Szhirley og hendes mand Mads Møller
SPONSORERET indhold

Szhirley og hendes mand: "Hvis I begge vil vinde stort, skal I være villige til at tage chancer"

Hvad sker der for et par, når man ikke længere kun deler seng og forældreskab, men også ambitioner og faglighed? Når kvinden er frontfiguren i butikken, mens manden bakker op backstage? Det ved Szhirley og hendes mand, Mads Møller. For ud over at være sanger og skuespiller er Szhirley blevet smykkedesigner i sin egen butik, Dropps by Szhirley, hvor Mads er partner og medarbejder.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Peter Nørby
27. sep. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvorfor kastede du dig ud i livet som selvstændig erhvervsdrivende, når du allerede havde en karriere kørende som musiker og skuespiller?

Szhirley: – Virksomheden startede lidt tilfældigt tilbage i 2015. Jeg brød med min manager gennem mange år, fordi vi havde forskellige visioner for, hvad mit brand skulle kunne. Jeg ville gernebruge flere sider af min kreativitet. Jeg havde helt intuitivt en god fornemmelse for de sociale medier, og jeg kunne se, at jeg havde en interesse hos mine følgere. Det skulle bruges til noget.

– Jeg havde designet mine egne ting til “Jewelry for a good Cause”, hvor jeg valgte, at overskuddet fra mit smykkedesign skulle gå til Børnehjælpsdagen, og det var de bedst sælgende designs, de havde haft. Jeg kunne altså lave noget, der solgte.

LÆS OGSÅ: Julia Lahme og Johan Forsby: Et legendarisk skænderi ændrede vores arbejdsliv

– Samtidig opdagede jeg nogle seje solbriller på Instagram. Jeg leder altid efter solbriller, der passer til mit antibrille-ansigt, men de her blev kun forhandlet i LA. Mads var heldigvis i LA for at producere musik. Han fik opstøvet brillerne og købte fem par med hjem. Jeg var vild med dem! De var både super billige og helt fantastiske. Jeg købte 200 par for at se, om jeg kunne få dem solgt, og var vildt nervøs. Det havde jeg ikke behøvet at være. De var udsolgt på et døgn. Så var jeg i gang.

Szhirley og Mads Møller
Foto: Peter Nørby.

Hvorfor gik du ind i virksomheden, Mads, når du selv har en god karriere kørende?

Mads: – Szhirley og jeg har arbejdet sammen on-off med musik og har været sammen som par i 10 år. Jeg elsker hendes energi. Vi kunne begge se, at salget var for sindssygt, selvom vi ikke lavede nogen reel marketingstrategi på det. Hun fik en webshop op at køre og hyrede en personlig assistent, men det var slet ikke nok. Jeg så det hele fra sidelinjen, og der var bare et element, der manglede.

– Szhirley var ved at lande i det hele efter bruddet med manageren, og det føltes rigtigt at støtte op om det her projekt og være sammen om noget andet end musik. Efter en succes kommer der altid dagligdag, men Szhirley er rastløs og har hele tiden følelsen af, at der skal ske noget mere. Hun havde været hos en coach, der sagde, at hun skulle visualisere sine projekter. Den del køber jeg ikke ind på, men jeg kan se, at salg kræver mange af de samme elementer, som når man skal lancere en succesfuld plade. Det handler om timing, troværdighed og en stærk personlighed.

Hvordan er arbejdsfordelingen – både indadtil og udadtil?

Szhirley: – Inden Mads kom med, troede jeg, at jeg kun var sådan en kreativ type med et flair for SoMe. Jeg havde ikke set, at jeg også er en forretningskvinde. Mads har lavet hele nørddelen, men han har også fået mine øjne op for, at jeg har skabt en forretning i et kompliceret system. Samtidig har jeg fastholdt et loyalt følgeskab. For ja, jeg er da Instagram-agtig, poserer og tager billeder. Men alle dem, der følger mig, ved, at jeg er usnobbet og uspoleret. Jeg siger kun det, jeg mener, og jeg sælger kun de ting, jeg selv elsker og 100% kan stå inde for.

LÆS OGSÅ: Mette Blomsterberg: Jeg har grædt mig i søvn og haft det ad helvede til

Mads: – Vi er et godt team, fordi vi komplementerer hinanden. Jeg løfter på alle de fronter, der handler om drift. Det går Szhirley kold på. Jeg kan lide at have overblikket og stå for projektstyringen. Szhirley kan godt lide alle de udfordringer, der følger med den kreative proces, at skabe designs og god kundepleje og en tæt kontakt til hendes følgere. Jeg vil helst være i baggrunden – Szhirley elsker at være ansigtet udadtil.

Szhirley og Mads Møller
Foto: Peter Nørby.

Hvad er det bedste ved at arbejde sammen?

Szhirley: – Jeg har fået en sparringspartner ind, som jeg kender som min egen baglomme. De små konflikter ligger ikke og ulmer, de kommer bare ud. Og så har Mads lige så meget drive som mig. Vi har denne her shop-baby sammen, jeg ved, hvad jeg er god til, og hvor mine begrænsninger er. Det er trygt, fordi jeg ved, at vi har hinandens ryg.

– Vi kan arbejde om det her sammen, fordi vi tidligt definerede, hvad hver vores område er. Jeg ved, at vi udvikler os i samme retning og med samme hastighed. Jeg kan nøjes med at fokusere på mine egne kompetencer, og jeg mærker, hvor meget mere magt jeg har fået over min business ved at afgive noget kontrol.

Mads: – Vores samarbejde kan sammenlignes med, at vi udgør den højre og den venstre hånd
i en fælles krop. Der er så få knaster i vores hverdag, fordi vi ikke rækker ind over den andens område. Vi kan være lodret uenige om en beslutning, men vi ved begge to, hvem der har det sidste ord. Og så har vi de her hyggelige køkkensessions hver dag mellem klokken otte og midnat.

– Vi arbejder, når de små er lagt i seng. Det er guld! Så får vi måske et glas vin eller bare den fedeste snak. Det er i mine øjne meget mere værdifuldt end at sidde i hver sit rum, hvor den ene ser ”Game of Thrones” og den anden ”Keeping up with the Kardashians”.

Hvad er det værste ved at være mand og kone i samme virksomhed?

Mads: – Jeg har det administrative overblik over, hvad der skal spille sammen. På det punkt er Szhirley distræt. Men når det kommer til design, er hun super detaljeorienteret. Der er mange ting, der skal huskes, og jeg kan altså kun skrive så meget ind i en kalender. Vi er begge to sindssygt passionerede, men kommer fra hver sit sted.

LÆS OGSÅ: "Jeg er ikke en af de der iværksættere, man ser i Løvens Hule"

– Jeg har tidligere arbejdet i brancher, hvor min opgave var at få folk til at beholde deres Falck-abonnement eller ikke bytte det tøj, de havde købt i den hiphop-butik, jeg arbejdede i. Szhirley er mere eftergivende og serviceminded; jeg er den hårde og snusfornuftige jyde – good cop/bad cop.

Szhirley: – Det er også udfordrende at holde det personlige og det professionelle adskilt. Vi er jo også mor og far, mand og kone og kærester. Når vi taler om kundeservice, kan bølgerne godt gå højt. I går blev Mads så irriteret over min stædige insisteren, men han ville ikke råbe op, så han råbte
ind i en pude i stedet. Så var den forløsning nået. Nu kan vi godt grine af det. Det skal vi kunne, for vi har aftalt, at vi ikke tager forretnings-surhed med over i parforholdet og vice versa. Indtil videre har vi dydigt overholdt det.

Szhirley og Mads Møller
Foto: Peter Nørby.

Anbefalet til dig