Kalendergaver
Foto: Getty Images Her får du 24 bud på gode kalendergaver som inspiration til årets pakkekalender eller julesok..

Kalendergaver til børn

24 kalendergave-idéer til de yngste

Skal dine børn have en pakkekalender eller en julesok i december? Hvis ja, så har vi her samlet lidt inspiration i form af 24 kalendergaver til børn mellem 2-4 år.

Når december nærmer sig, begynder mange forældre at gruble over, hvad omfanget skal være af gaverne til børn. Foruden julegaverne er der nemlig for mange en tradition forbundet med at give børn gaver løbende i december - enten i form af adventsgaver, som bliver givet hver adventssøndag op mod jul, som en pakkekalender eller julesok med 24 mindre kalendergaver - én for hver dag.

Et argument for at kaste sig ud i at lave en pakkekalender er den daglig glæde og spænding, det vil vække hos de fleste børn. En lille kalendergave for hver dag tilføjer december lidt ekstra julemagi. 

Hvis man har en større børneflok kan det være en stor opgave at lave en pakkekalender til samtlige børn. For at give dig lidt inspiration, har vi derfor samlet 24 gode ideer til kalendergaver til familiens mindste i forskellige prislejer - hvad enten det er til pakkekalenderen, julesokken, adventskalenderen eller måske julegaverne under træet.

24 gode ideer til kalendergaver til de mindste

Klistermærker 1.jpeg

1. Søde klistermærker kan vække kreativiteten hos de fleste børn. Her er det 160 styks.

25,00 kroner hos LirumLarumLeg

saks.jpg

2. Børnesaks med sjove motiver. Nemt, sjovt og styrker finmotorikken!

35 kr hos Legeakademiet

Gurli Gris bog ny.jpg

3. En bog til de mindste er altid en god idé. Tag med Gurli Gris på cykeltur eller find en anden alderssvarende bog til pakkekalenderen.

70 kroner hos LirumLarumLeg

LÆS OGSÅ: Besøg Gurli Gris

Hest - ny.jpg

4. Dyr har en stor plads i de fleste børnehjerter, og mange børn lærer hurtigt, hvad bondegårdsdyrene siger. Dyr fra Schleich kan man ikke få for mange af, og de findes i alle prisklasser

90 kroner hos Kids-World

Velourmaling ny.jpg

5. Det er altid godt med gaver, der giver plads til fordybelse. Her er skal dit barn male felter - det kræver både koncentration og finmotorik for de mindste. 

60 kroner hos Banditten

 

Snacks.png

6. Nogen gaver skal bare spises. Her er et bud på sunde, økologiske snacks, som helst sikkert vil hitte.

42 kroner hos Coop.dk

Tatoveringer.jpg7. Tatoveringer er en fest for de fleste børn - her findes et udvalg med søde dyr.

40 kroner hos Banditten

Tandbørste 1 ny.png

8. En idé til pakkekalenderen kunne være en sjov tandbørste - både underholdende for barn og praktisk for forældre. Denne udvalgte tandbørste blinker i 2 minutter, som er den anbefalede børstetid.

59 kroner hos B Brite

 

Dino-psulespil.jpg

9. De fleste børn kan lide et godt puslespil. Hvis sværhedsgraden skal stige en smule, kan du give et puslespil i 3-D som denne dinosaur.

40 kroner hos LirumLarumLeg

Kageudstikkere ny.jpg

10. December betyder småkagebagning , og hvorfor ikke give en kalendergaver, som inviterer barnet med i køkkenet. Det er både lærerigt og hyggeligt for både store og små. Og så smager tingene bare bedre, når man selv har været med som bager.

49 kroner hos Kitchen 4 Kids

Madkasse ny.jpg

11. En madkasse er anvendelig for mindre børn, når I skal på ture. 

70 kroner hos LirumLarumLeg

Magneter sommerfugle ny.jpg

12. En fin kalendergave til krea-projekter for de små - f.eks årets julegaveproduktion. Disse fine sommerfugle-magneter skal males med glimmer og farver.

60 kroner hos Legeakademiet

Plakat 2.jpg

13. Plakat med fint motiv til at pryde væggen på børneværelset

Fra 49 kroner hos Juniue

LÆS OGSÅ: Børneværelse – tips til flot og hyggelig indretning

tryllestav.jpg

14. Fe-stav med glimmerstjerne. Så fin til hverdags-leg og fest.

70 kroner hos Mimi & Lula

Biler ny.jpg

15. Biler i metal er både flotte og sjove at lege med.

40 kroner hos LirumLarumLeg

 

pude 2.jpg

16. Fine pudebetræk i bomuld, som gør børneværelset lidt hyggeligere. Flere søde varianter.

50 kroner hos H&M

Hoppebold ny.jpg

17. Hoppebolde får et grin frem hos de fleste børn, og det udfordrer motorikken at holde styr på vildtfarende bolde. Og så er det en billig gave til pakkekalenderen.

8 kroner hos BabyGear.dk

Tusser 2.jpg

18. Lad børnene udfolde sig med flotte farver. Det giver både god underholdning til dit barn og mindeværdige tegninger til mor og far. Vælg gerne vaskbare tusser, så streger uden for papiret kan fjernes igen.

90 kroner hos Legeakademiet

Pandebånd ny.jpg

19. Et fint hårbånd er altid et hit!

101 kroner hos Mimi & Lula

MV.jpeg

20. Hvem elsker ikke at sidde og nuldre med modellervoks? Sjovt for både voksne og børn og en alletiders tilføjelse til pakkekalenderen.

99 kroner hos Jollyroom (sponsoreret) 

 

Hue ny.jpg

21. En fin hue til de kolde vinterdage er en oplagt kalendergave.

69,00 kroner hos Zara

Badebog ny.jpg

22. Hvorfor ikke gøre badetiden lidt sjovere med f. eks. med en bog? 

59,00 kroner hos Banditten

Puslespil ny.jpg

23. Finmotorikken kommer på prøve, når små børn skal prøve kræfter med knob-puslespil.

59 kroner hos Sundleg.dk

 

Gurli Gris sæbebobler ny.jpg

24. Sæbebobler er altid en sikker vinder for børn og barnlige sjæle - og så er det en billig tilføjelse til pakkekalenderen.

10 kroner hos Mid Hobby

Gode råd om kalendergaver

Budgettet

Før du kaster dig ud i at lave en pakkekalender, er det en god idé at gøre dig tanker om, hvad budgettet skal være. Hvis du skal købe 24 kalendergaver til x-antal børn, kan det nemt blive en bekostelig affære i en allerede dyr december måned. Sæt dig derfor et budget med udgangspunkt i, hvad du må bruge per uge. På den måde kan du tilvælge lidt dyrere gaver nogen dage og mindre gaver andre dage.

Det kan også være en idé at købe en gave og dele den op i flere;  Du kan med fordel købe eksempelvis en dukke med tilhørende potte, flaske, tøj osv. Og sådan bliver én kalendergave pludselig til fire!

Og husk på: De fleste små børn bliver lige så glade for et æble eller en hoppebold, som de gør for dyre gaver.

Tidspunktet

Det er en god idé at sørge for at have god tid, når barnet skal have sin kalendergave. For nogle kan det være svært at nå om morgenen og det kan skabe forvirring, at barnet ikke må tage sit nye legetøj i brug med det samme, men skal vente til senere. I det tilfælde kan det være en idé at vente til eftermiddag eller efter aftensmaden med at give gaven, hvor der er tid til at åbne og lege med gaven.

Mixet

Det er en god idé at have et godt mix i kalendergaverne, så der eksempelvis ikke kommer fem hoppebolde i træk. Tænk også på, om det kun skal være legetøj, eller om man kan kryde med lidt praktiske gaver, som dit barn alligevel mangler, f.eks. nye handsker, en hue eller en pude til sengen. Det vækker måske en kende mindre begejstring, men det er altid sundt at lære, at ikke alle gaver indeholder legetøj.

Indpakningen

Et godt tip til en god pakkekalender handler om indpakningen. Den måde gaven bliver præsenteret på, er mindst ligeså vigtig som selve gaven, så brug god tid på at pakke det fint, sjovt og kreativt ind – det vil børnene helt sikkert også sætte pris på. Og så ser det flot ud, hvis du er en af de krea-forældre, som vil hænge samtlige 24 kalendergaver op på en snor.

Forklaringen

Er det første gang, dit barn skal have en kalendergaver, gør du klogt i at forklare barnet, at det IKKE er sådan hver måned – og at december er ganske særlig. Det kan nemlig være lidt svært for barnet at forstå, at de pludselige hverdagsgaver forsvinder ligeså pludseligt igen.

Ok at lade være

Husk på: Det er altid okay at droppe 24 kalendergaver, hvis overskuddet eller økonomien ikke er til det. Kalendergaver er en gode og et tilvalg. December er heldigvis fuld af mange andre dejlige arrangementer og hyggelige gøremål. Konfektlavning, en film under dynerne eller en tur i sneen for at bygge en snemand er også gode "gaver" til børn.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gaver til børn, Jul, Advent og Julegaver