Kalendergaver til børn

Foto: Getty Images Her får du 24 bud på gode kalendergaver som inspiration til årets pakkekalender, julesok eller måske endda adventsgaven.

Kalendergaver til børn 2020

Her er 24 fine idéer til kalendergaver til de yngste

Skal dine børn have en pakkekalender eller en julesok i december - og dermed have en lille gave hver dag? Hvis ja, så har vi her samlet lidt inspiration i form af 24 kalendergaver til børn i alderen 2-4 år. Sådan cirka.

Når december nærmer sig, begynder mange forældre at gruble over, hvad omfanget skal være af gaverne til børn. Foruden julegaverne er der nemlig for mange en tradition forbundet med at give børn gaver løbende i december - enten i form af adventsgaver, som bliver givet hver adventssøndag op mod jul, som en pakkekalender eller julesok med 24 mindre kalendergaver - én for hver dag.

Et argument for at kaste sig ud i at lave en pakkekalender med gaver er den daglige glæde og spænding, det vil vække hos de fleste børn. En lille kalendergave for hver dag tilføjer december lidt ekstra julemagi.

Hvis man har en større børneflok kan det være en stor opgave at lave en pakkekalender til samtlige børn. For at give dig lidt inspiration, har vi derfor samlet 24 gode ideer til kalendergaver til familiens mindste i forskellige prislejer - hvad enten det er til pakkekalenderen, julesokken, som adventsgaver eller måske som julegaver under træet.

LÆS OGSÅ: Pakkekalender: 24 gave-idéer til skolebarnet

24 gode ideer til kalendergaver til de mindste

Klistermærker 1.jpeg

1. Søde klistermærker kan vække kreativiteten hos de fleste børn. Her er det 160 styks.

25,00 kroner hos LirumLarumLeg

saks.jpg

2. Børnesaks med sjove motiver. Nemt, sjovt og styrker finmotorikken!

35 kr hos Legeakademiet

Gurli Gris bog ny.jpg

3. En bog til de mindste er altid en god idé. Tag med Gurli Gris på cykeltur eller find en anden alderssvarende bog som kalendergave.

70 kroner hos LirumLarumLeg

LÆS OGSÅ: Kom på besøg hos Gurli Gris

Hest - ny.jpg

4. Dyr har en stor plads i de fleste børnehjerter, og mange børn lærer hurtigt, hvad bondegårdsdyrene siger. Dyr fra Schleich kan man ikke få for mange af, og de findes i alle prisklasser

89 kroner hos Kids-World

 

Mal_på_velour.jpg

5. Mal på velour

Det er altid godt med gaver, der giver plads til fordybelse. Her er skal dit barn male felter - det kræver både koncentration og finmotorik for de mindste. 

50 kroner hos Banditten

Ellas_kitchen.jpg

6. Noget der knaser

Nogen gaver skal bare spises. Her er et bud på sunde, økologiske snacks, som helt sikkert vil hitte.

42 kroner hos Coop.dk

Tatoveringer.jpg7. Flotte, falske tatoveringer 

Tatoveringer er en fest for de fleste børn - her findes et udvalg med søde dyr.

40 kroner hos Banditten

Tandbørste 1 ny.png

8. Tandbørste med timer

En idé til gave kunne være en sjov tandbørste - både underholdende for barn og praktisk for forældre. Denne udvalgte tandbørste blinker i 2 minutter, som er den anbefalede børstetid.

59 kroner hos B Brite - på tilbud til 32,50 kroner.

 

Puslespil_med_dyr.jpeg

9. Puslespil

De fleste børn kan lide et godt puslespil. Denne fine træ-udgave med dyremotiver er både skæg og udfordrende, når alle 27 brikker skal lægges i en spiral. Det er ikke så nemt, som man tror!

50 kroner hos LirumLarumLeg

Kageudstikkere ny.jpg

10. Udstikkere til bageprojekter

December betyder småkagebagning , og hvorfor ikke give en kalendergaver, som inviterer barnet med i køkkenet. Det er både lærerigt og hyggeligt for både store og små. Og så smager tingene bare bedre, når man selv har været med som bager.

49 kroner hos Kitchen 4 Kids

Madkasse ny.jpg

11. Madkasse

En madkasse er anvendelig for mindre børn, når I skal på ture.

70 kroner hos LirumLarumLeg

Magneter sommerfugle ny.jpg

12. Lav selv-magnetter

En fin kalendergave til krea-projekter for de små - f.eks årets julegaveproduktion. Disse fine sommerfugle-magneter skal males med glimmer og farver.

60 kroner hos Legeakademiet

Plakat 2.jpg

13. Fint til væggen

Plakat med fint motiv til at pryde væggen på børneværelset.

Fra 59 kroner hos Juniue

LÆS OGSÅ: Børneværelse – tips til flot og hyggelig indretning

tryllestav.jpg

14. Tryllestav

Fe-stav med glimmerstjerne. Så fin til hverdags-leg og fest.

65 kroner hos Mimi & Lula

Biler ny.jpg

15. Fuld fart frem

Biler i metal er både flotte og sjove at lege med.

40 kroner hos LirumLarumLeg

 

pude 2.jpg

16. Pudebetræk

Fine pudebetræk i bomuld, som gør børneværelset lidt hyggeligere. Flere søde varianter.

50 kroner hos H&M

Hoppebold ny.jpg

17. Hoppebolde

Hoppebolde får et grin frem hos de fleste børn, og det udfordrer motorikken at holde styr på vildtfarende bolde. Og så er det en billig gave til pakkekalenderen.

8 kroner hos BabyGear.dk

Tusser 2.jpg

18. Tusser til de mindste

Lad børnene udfolde sig med flotte farver. Det giver både god underholdning til dit barn og mindeværdige tegninger til mor og far. Vælg gerne vaskbare tusser, så streger uden for papiret kan fjernes igen.

90 kroner hos Legeakademiet

Haarpynt.jpg

19. Hårpynt

Fine glimmerspænder er altid et hit! Det samme kunne et hårbånd eller et hårelastikker være.

Pakke med 8 spænder: 50 kroner hos Glitter

 

MV.jpeg

20. Hvem elsker ikke at sidde og nuldre med modellervoks? Sjovt for både voksne og børn og en alletiders tilføjelse til pakkekalenderen. Eller måske som adventsgave?

89 kroner hos Jollyroom (sponsoreret) 

 

Hue_fra_Zara.jpg

21. Hue

En fin hue til de kolde vinterdage er en oplagt kalendergave. Det kan også være små handsker, praktiske handskeholdere eller lignende.

79,00 kroner hos Zara

Bog_til_bad.jpg

22. Badebog

Hvorfor ikke gøre badetiden lidt sjovere med f. eks. med en bog? 

29,00 kroner hos Purple and Pink

Puslespil_1.jpg

23. Puslespil med knopper

Finmotorikken kommer på prøve, når små børn skal prøve kræfter med knop-puslespil.

59 kroner hos Sundleg.dk

 

Gurli Gris sæbebobler ny.jpg

24. Sæbebobler

Sæbebobler er altid en sikker vinder for børn og barnlige sjæle - og så er det en billig tilføjelse til pakkekalenderen.

10 kroner hos Mid Hobby

Gode råd om kalendergaver

Budgettet

Før du kaster dig ud i at lave en pakkekalender, er det en god idé at gøre dig tanker om, hvad budgettet skal være. Hvis du skal købe 24 kalendergaver til x-antal børn, kan det nemt blive en bekostelig affære i en allerede dyr december måned. Sæt dig derfor et budget med udgangspunkt i, hvad du må bruge per uge. På den måde kan du tilvælge lidt dyrere gaver nogen dage og mindre gaver andre dage.

Det kan også være en idé at købe en gave og dele den op i flere;  Du kan med fordel købe eksempelvis en dukke med tilhørende potte, flaske, tøj osv. Og sådan bliver én kalendergave pludselig til fire!

Og husk på: De fleste små børn bliver lige så glade for et æble eller en hoppebold, som de gør for dyre gaver.

Tidspunktet

Det er en god idé at sørge for at have god tid, når barnet skal have sin kalendergave. For nogle kan det være svært at nå om morgenen og det kan skabe forvirring, at barnet ikke må tage sit nye legetøj i brug med det samme, men skal vente til senere. I det tilfælde kan det være en idé at vente til eftermiddag eller efter aftensmaden med at give gaven, hvor der er tid til at åbne og lege med gaven.

Mixet

Det er en god idé at have et godt mix i kalendergaverne, så der eksempelvis ikke kommer fem hoppebolde i træk. Tænk også på, om det kun skal være legetøj, eller om man kan kryde med lidt praktiske gaver, som dit barn alligevel mangler, f.eks. nye handsker, en hue eller en pude til sengen. Det vækker måske en kende mindre begejstring, men det er altid sundt at lære, at ikke alle gaver indeholder legetøj.

Indpakningen

Et godt tip til en god pakkekalender handler om indpakningen. Den måde, at gaven bliver præsenteret på, er mindst ligeså vigtig som selve gaven, så brug god tid på at pakke det fint, sjovt og kreativt ind – det vil børnene helt sikkert også sætte pris på. Og så ser det flot ud, hvis du er en af de krea-forældre, som vil hænge samtlige 24 kalendergaver op på en snor. Men det er også okay at gå mindre krea på den, hvis temperamentet/overskuddet ikke rækker til snoreophæng.

Forklaringen

Er det første gang, dit barn skal have en kalendergaver, gør du klogt i at forklare barnet, at det ikke er sådan hver måned – og at december er ganske særlig. Det kan nemlig være lidt svært for barnet at forstå, at de pludselige hverdagsgaver forsvinder ligeså pludseligt igen.

Ok at lade være

Husk på: Det er altid okay at droppe 24 kalendergaver, hvis overskuddet eller økonomien ikke er til det. Kalendergaver er en gode og et tilvalg. Gaveræsset kan sagtens reduceres til fire adventsgaver - eller skæres helt væk. December er heldigvis fuld af mange andre dejlige arrangementer og hyggelige gøremål. Konfektlavning, en film under dynerne eller en tur i sneen for at bygge en snemand er også gode "gaver" til børn.
Hvis det er et spørgsmål om tid, kan er det også muligt at finde færdige pakkekalender med 24 gaver. Her har forhandlere fundet og indpakket gaverne til vores dag i december. Det er oftere en løsning, der koster lidt mere, men til gengæld sparer dig for tid og besvær.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gaver til børn, Jul, Advent og Julegaver