Familie med 3 børn: "Vi er begge nummer tre i en søskendeflok"
SPONSORERET indhold

Familie med 3 børn: "Vi er begge nummer tre i en søskendeflok"

Af:: Sofie Winther Askgaard, Vores Børn, maj 2013
01. maj. 2013 | Børn | Vores Børn

Hvorfor har I valgt at få lige tre børn?

Vi har bare gjort det, der føltes rigtigt for os og vores familie. Valgt med hjertet, kan man sige. Det spiller dog helt sikkert også en rolle, at vi begge kommer fra en børneflok med tre børn, hvor vi begge er nummer tre I rækken. Vi har begge haft det som blommen i et æg med nogle fantastiske store søskende, så det ville have været mærkeligt for os at vælge en treer fra – og vi håber selvfølgelig, at vores børn får det på samme måde.

Overvejede I nogensinde at stoppe ved to børn?

Nej, vi har egentlig altid vidst, at lysten var der til tre børn. Men vi planlagde det ikke. Vi lod det bare stå åbent efter barn nummer to, og vi gik ikke og talte om det. Vi vidste med sikkerhed, at vi ikke havde lyst til at have tre små børn på én gang, men da de store var blevet mere selvstændige, begyndte vi at kunne mærke lysten til endnu et barn, og så kom det helt naturligt.

LÆS OGSÅ: Familie med 1 barn: "Vi er lykkelige – hvorfor sætte det på spil?"

LÆS OGSÅ: Familie med 2 børn: "Vores børn vil altid have en at lege med"

Har I overvejet at få nummer fire?

Altså… nej. Vi skal ikke have en nummer fire. Vi synes, at familien er hel, præcis som den er nu. Hvis der skulle komme en til, ville det selvfølgelig også være fint nok, og så ville vi også klare det. Men det er ikke noget, vi tænker på eller drømmer om.

Hvad er det fantastiske ved at have tre børn?

Det må da være fedt for vores børn, at de er én mere end os. Tre mod to. Vi keder os heller aldrig, der er så meget liv herhjemme. Vi havde også en fornemmelse i maven af, at det var tre børn, der ville være perfekt for vores familie, og at vi ikke var færdige med at få børn efter nummer to. Selvfølgelig er det vildt hårdt til tider, men man får jo tifold igen af de dejlige unger. De har jo også hinanden, så der er altid nogen at lege med og være sammen med.

Hvad har familie og venner sagt til jeres valg?

Langt de fleste har været positive, og det er rigtig dejligt. Men vi har da også oplevet en ven, der havde svært ved at sige tillykke, fordi de selv har haft nogle hårde år med små børn. Vi føler os bare slet ikke ‘banket tilbage’, som folk ofte frygter, når der kommer en baby mere. Det er jo det her, vi vil.

LÆS OGSÅ: Test, om I skal have barn nummer tre