Apps der lærer børn om videnskab, matematik og biologi
SPONSORERET indhold

Apps og film til videnskabspiger og -drenge

Der findes virkelig fine film og apps, hvor børnene nærmest ikke opdager, at de er i gang med lære brøkregning, biologi eller det periodiske system.

Af: Af Camilla Lind: red Foto: Foto: Getty Images
05. dec. 2016 | Børn | Vores Børn

Ren underholdning skal der være plads til, men det gør jo ikke noget, at poderne lærer lidt undervejs. Og mærker de ægte interesse fra de voksnes side, kan man være heldig at tænde en spirende interesse for natur og teknik. Filmfronten er også på forældrenes side, og gør det i øjeblikket super sejt at være nørd – at vide noget om verden.

Vi har samlet de bedste apps for små videnskabsdrenge og -piger.

Toca Lab – et skørt laboratorium(3+)

En legende app med skøre og søde indslag. Vær din egen kemiker og undersøg hvordan elementer opfører sig under forskellige forhold. Hvert element har sin egen personlighed og er søde, bløde og livlige væsner. Små nørder vil hygge sig og slet ikke opdage, at de arbejder indenfor det periodiske system. Appen kan bruges af både mindre børn som ren leg, og lidt større børn som begynder at forstå logikken.

Hent “Toca Lab” appen i App Store eller på Google Play. Den koster kr. 25,-.

LÆS OGSÅ: De 8 bedste apps til børn lige nu

Kom sol, kom regn – lær de mindste om vejret (2+)

‘MarcoPolo Weather’ er en fin app for de mindste. Oplev vejret ændre sig, når du indstiller temperatur, vindstyrke eller nedbør. Appen er intuitiv og nem. Brugeren får lov at skabe varme sommerdage, blæsende efterår eller stjerneklare vinternætter – og klæde figurer på efter vejret. App’en giver børnene kendskab til vejrfænomener, planter, dyr og årstidernes påklædning og aktiviteter.

Hent ‘MarcoPolo Weather’ i App Store.

LÆS OGSÅ: Hjælp! Min søn har brugt 34.000 kr. i en app! Hvordan kunne det ske?

Mammut i problemer – dit barn kommer til at elske brøker! (7+)

En lille pjusket mammut skal gennem et landskab, men støder på en del forhindringer undervejs. Løser du opgaverne, kan den komme videre og får en ny, sjov hat. Undervejs lærer børnene både brøkregning og træner problemløsning og logisk tænkning.

‘Slice Fraction’ virker umiddelbart som en app, der er fuld af sjov og ballade. Men dit barn lærer faktisk en hel del, mens der leges.

Hent ‘Slice Fractions’ og i App Store eller på Google Play.

Spillet har et godt drive, og er man først i gang, kan det være svært at stoppe igen.

LÆS OGSÅ: 4 apps til børn der elsker dyr og dyrelyde

ChemCaper – kemiundervisning forklædt som spil (9+)

ChemCaper er et fantastisk spil i sig selv med et super gameplay. Men spillet er genialt, fordi børnene mens de spiller lærer om kemi og det periodiske system. For at komme frem i spillet skal man kunne formeler og kende de forskellige stoffers egenskaber, og spillet udvikler sin sværhedsgrad, jo bedre spilleren bliver. Lidt engelskkundskaber er en fordel, men ikke påkrævet.

Koks i tidsmaskinen – verdenshistorie i børnehøjde

Mr. Peabody har i den grad styr på tilværelsen, lige til han adopterer drengen Sherman, som oven i købet kommer til at røbe deres fælles hemmelighed – en tidsmaskine. Efter problemer i skolen ender Sherman på en eventyrlig rejse tilbage til store, historiske begivenheder, men kommer til at bryde reglerne og står pludselig midt i et kapløb om at få repareret verdenshistorien og redde fremtiden.

Se ‘Mr. Peabody & Sherman’ via iTunes eller køb den på DVD hos CDON.

Følsom og sej superhelt

Hiro er en dreng, der har mistet sine forældre. Han er højt begavet, men kan ikke rigtig finde den rette måde at bruge sine evner på. Heldigvis har han en sød storebror, som opmuntrer ham. Hiro opfinder seje mikrobotter, som kan styres via hjernen. Mikrobotterne kan konstruere præcis det, du forestiller dig. Derfor er mørke kræfter interesserede i dem, og det bliver hurtigt uklart, hvem der helte og skurke i det store spil.