Lykke May En chance til
SPONSORERET indhold

Susanne Bier om Lykke May: "Jeg ville tage chancen"

Da valget faldt på Lykke May til rollen som Sanne i 'En chance til' valgte Susanne Bier at gå i mod branchens anbefaling.

Af: Mi Skjold Brix, Charlotte Wendt Jensen Foto: Rasmus Weng Karlsen
15. jan. 2015 | Livsstil | Eurowoman

I dag får Susanne Biers nye film 'En chance til' præmiere. Ud fra traileren at dømme er der meget på spil.

I filmen ser vi Nicolai Coster-Waldau, der blandt andet har gjort det bragende godt som ridderen Jaime Lanister i 'Game of thrones', i sin første danske hovedrolle i 12 år og model og kunstkurator Lykke May i sin første filmrolle.

Lykke May, der efter 16 år i udlandet er flyttet hjem til Danmark, spiller i filmen junkien Sanne, der danner par med Nikolaj Lie Kaas. Sammen har de en nyfødt baby, de ikke formår at tage sig ordentligt af, og som Nikolaj Coster-Waldau i rollen som politimanden Andreas tager en drastisk beslutning om at kidnappe efter han bliver kaldt ud til husspektakler parret.

I castingen til filmen havde Bier ikke fundet den oplagte kvinde til at spille Sanne. Hende skulle hun finde ad utraditionelle veje.

- Jeg var ikke stødt ind i den rigtige idé til, hvem der skulle spille Sanne, men da jeg mødte Lykke May til en fest, tænkte jeg: "Det er hende.", siger hun til Eurowoman.

Men Lykke May er i filmens verden et ubeskrevet blad, og hvad hendes evner rakte til, havde Susanne Bier ingen garanti for. Men hun tog chancen.

- Alle sagde, at jeg nok lige skulle prøvefilme hende, men jeg vidste bare, at hun ville lave en sindssygt dårlig prøvefilmning, for det er ikke alle, man kan prøvefilme. Jeg ville tage chancen uden og synes, hun er fuldstændig fantastisk. Hun har en blanding af noget total vildskab og så noget, som er helt afklædt i øjnene, som jeg ikke har set hos ret mange andre.

Tog en bamse med på settet
For Lykke May lå det ikke i kortene, at hun skulle prøve kræfter med skuespillet, selvom hun er vant til at stå foran et kamera. Men da chancen bød sig, tog hun den:

-  Jeg vidste jo ikke, hvordan det ville være, så jeg sprang bare ud i det, og lige fra første øjeblik vidste jeg, at okay, det her kan jeg godt lide, og det føltes ikke falsk for mig, siger hun.

Selv blev Lykke May d. 20. juni 2013 mor til sønnen Shooter Sandhed Julian Schnabel Jr., som hun har med filmmand og billedkunstner Julian Schnabel (hun ikke længere danner par med). Det hjalp hende til at spille rollen på en ægte måde, mener hun.

– Det var et enormt godt redskab for mig, som ikke har nogen træning inden for skuespil. Jeg havde jo allerede de her rå følelser i forhold til det at være mor. Jeg medbragte nogle af min søns ting, for eksempel en lille bamse, som jeg satte på settet, når jeg havde brug for noget ekstra. Jeg skulle bare kigge på den, så begyndte jeg at græde, fordi jeg blev så ked af at se den i det hårde miljø. Hende, jeg spiller, har det jo virkelig, virkelig svært, og når jeg sad i hår og makeup og blev lavet om til den karakter, tog jeg mine egne følelser med. Angsten og alle de ting, jeg følte, kunne jeg bruge i forhold til det, hun går igennem, siger hun til ALT for damerne.

Læs det store interview med Susanne Bier i månedens nummer af Eurowoman, hvor hun blandt andet afslører, hvorfor hun måtte stikke en finger i halsen på sin store Oscar-aften.

LÆS OGSÅ: Derfor falder kvinder for bad boys

LÆS OGSÅ: 11 ting, du skal lave i aften i stedet for at se TV

LÆS OGSÅ: Sådan har Martin revolutioneret pizzaen