Kvinde kigger på telefon og graviditetstest
SPONSORERET indhold

Har du svært ved at blive gravid? Ny app kan måske hjælpe dig

Kæmper du med at blive gravid? Fertilitetsbehandling kan være en overvældende omgang, men nu lover en ny fertilitets-app at tage dig i hånden og hjælpe med cyklus, behandlinger, medicin og - ikke mindst - dine følelser.

Af: Amalie Nebelong Foto: Getty Images
22. nov. 2021 | Børn | Vores Børn

Lettelse, skuffelse, håb, hormonel rutsjebanetur, utålmodighed.

Listen af følelser, når det kommer til en fertilitetsbehandling, er alenlang.

Hvis du selv, eller én du kender, har været i fertilitetsbehandling, ved du også, at det kan være en slidsom proces. Ud over følelserne er der alt det praktiske, du skal holde styr på: Aftalerne, cyklussen og medicinen.

LÆS OGSÅ: Spis dig til en bedre fertilitet

Men nu er der hjælp at hente, hvis du også er faret vild i fertilitetsjunglen.

Wawa Fertility, der arbejder for at hjælpe kvinder i fertilitetsbehandling og skabe viden og data om infertilitet til forskning, har nemlig skabt wawa app. En ny app til din telefon, som lover at hjælpe dig med at holde styr på cyklus, medicin og behandling. Og ikke mindst dine følelser.

Appen er udviklet i samarbejde med læger og er testet på kvinder, der har været i fertilitetsbehandling, så den er skræddersyet til at hjælpe med lige netop de udfordringer, DU vil møde.

Personlig assistent

Appen fungerer som en personlig assistent, der dag for dag holder dig i hånden igennem dit fertilitetsforløb. Den guider dig, så du aldrig er i tvivl om, hvor du er, og hvad næste skridt er.

Du kan samtidig også bruge den som en dagbog, hvor du skriver dine følelser, tanker og oplevelser ned. Og så er der en feature, som sørger for, at du modtager personlige historier fra andre kvinder i samme situation som dig og artikler om den nyeste fertilitetsforskning, der er relevant for lige netop dig i din situation.

LÆS OGSÅ: Lotte er sekundært infertil: ”Det var nærmest som at få en dødsdom”

I appen kan du også – hvis du har lyst - donere dine data (ikke personfølsomme oplysninger), og på den måde være med til at afhjælpe et af de rigtig store problemer inden for fertilitetsforskning; nemlig at der ikke er data nok til at udvikle nye behandlingsmetoder.

På den måde kan du måske gøre dit for, at fremtidige kvinder og par vil have bedre muligheder på deres fertilitetsrejse.

Læs meget mere om appen her

Anbefalet til dig