Therese Bach Eriksen

Foto: Privat "Min mand tager et bad hver dag - og han sætter ikke engang pris på, hvilken luksus det er!"

Therese Bach Eriksen

7 egoistiske ting min mand gør, efter vi er blevet forældre

Hvorfor skal jeg altid spørge om lov til at gå på toilettet, når min mand ikke gør det?, spørger Therese Bach Eriksen.

De siger, at skilsmisseprocenten stiger drastisk, når et par får børn sammen, og det kan jeg godt forstå - for aldrig har min mand gjort flere irriterende, provokerende og egoistiske ting, som efter vi har fået børn sammen. Og nu, hvor vi ikke bare har et eller to, men TRE børn sammen, så kan jeg virkelig mærke raseriet koge indeni mig, når han opfører sig på denne måde. For at I kan forstå, hvad jeg mener, så får I nogle eksempler her:

LÆS OGSÅ: 7 egoistiske ting jeg gør, efter vi er blevet forældre

  1. Han tager et bad hver dag - og han sætter ikke engang pris på, hvilken luksus det er! Og ja, med dette får klammo-mor her så indrømmet, at det ikke er hver dag, jeg selv kommer i bad - men who cares, anyway? Babyer kan jo godt lide mors "naturlige duft", ikke? (Så snakker vi ikke om, hvad andre måske måtte synes om det.)
  2. Han får klippet sit hår! Den anden dag, da han kom hjem fra arbejde, havde han et flot, nyklippet hår – han havde taget en lang frokostpause fra arbejde og været ved frisøren (that bastard!). Her sidder jeg så med et fedtet hår, der ikke har været vasket i 5 dage (for når jeg ENDELIG får et bad - jf. punktet ovenfor - så er det sjældent, jeg har tid til at vaske den kæmpemanke, jeg har på hovedet), og en udgroning, der ville have gjort mig meget moderne for et par år siden, da "ombre-stilen" var in. Og så tager han bare til frisør på den måde - som om ingenting var hændt, og det var det mest naturlige i hele verden!?
  3. En af de allerværste ting, han dog kan finde på at gøre - og hold jer nu fast - er at tage en lur lige foran næsen af mig! "Jeg har haft en hård nat", "jeg har arbejdet 60 timer denne uge, så jeg har lige brug for en pause" og; "de to store børn var vågne med øresmerter i nat" er nogle af de undskyldninger, jeg har hørt...pft! Prøv lige at hør her, Mister Fister: du har ikke sovet de sidste tre nætter? JEG HAR IKKE SOVET DE SIDSTE TRE MÅNEDER! En anden ting er så, at jeg ikke kan sove lur, når det kommer til stykket (jeg er ikke så god til at sove om dagen), but that's not the point. Når jeg er megatræt, skal han ikke sove lur, færdig!
  4. Alle ved, at man ikke skal spise eller drikke det sidste af noget som helst, når man har en gravid og/eller ammende kvinde i huset. Det memo har min mand dog ikke fået - og I vil ikke vide de ting, jeg har kaldt ham i mit hoved de gange, jeg har åbnet slikskabet og set, at der ikke er flere chocolate chip cookies tilbage. Lad os bare sige, at det ikke er kønne kælenavne.
  5. Hvis han skriver, "jeg er hjemme senest kl. 17", så skal han være hjemme SENEST kl. 17 og gerne lidt før (hvilket ordet "senest" indikerer). Ikke 17.14. Ikke 17.06. Ikke engang 17.02. Senest kl. 17.00, sharp! Det samme gælder, hvis man hurtigt går i Brugsen for at købe flere chocolate chip cookies, og bliver der i mere end de 5 minutter, man havde lovet, det ville tage. Jeg er fuldstændig ligeglad med, om du kom i tanke om, at vi også manglede mælk og havregryn. Sagde du 5 minutter, så har du 5 minutter! Og ja, du kan bande på, at jeg tager tid.
  6. Min mand er rigtig god til at tage sin del af de praktiske gøremål, som jo kommer med at have børn, hus, osv. Men er der en ting, der virkelig kan få mig op i det røde felt, så er det, når han gør de her ting ALENE! Tænk sig, hvor egoistisk er man, når man tager i Bauhaus uden at tage et barn (eller flere) med!? Jeg kan ikke gøre noget som helst uden at minimum have ét barn med ved min side, så hvorfor skal han kunne? Børnene er jo lige meget hans, som de er mine, så der burde være lige vilkår, tænker jeg.
  7. Og sidst, men ikke mindst: Han går på toilettet uden at spørge om lov. Bare sådan. Af en eller anden grund, så spørger jeg nærmest altid om lov, når jeg skal tisse - som oftest fordi jeg er den, der har bettemanden, mens manden har de to store drenge. Derfor skal jeg lige tjekke med manden først, at det er ok med ham, at han har opsyn med alle tre drenge, inden jeg løber på det lille hus. Han har aldrig sagt nej, men af en eller anden grund bliver jeg ved med at sikre mig, at det er ok. Det gør manden ikke. Han går bare på toilettet uden at spørge mig om lov først. Hvilket efterlader mig med ansvaret for alle tre børn. Og det irriterer mig.

LÆS OGSÅ: 4 situationer, hvor jeg bliver til et urimeligt mor-monster

Jeg kunne fortsætte i lang tid, but you get the picture. Det er, som en MGP-Junior-sang så flot siger det; "møg-provokerende og mega-irriterende", men der er ikke så meget at gøre ved det. Alle kan åbenbart ikke være lige så perfekte som mig... Heldigvis, for min mand han er ret lækker og en ellers sød og god mand (og far), så jeg tænker ikke, vi føjer os ind i rækken af skilsmissepar helt endnu.

Om skribenten

Therese Bach Eriksen er til tre små drenge fra 2012, 2013 og 2017. Uddannet indenfor kommunikation, og har tidligere arbejdet med markedsføring, indtil hun valgte at blive hjemmegående. 

Du kan også følge med på hendes Instagramprofil @jegertherese

Klummen er udtryk for skribentens egen holdning.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Parforhold og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg