Bedsteforældre gør børn tykke
SPONSORERET indhold

Bedsteforældre gør børn tykke

Små børn, der ofte bliver passet af deres bedsteforældre, har større risiko for at blive overvægtige, viser ny britisk undersøgelse.

Af: Tina H. Rogers, voresbørn.dk, den 17. februar 2010
17. feb. 2010 | Børn | Vores Børn

Flere og flere børn bliver overvægtige, og nu viser det sig, at bedsteforældre måske har en uheldig finger med i spillet. En britisk undersøgelse af 12.000 børn i alderen ni måneder til tre år viser nemlig, at børn har 34 procent større risiko for at udvikle overvægt, hvis de bliver passet på fuld tid af deres bedsteforældre.

Børn der kun delvis bliver passet af deres bedsteforældre har stadig 15 procent risiko for at blive overvægtige i forhold til deres kammerater, som bliver passet fuldtids af deres egne forældre, viser resultaterne, som er blevet bragt i det engelske tidsskrift “The International Journal of Obesity”.

Undersøgelsen viser samtidig, at det primært er børn fra velfungerende familier, som har større risiko for at blive ‘feddet op’ af deres bedsteforældre. Familier hvor moderen er udearbejdende, har en længerevarende uddannelse og lever sammen med en partner.

Der er også en øget risiko for børn, der bliver passet på fuld tid af andre familiemedlemmer eller tætte venner, mens børn der går i vuggestue eller blev passet af en dagplejemor derimod ikke har nogen øget risiko.

Forskerne bag undersøgelsen anerkender, at forældre har det bedst med at få børnene passet hos bedsteforældrene, hvis de ikke selv er i stand til at passe dem. Og de foreslår derfor, at der gøres en indsats for at oplyse bedsteforældre om ernæring samt vigtigheden af fysisk udfoldelse hos børn dagligt.