Kærlighed mellem børn og voksne
SPONSORERET indhold

16 små kærlighedsgerninger dit barn vil elske

Det er muligvis småt for dig, men disse små drys af kærlighed betyder alverden for den lille. Her er 16 fine måder at vise dit barn lidt ekstra kærlighed på.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
23. apr. 2021 | Børn | Vores Børn

Små ting kan betyde alverden for dit barn, men det glemmer vi voksne hurtigt i en travl hverdag. Journalist Amalie Nebelong har fundet små 16 gerninger, som hendes to børn værdsætter i særlig grad. Måske gør du nogle af de samme ting med dine børn?

LÆS OGSÅ: 10 søde tegn på at din baby elsker dig

 1. Lad dit barns opstillinger af togbaner og eventyrslotte stå til næste dag. Bare en gang imellem. Også selvom det roder med jernbaneskinner og prinsesser i stuen. Det er så dejligt for de små at vågne op til en leg fra dagen før.
 2. Tag det spraglede armbånd med perler på, som dit barn har lavet til dig i børnehaven. Eller vent i hvert fald med at tage det af, til du er sikkert på arbejde. Min søn bliver så stolt af at se mig med de hjemmelavede juveler.
 3. Tak dit barn hver gang, han hjælper til derhjemme. Det opfordrer ham til at huske at bære sin skål ud i køkkenet. Samtidig føler han sig så stor, når han laver ’voksenting’.
 4. Tag dig tid til at kigge gamle billeder igennem med dit barn fra babytiden. Mine børn elsker at gå minderne igennem med mor og far.
 5. Lav daglige kilde-/trutte-/tumle-ture i de voksnes seng. Det er så skønt at grine sammen.
 6. Lad døren stå åben ind til dit barns værelse ved sengetid, så hun falder i søvn til jeres stemmer i baggrunden. Tryghed, siger jeg bare. Og så er det så hyggeligt at lytte til børnenes tunge åndedræt, når du er helt stille.
 7. Start en dansefest med høj musik lige inden sengetid. Det er i hvert fald ren livsglæde for os.
 8. Lav pandekager til aftensmad. Fordi frikadeller kan være så filens fornuftigt.
 9. Lad dit barn have nattøj på en hel søndag. Vi har alle brug for en slapper af og til.
 10. Tag dit barn med på legepladsen uden lillesøster eller lillebror. Bare jer to helt alene. Den store vil føle sig helt speciel og vil virkelig nyde at have din udelte opmærksomhed.
 11. Indfør hyggelige traditioner: Tivoli-tur om sommeren, svømmehallen om søndagen, kildetur efter aftensmaden, højtlæsning inden sovetid – jeres familie, jeres traditioner.
 12. Undlad de sædvanlige har-du-haft-en-god-dag-spørgsmål, hvis dit barn er træt og uoplagt. Du kan altid spørge ind til det senere. Sæt jer tæt sammen i sofaen med en bog eller en tegnefilm. Det er SÅ hyggeligt at være stille sammen.
 13. Tag regntøj på næste gang det vælter ned ovenfra, og hop i vandpytter med dit barn. Mine børn elsker at hoppe i pytten med et sprøjt, og jeg synes faktisk også, det er sjovt.
 14. Vis ligeså stor begejstring som dit barn, når I kører rundt i veteranbilerne i Tivoli. Også selv om du hellere vil se maling tørre.
 15. Tillad dit barn at have legetøj med ved bordet. Bare en gang imellem. Regler er vel til for at blive brudt, ik’?!
 16. Inddrag dit barn i indkøbssedlen, og lad hende bestemme aftensmaden indimellem. Det gør vi – uanfægtet at vi allerede har spist risengrød to gange på en uge. Hvis barnet vælger risengrød, så er der risengrød.

Anbefalet til dig