Familie med 2 børn: "Vores børn vil altid have en at lege med"
SPONSORERET indhold

Familie med 2 børn: "Vores børn vil altid have en at lege med"

Af: Sofie Winther Askgaard, Vores Børn, maj 2013
01. maj. 2013 | Børn | Vores Børn

Hvorfor har I valgt at få lige to børn?

Vi har altid vidst, at vi ville have to børn – hverken flere eller færre. Vi er begge ud af en søskendeflok på to, så det føltes helt naturligt for os. Vi har set, hvor godt et forhold man kan have til sin søster eller bror, derfor ville vi ikke nøjes med ét barn. Vi ville gerne give vores børn den same mulighed for at få gavn af hinanden.

I overvejede aldrig at stoppe ved et barn?

Nej, for vi ville gerne give Naia én, hun kan holde sammen med mod mor og far og en, hun kunne lege med. Hvis man kun har et barn, tænker vi, at man som forældre skal være meget mere på, fordi barnet ikke har en kammerat ved sin side. Vi havde faktisk også aftalt på forhånd, hvor lang tid der skulle være mellem dem – at den store skulle nå at blive lidt selvstændig, før den næste kom.

LÆS OGSÅ: Familie med 1 barn: "Vi er lykkelige – hvorfor sætte det på spil?"

LÆS OGSÅ: Familie med 3 børn: "Vi er begge nummer tre i en søskendeflok"

Har I overvejet at få nummer tre?

Nej, nej. To er helt passende for os og for vores familie. Talemåden ‘tre er én for mange’ passer nok meget godt for os. Vi kunne frygte, at der altid ville være en, der følte sig udenfor. Når vi ser en lille baby, kunne vi da godt tænke os en baby mere, men når vi så tænker lidt frem, så kommer vi i tanker om det store ansvar, der følger med, og det er vi ikke klar til at tage på os en tredje gang.

Hvad er det fantastiske ved at have to børn?

Vi er begyndt at kunne se nu, hvor meget de to holder af hinanden. De pludrer sammen, og vi er sikre på, at de vil lege rigtig godt sammen, når de bliver ældre. Det er fantastisk at se, og vi håber, at de bliver hinandens bedste venner. Vi er jo også én voksen med to hænder til hvert barn, og det, tror vi, gør det nemmere for os at rejse og lave ting med børnene, end hvis vi havde flere børn.

Hvad har familie og venner sagt til jeres valg?

Vi har da hørt den der om, at nu har vi fået to piger, og om vi ikke skal have et tredje barn for at se, om det bliver en dreng. Men selvfølgelig skal vi ikke have en treer af den grund. Børn skal man kun få, hvis man ønsker dem og er klar til dem, uanset køn. De fleste virker dog også, som om de sagtens kan forstå vores valg.

LÆS OGSÅ: Kendte fædre om rollen som far