Sygt barn
SPONSORERET indhold

9 myter om dit barns immunforsvar

Bliv klog på dit barns immunforsvar og få gode tips til, hvordan du kan mindske risikoen for virus.

Af: Rikke Dinnetz Foto: Nimastock
10. dec. 2013 | Børn | Vores Børn

Feber, diarré, forkølelse, halsbetændelse, vuggestuepest … Kært barn har mange navne. Dog er der i dette tilfælde på ingen måde tale om noget kært, for der er ikke noget værre, end når junior er nede med sygdom, og hans immunforsvar halter.

Men hvad er egentlig sandt og falsk, når det gælder immunforsvar? Og hvad kan I selv gøre for at undgå at slæbe hver en virus med hjem fra vuggestuen eller børnehaven?

3 tips til at undgå syge unger

Kan dit barn vaske hænder for tit?

Nej, faktisk ikke! Kodeordet er og bliver bedre hygiejne. Sørg for, at dit barn vasker hænder, når han har været på toilettet, kommer hjem fra institutionen og har rørt ved noget, der indebærer smitterisiko – for eksempel håndtag på offentlige steder. Vask også hænder, når du har pudset dit barns næse – efter at du har smidt papiret ud.

Lær at hoste i armen – ikke i håndfladen.

Tag eventuelt en snak om det i vuggestuen, så alle lærer det. Kommer børnene alligevel til at hoste i hånden, så hjælp dem til at få vasket hænder.

Luft godt ud…

…også om efteråret og vinteren, så du bringer mængden af virus i luften ned. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lufter ud med gennemtræk fem minutter mindst to gange om dagen.

LÆS OGSÅ: Din feberguide

LÆS OGSÅ: 7 veje til sunde vinterbørn

LÆS OGSÅ: Foto-tips: Sådan fanger du et pletskud af dit barn