Tinder-dating profilbillede
SPONSORERET indhold

Piger, stop med at snyde med jeres profilbilleder på Tinder – det er spild af min og jeres tid

Hvorfor er der så stor forskel på, hvordan hans dates ser ud på billeder og i virkeligheden? Det vil Anders gerne vide.

Af:: Mi Skjold brix Foto: Privat
17. jul. 2017 | Livsstil

Anders L. Koch tager nok en pause fra Tinder snart. Også selvom han stadig er single. Men den 26-årige CBS-studerende har ikke fundet det, han søgte – hverken i en pige eller i app'en.

- Det kan vel sammenlignes lidt med at købe en lejlighed, hvor billederne er manipulerede, så det viser sig, at virkeligheden er en helt anden, når man ser lejligheden. Sådan har jeg det med Tinder, siger Anders L. Koch til ALT.dk.

LÆS OGSÅ: 19-årige Ea blev så forelsket, at hun traf et valg, som på alle måder ændrede hendes liv

Anders har de seneste fire fem år været i kortere forhold. For omtrent to år siden valgte han at tage apps som Tinder og Happn i brug i jagten på kærligheden. Han var klar til at finde en kæreste. Men Tinder-tiden har været en skuffelse, forklarer han:

- Jeg har haft flere uheldige episoder med dates. Jeg skrev med en pige for et års tid siden, og kemien var super god. Vi havde skrevet i 14 dage, da vi aftalte at mødes. Jeg står ved 7-Eleven på Nørreport og venter på hende. Da hun kommer gående, kan jeg slet ikke genkende hende. Jeg er reelt i tvivl, om det er den rigtige pige, så jeg må tage min telefon frem og tjekke hendes billeder. Men det er hende, siger Anders.

- Man har jo hørt om folk, der er endt på forkerte dates, så jeg måtte lige dobbelttjekke. Der var jeg altså skuffet. Og det kunne hun nok godt mærke. Vi drak en hurtig kaffe, og så var daten slut efter et kvarter.

- Hendes billeder må have været manipulerede. Vi skrev sammen inden, og hun gav mig et klart indtryk af at være sporty. Vi skrev blandt andet om at løbe halvmaraton, som vi begge to har gjort. Og hendes billeder viste også en veltrænet pige, men det var slet ikke det, jeg mødte. Hun virkede usikker og havde meget uren hud, som jeg heller ikke kunne se på billederne. Jeg siger ikke, at der er noget galt i at have noget sul på kroppen, det har jeg også selv, men jeg synes, der er noget forkert i, at man ikke står ved, hvem man er.

Episoden er ikke enestående for Anders – eller hans venner, der bruger Tinder – men den er det mest grelle eksempel. Tendensen er ikke til at overse, mener han.

Men kan du ikke selv genkende, at vi deler de bedste billeder på sociale medier? Det er måske bare det, hun har gjort.

- Jo, det kan jeg sagtens. Det gør jeg også. Vi ønsker jo alle sammen at bruge gode billeder, hvor vi ikke fremstår bøvede. Men jeg photoshopper ikke mine overarme større eller et vaskebræt ind. Det skal jo ikke være en, der ikke findes. Det er både spild af min tid og af andres, siger Anders, der kan komme med flere eksempler, hvor dates har vist sig ikke at have ret meget til fælles med deres profilbilleder.

- Det er da næsten sjovere at være lidt underspillet og så overraske positivt end at vide, at man har oversolgt sig selv, synes jeg.

Du siger, I havde god kemi, da I skrev sammen, men det virker som om, at udseendet betyder mere for dig?

- Nej, men jeg tror da, at hun kunne mærke min skuffelse. Hun virkede meget usikker og slet ikke som den pige, jeg havde skrevet med. For mig hang det sammen. Det var det hele, der ikke fungerede, fordi jeg følte mig snydt. Det er ikke en god måde at starte en date på, siger Anders.

Efter to år med Tinder on and off, har den 26-årige single besluttet sig for at give Tinder den kolde skulder og i stedet lede efter hende, han drømmer om, ude i den virkelige verden.

- Generelt vil jeg hellere gå ned på udseende og op på intellekt. Jeg vil gerne finde en pige, der er naturlig og ikke så meget amagerpolet for at sige det groft. Jeg vægter en skæv personlighed i en pige, som ikke er for konservativ, siger han og håber, at hun findes et sted i vennekredsen eller måske til tordagsbaren på CBS.

- Det er en måde at møde én, hvor jeg i hvert fald ikke kan blive overrasket på samme måde. Når man står face to face, synes jeg personligheden giver sig mere til kende, og det er den, der er vigtigst for mig, siger han.

Anbefalet til dig