griner.

Læs hele interviewet med Stine Bosse i denne uges ALT for damerne, der er på gaden torsdag. Her fortæller hun også, hvordan hun i de første 12 år af sit arbejdsliv aldrig skænkede sit køn en tanke, hvordan hun fejlagtigt er blevet kaldt feminist, og hvordan andre kvinder har frarådet hende at tale åbent om flere kvinder i topledelser.

Hvem er Stine Bosse?

StineBosse_dec18_374.jpg

Stine Bosse, født 1960

  • Professionelt bestyrelsesmedlem, tidligere topdirektør og ledelsesguru.
  • Lå i 2010 som nr. 33 på Time Magazines top-50 liste over verdens mest magtfulde kvinder.
  • Fraskilt. Har to døtre, to bonussønner og 9 børnebørn.

Vil du også være med?

Du kan også være med til at støtte ALT for damernes #søstersind-kampagne. Skriv et brev til en helt særlig veninde, der fortjener lidt anerkendelse.

SKRIV DIT EGET SØSTERSIND-BREV HER - eller find et trykt brev i denne uges ALT for damerne.

Del brevet eller dine tanker på de sociale medier under hashtagget #søstersind og vær med i konkurrencen om et weekendophold på Kurhotel Skodsborg med alt betalt.

Kurhotel Skodsborg
Foto: Kurhotel Skodsborg
Se, hvad vi ellers skriver om: #søstersind, Samfund og Karriere