Præsenteret af Spies

Præsenteret af Spies

Denne her storby kan børnefamilien sagtens holde ferie i til sommer!

Som børnefamilie kan storbyferien godt afskrække. Men især en europæisk storby er oplagt at rejse til som børnefamilie.

Som børnefamilie kan tanken om storbyferien godt være lidt skræmmende. For hvis man, som Johanne og Mikkel, har en Augusta på 3 år, kunne man godt frygte, at storbyferien måske blev mere besvær en egentlig afslapning?

Med Spies City Hack har Spies sendt et team af eksperter inden for områder som interiør, mode, mad og sport på ferie i europæiske storbyer. City Hack er inspireret af begrebet ’Life Hack’, der går ud på at gøre livet lettere og mere effektivt ved hjælp af gode råd og tips.

Derfor har Spies sendt Johanne, hendes mand Mikkel og deres datter Augusta på storbyferie i Barcelona for at se, om man som børnefamilie godt kan kaste sig ud i storbyferien.

Få Johannes #Spiescityhack til Barcelona her:

Til Barcelona med SpiesCityHack
Barcelona, som jeg netop er kommet hjem fra, er ikke blot er en storby med høje bygninger – det er arkitektur, herligt klima (april må- ned: 21 grader), fantastisk strand, skøn mad og mange must-see steder. Storbyferien er en mulighed for at opleve det moderne og urbane, og det
 er bestemt også muligt at gøre det børnevenligt.

Hvad skal man se i Barcelona?
Barcelona er faktisk ikke en vildt stor by. Har I små børn, er det med klapstol eller barnevogn muligt at komme rundt til det meste til bens. Det gør storbyferien i Barcelona til en overskuelig ferie som børnefamilie. Vi boede ved Plaza de Catalunya og det gotiske kvarter (Petit Palace Hotel), hvilket gav os et væld af muligheder – over restauranter, caféer til Ramblaen og det pulserende butiksstrøg, hvor der i øvrigt kan shoppes billigt tøj – både til mor og den lille!

dancingaugusta
Parc de la Ciutadella er stedet, I bare skal besøge. Beskrivelsen ”park” er intet mindre end en underdrivelse. Det er en grøn oase af en park med springvand så store som bygninger, små søer (hvor man kan leje en båd(!), romantiske alléer, vilde papegøjer og legemuligheder for børnene en masse. Snup et bæger med frisk frugt i den lille bod og lad ungerne lege på den store plads. Hvis man har et barn som Augusta, der elsker at jagte ting (læs; duer, sæbebobler, gråspurve, you name it), er Parc de la Ciutadella stedet!

park
Isboder og turister
Ramblaen er for de fleste en selvsagt destination, når man rejser til Barcelona. Her er overdådige isboder, souvenirbutikker og andet turistgejl. Men undgå de mindre gader, hvor risikoen for lommetyveri stiger. Dog ikke i sådan en grad, at man føler sig utryg. I Barcelona er politiet til stede overalt, og de er både venlige, smilende og hjælpsomme.

momandkid
3 Klassiske sights
La Sargrada Familia skal også ses. Vi var dog ikke inde i kirken men benyttede den herlige lille legeplads, der ligger klods op af den gamle kirke, der aldrig bliver helt færdig… Omkring kirken finder I mad- og souvenirboder, cafeborde og et spansk marked.

thechurch
Rambla de la Mar er Barcelonas strand- og havneområde. Her vil I opleve et væld af caféer, restauranter, kæmpe yachts, palmer og bænke. Tag endelig ned til stranden, hvor der spilles volleyball og solbades.

augustabeach
Park Güell ligger på et bjerg. Du har nok set det på billeder med dets flerfarvede huse og fantasifulde mosaik-mure. Park Güell er delt i to: Den gratis del og den betalte del. Vi valgte den gratis del, da den betalte var booket på dagen, hvorfor det kan anbefales at booke hjemmefra. Men med den gratis del blev vi da heller ikke snydt. Her får man efter en stejl stigning måske byens bedste udsigt. Og det ER klapvogns- tilgængeligt, men der skal altså skubbes lidt.

Spis godt i Barcelona
Det vrimler med spisesteder i Barcelona. Bar Loco er et fantastisk tapassted ud til et lille torv tæt på Ramblaen. Der står ofte en mand med en lille guitar og underholder. Udvalget er godt, maden er lækker og restauranten er stor, moderne og bestemt børneegnet. Gå efter de små retter med 4-5 retter til 2 voksne og et lille barn.

restaurantfood

Chök er en lille biks med alt hvad chokolade- hjertet begærer. De specialiserer sig i overdådige donuts til fair priser, og så ligger det kun et stenkast fra Bar Loco.

mikkelaugusta
Chicken Bar
er en af flere små café/restauranter på havnefronten. Her får I et fint udbud af mad og ’cervezas’. MakaMaka er en burgerbar, også på havnepromenaden, Skønne burgere i alle afskygninger… Mums!

Indlægget er skrevet Johanne Mygind, der har bloggen Nutidensmor.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Sponsoreret og Kendte