Din autostol kan være livsfarlig
SPONSORERET indhold

Din autostol kan være livsfarlig

1.400 autostole af mærket BeSafe kaldes nu tilbage, fordi der er en fejl i selens låsemekanisme.

Af: Tina H. Rogers, voresbørn.dk, 15. februar 2010
15. feb. 2010 | Børn | Vores Børn

Har du købt en autostol til dit barn indenfor de sidste par måneder, så bør du lige tjekke mærke og model. En defekt låsemekaniske på de to autostole BeSafe iZi Combi X3 og BeSafe iZi Comb ISOfixi X3 betyder nemlig, at dit barn vil flyve direkte ud af sædet, hvis I skulle komme ud for en bilulykke.

Alle autostolene, som altså nu kaldes tilbage fra producenten, er solgt efter den 15. november 2009 og frem til i lørdags – dog kun i butikker i Norge og Sverige. Autostolene bliver i dag trukket tilbage fra forhandlerne, selv om der indtil nu kun har været fem reklamationer over stolen. Heraf blev der fundet fejl på de tre af låsene.

Tjek låsen
Ifølge den norske netavis VG, udtaler firmaet bag salget af stolene i Norge, at “konsekvenserne vil være alvorlige, specielt hvis stolen bruges fremadvendt”. Derfor opfordres forældre – der har købt deres autostol i enten Sverige eller Norge – til at tjekke deres autostol grundigt for at se, om deres autostol har den defekte lås eller den, som rent faktisk vil beskytte dit barn.

Omkring årsskiftet kom den seneste version af stolen på gaden, og den skulle eftersigende ikke have problemer. Men ‘den gamle’ version har altså stadig været i forretningerne og kan være blevet solgt helt frem til i lørdags. Det er nemt at se forskel på låsene – kig på de to billeder her på siden og bedøm, om du har den ‘rigtige’ eller ‘forkerte’.

Hvis du har en stol med den ‘forkerte’ lås, bør du tage kontakt til det sted, hvor du har købt autostolen for at få låsen skiftet ud.