Timm Vladimir ALT for damerne
SPONSORERET indhold

Timm Vladimir: "Det har været forfærdeligt"

Kogebogsforfatter og tv-vært Timm Vladimir om søvnproblemer, om pludselig at have tid til at lave masser af mad igen og om at have manglet en rød tråd i sit liv.

Af: Simone Laursen Foto: Columbus Leth
22. okt. 2021 | Livsstil | ALT for damerne

Hvornår er du helt dig selv?

"Jeg føler egentlig, at jeg er mig selv det meste af tiden. Men man er nok også lidt forskellige versioner af sig selv. Alt afhængig af, hvor man er, og hvem man er sammen med. Det er dog klart, at jeg er mig selv, når jeg er sammen med min familie. På samme måde føler jeg, at jeg er mig, når jeg står og underviser på min madskole. Bare mig på en anden måde."

Har du en tilbagevendende drøm?

"Jeg føler ikke, at jeg har én specifik tilbagevendende drøm, men generelt er det at sove én af de ting, som jeg godt gad blive bedre til her i livet. Jeg er nemlig ikke særlig god til det. Det sker næsten aldrig, at jeg vågner og tænker: "Gud, hvor sov jeg godt i nat". Det skyldes ofte, at jeg har stressrelaterede drømme. Så kører der for eksempel en lille bid af en sang rundt i mit hoved. Og den bliver bare afspillet igen og igen. Eller hvis jeg bekymrer mig om noget, hvor jeg slet ikke skal bekymre mig. Altså nogle ting, hvor jeg om dagen tænker, at det skal nok gå, men om natten bliver det pludselig en stor ting."

LÆS OGSÅ: Mød de seje kvinder fra IT-landsholdet: "Du behøver ikke være en kæmpe nørd"

Hvornår vidste du, hvad du ville bruge dit liv på?

"Det ved jeg stadig ikke, haha. Jeg føler lidt, at det meste af mit liv har været forholdsvist random. I hvert fald indtil for 10 år siden. Jeg har grebet mange af de muligheder, som jeg har været heldig at få, og jeg har gjort det, som jeg havde lyst til. Men jeg har ligesom ikke haft en rød tråd igennem mit liv i de ting, som jeg har kastet mig ud i. Lige indtil jeg ligesom landede i det her madunivers, som jeg er i. Det gav mig den røde tråd og en retning med alt det, som jeg laver. Og det har gjort det nemmere for mig på mange måder. Jeg ved nu, at de ting, som jeg laver, skal bringe mig i retning af mit madunivers – og ellers skal jeg det ikke. Og det synes jeg faktisk har hjulpet mig meget."

Hvad er det vigtigste, din mor har lært dig?

"Det tror jeg faktisk er glæden ved madlavning. Min mor har altid lavet mad til mig og min søster. Og jeg tror, at det på mange måder er hendes vej til at vise kærlighed og omsorg. Hun er ikke nødvendigvis så god til at tale om tingene, men til gengæld så viser hun folk, at hun holder af dem ved at lave mad til dem. Og det tror jeg, når jeg tænker over det, også er sådan, at jeg har det. Det er også den måde, jeg viser omsorg og kærlighed på. Jeg er heller ikke nødvendigvis god til at snakke om følelser – det er noget, som jeg er i gang med at sætte ord på og lære mig. For det har jeg traditionelt set ikke været god til, fordi jeg ikke har lært det hjemmefra. Men det her med at lave mad og vise folk omsorg ved at lave mad til dem – det har jeg lært, og det har jeg lært af min mor!"

Hvornår er du mest træt af dig selv?

"Jeg tror, at jeg er mest træt af mig selv, når jeg ikke får sagt fra. Eller får sat nogle grænser. Jeg er ikke så god til at sige fra til ting. Det kan være, hvis folk overskrider mine grænser på en eller anden måde, hvor jeg kan mærke, at det ikke var rart, eller at jeg føler mig utryg. Der føler jeg egentlig, at jeg skal være bedre."

Hvad er du bedst til?

"Jeg synes egentlig, at det med at formidle i en forsamling eller på tv er meget mig. Det falder mig ekstremt naturligt, og jeg har det ret godt med at gøre det. Det er jo også det, som jeg har gjort det meste af mit liv, kan man sige."

LÆS OGSÅ: Ditte og Louise: "Vi skal lade hele lønsystemet eksplodere og starte forfra"

Hvad interesserer dig for tiden?

"Man kan sige, at det er meget lang tid siden, at jeg har lavet en kogebog sidst. Og det er, fordi jeg ikke har haft tid til det. Jeg har egentlig haft lyst til det i lang tid, men det tager også bare meget tid. Men nu har der så været corona. Det har været forfærdeligt, når man har sin egen virksomhed. Men hvis man ser bort fra det, så har jeg pludselig haft masser af tid til at lave mad, som jeg jo elsker. Så på den måde har corona pludselig været en kæmpe gave. Pludselig kunne jeg bare stå og lave mad i otte timer hver dag, som jeg jo ellers aldrig har tid til. Og derfor tænkte jeg, at det var NU, at jeg skulle lave en bog – det er NU har jeg har tid. Så det har jeg brugt en del tid på på det sidste."

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse fra din barndom?

"Jeg føler, at det har været vores ferier. Ferier er jo der, hvor man familiemæssigt er meget mere sammen end i hverdagen – og sådan er det jo også, når man er barn. Så er der ligesom lidt mere forældretid. Vi har holdt meget ferie i Danmark, og også lidt i Norge og rejst lidt rundt generelt. Det har altid været min yndlingstid. Tingene er afslappet, man kunne være ude til sent, og så lavede vi altid bål. Det elsker jeg også at gøre med min egen søn i dag."

Anbefalet til dig