Her er beviset på, at de yngste søskende er de sjoveste

Foto: Getty Images Undersøgelser har vist, at de yngste søskende er de sjoveste i familieflokken.

Her er beviset: De yngste søskende er de sjoveste

Den ældste er den klogeste, den midterste er den mest betænksomme - og den yngste er nu den sjoveste. I hvert fald hvis vi skal tro på en ny undersøgelse, der hævder, at den yngste i søskendeflokken er den, der nemmest får smilet frem hos os andre.

Det er som om, at der i de fleste familier er en ’familiens klovn’. En spasmager, som altid forsøger at lave sjov, og i de fleste tilfælde lykkes med det. Nogle vil måske tro, at det er de ældste søskende, som lykkes med at få de andre til at grine, fordi de er ældst, og derfor har fungeret, som rollemodeller for de andre. Men nu har undersøgelser faktisk vist det modsatte.

En undersøgelse, der er lavet af britiske ’YouGov’, viser noget interessant og for nogle måske ganske uventet. Ud af alle børnene i adspurgte familier, er det de yngste, som er de sjoveste i de fleste tilfælde. Det kan delvis skyldes, at de ældste søskende har et andet ansvar og derfor kan føre til en mere alvorlig tone. Man har ofte haft en mistanke om, at fødselsorden har en indflydelse på vores karaktertræk, og det viser sig, de sjoveste søskende er de yngste.

Læs også: Den førstefødte er den klogeste i børneflokken

Undersøgelsen viser også, at 54 procent af de adspurgte ældste søskende selv mener, at de er klart mere ansvarsbevidste end deres yngre søskende. Og at de yngre søskende derimod ser sig selv som de sjoveste og mest udadvendte. Størstedelen af de yngre søskende fra undersøgelsen mener i øvrigt også, at det er dem, deres forældre generelt bedste kan lide. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnepsykologi