Tina Müller
SPONSORERET indhold

Tina Müller: "Det var enormt dejligt at blive bakket op på den måde"

Tv-vært Tina Müller om at række ud efter en sej kollega, om følsomme øjeblikke på skærmen og om en usikkerhed, der lurer under overfladen.

Af: Simone Laursen Foto: DR
23. mar. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Hvornår har du nydt dit arbejde mest?

"Når det vækker små momenter af følelser i mig. Det kan både være, når jeg træder ind på scenen og skal byde velkommen til Dansk Melodi Grand Prix, hvor adrenalinen pumper rundt i kroppen, når jeg dækker, at en sportsstjerne som Viktor Axelsen vinder OL-guld, og tårerne presser sig på, eller når jeg sidder i et interview, der gør mig klogere. Jeg er enormt privilegeret i mit arbejde, hvor jeg hele tiden får mulighed for at møde et hav af sjove, søde, inspirerende og interessante mennesker, som rører mig på den ene eller anden måde."

Hvornår vidste du, hvad du skulle bruge dit liv på?

"Sport har altid været mit omdrejningspunkt – både som barn og voksen. Derfor drømte jeg også allerede ret tidligt i min ungdom om at kunne arbejde med min hobby. Men det var først, da jeg læste på universitet, at jeg tillod mig selv at tro på, at det godt kunne lade sig gøre at få et job, hvor sport var det primære."

LÆS OGSÅ: Tina Müller: "Jeg var et antennebarn, som altid undersøgte, hvordan andre havde det"

Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv?

"At jeg er stærkere, end jeg selv er klar over. Jeg har nogle gange en gennemgribende usikkerhed i forhold til, om jeg er god nok, om jeg er dygtig nok, og om jeg kan håndtere en ny arbejdsopgave. Men når jeg så først står i den nye arbejdsopgave, har jeg en eller anden evne til alligevel at føle mig tryg, sikker og stærk nok til at kunne håndtere det. På en eller anden måde vil jeg faktisk sige, at jeg har brug for usikkerheden. Den holder mig skarp. Jeg kan ikke bare læne mig tilbage i arbejdsopgaverne på trods af, at jeg har prøvet lignende opgaver før. Usikkerheden lurer lige under overfladen og er klar til at springe frem. Derfor forbereder jeg mig altid meget for at være på den sikre side. På den måde har jeg noget bagage, som jeg kan dykke ned i undervejs i opgaven – og det gør mig mindre usikker på, at jeg fejler."

Færdiggør sætningen: Hvis jeg kunne bestemme...

"...ville jeg sørge for, at alt, der hedder sociale medier, blev trukket tilbage og slettet for altid. Jeg ved godt, at jeg kommer til at lyde som en meget gammel og bitter dame, når jeg siger det. Men jeg synes bare, at de sociale medier påvirker så mange mennesker – ligegyldigt alder. Det skaber en fortælling, som ikke er troværdig, og som sætter pres på, hvordan vi egentlig bør leve. Jeg tager ofte mig selv i nakken for at holde fokus på de rigtige ting, når jeg i en periode har brugt lidt for meget tid på de sociale medier. For selvom jeg er 44 år, kan jeg tydeligt mærke, at de kan påvirke mig."

Hvad interesserer dig i øjeblikket?

"Bøger interesserer mig året rundt. Der er ikke noget bedre end at træde ind i en boghandel og bare lade sig opsluge af duften af bøger, fortællingerne, det uventede og det oplagte, og så bare give sig tid til at snuse rundt blandt bøgerne. Bøger er noget, som jeg aldrig kommer til at give slip på, og jeg tror faktisk, at det er det, som jeg bruger flest penge på. For bøger fylder vildt meget og har gjort det siden min barndom, hvor min mor tog mig med på biblioteket for at låne et helt net fyldt med bøger."

Hvilket af dine karaktertræk holder du mest af?

"At jeg er omsorgsfuld. Det kan godt varme helt ned i min mave at drive omsorg for mine nærmeste. Det kan være ved, at jeg sender et kort med posten til en veninde, at jeg smører en lækker madpakke til min kæreste eller sætter en lille ting foran mine naboers døre, når det er jul. Jeg er meget glad for at skabe de der små uventede hverdagsglæder."

LÆS OGSÅ: Pernille Rosendahl: "Det er jeg ikke stolt af. Vores forhold er født i forbudt kærlighed"

Hvornår har du oplevet søstersind?

"En af de gange, hvor jeg har oplevet det, var, da jeg rakte ud efter Stéphanie Surrugue. Jeg var ikke i tvivl om, at det var hende, som jeg skulle tale med, selvom vi ikke tidligere har haft den store relation til hinanden. Men jeg ringede hende op, og allerede i starten af vores første telefonsamtale kunne jeg mærke hende. Hun var ærlig og tog imod mig med åbne arme. Jeg syntes, at det var virkelig stort af hende. Som vært kan man godt føle, at man står alene med nogle ting, tanker og følelser, som kan være svære at forstå for dem, der ikke kender branchen så godt. Så det var rart at møde en ligesindet, hvor jeg kunne komme ud med nogle frustrationer og tale ærligt om svære arbejdsmæssige ting. Det var enormt dejligt at blive bakket op på den måde."

Hvilken dag har betydet mest i dit liv?

"Den dag, hvor jeg gik hjem og spurgte min mor, om det på nogen måde kunne lade sig gøre, at jeg tog 10. klasse på idrætsefterskolen i Haslev. Det skulle vise sig at blive ret afgørende for, hvordan jeg i dag er formet som menneske. Det var nemlig en enormt pligtopfyldende og lidt stille pige, der tog på efterskole, men en langt stærkere Tina, der trådte ud. En, der lod sig rive med og havde lært nogle fantastiske mennesker at kende. Så jeg føler egentlig, at det var der, jeg lagde den første brik i mit livspuslespil."

Anbefalet til dig