Børn der lyver klarer sig bedre
SPONSORERET indhold

Børn der lyver klarer sig bedre

Hvis din lille bandit er god til at fabrikere en lille løgn, når tingene er ved at brænde på, så vil han klare sig bedre senere i livet, viser forskning.

Af: Louise H. Rudolf Foto: Colourbox
18. maj. 2010 | Børn | Vores Børn

En canadisk undersøgelse af 1200 børn mellem 2 og 17 år indikerer, at de børn som kan lyve har nået et vigtigt udviklingsmæssigt stadie og jo tidligere børnene kan skrue en løgn sammen, jo bedre vil de i følge forskerne klare sig senere i livet.

Forskerne begrunder deres udsagn med, at det kræver en kompleks proces i hjernen at kunne konstruere en løgn og når små børn kan klare det, er en indikator på tidlig intelligens.

Kun en femtedel af de toårige som blev testet var i stand til at fortælle en løgn, mens der hos de fireårige var gode løgnere blandt hele 90 procent.

Direktøren for Institute of Child Study ved Toronto University, Dr. Kang Lee siger:

Forældre skal ikke blive alarmerede, hvis deres børn fortæller en løgn. Næsten alle børn lyver og det er et tegn på at de er nået til et nyt udviklingsmæssigt trin.

Dr. Kang Lee fortæller videre, at de børn, der har en hurtigt kognitiv udvikling tidligt forstår at bruge en løgn til at dække deres spor.

Dr. Kang testede børnenes ærlighed ved at placere et stykke legetøj bag dem og sige, at de ikke måtte kigge på det, mens han forlod værelset. Han observerede derefter deres reaktion på video og vendte tilbage for at høre børnene om de havde kigget. Han kunne så sammenligne deres svar med videoovervågningen.

LÆS OGSÅ: Må man gøre forskel på sine børnebørn?

LÆS OGSÅ: Blog: Sådan ved du, du er blevet mor

LÆS OGSÅ: Blog: Nej, du må ikke holde min baby!