Gravid med tvillinger

Foto: Privat Mette Marie Lei Lange føler sig oppustet. Hun har nemlig hele to babyer i maven. Illustration: Signe Kjær.

Gravid med tvillinger

Gravid med tvillinger: Dobbelt op på fedme, flødeskum og fødsel

“Man ved, man er i tredje trimester, når man taber sine handsker på gulvet i biografen, slår med nakken og beslutter sig for bare at købe nogle nye”, fortæller klummeskribent Mette Marie Lei Lange.

Faktaboks

Mette Marie Lei Lange er digitalredaktør på magasinet Elle. Hun er 32 år og venter tvillinger (en dreng og en pige).

Et par dage efter nytår sad jeg ved spisebordet og kværnede nutellamadder med stor entusiasme, da min mand kom ind, åbnede køleskabet og sagde: ‘Vi skal have brugt den dåseflødeskum fra nytårsaften, ellers ryger den ud. Hvad tænker du?’

Imens jeg kørte den sidste halve franner ned, mønstrede jeg al min sassyness og sexappeal, gav ham mit charmesmil og blinkede frækt med højre øje. Jep, når man har taget 15 kilo på i løbet af toenhalv måned, skal man være mere kreativ en vanligt for at fyre op under lagenerne, selv om man har en støttende og forstående husbond, har jeg erfaret.

Han så undersøgende på mig, kløede sig på overarmen og spurgte glad: ‘Pandekager?’ Og slog mig endeligt ihjel, da han med allerstørste iver udbrød: ‘Uh, du tænker isdessert?’

LÆS OGSÅ: Graviditetsgene: Sig, du elsker mig. NU!

Den erotiske kommunikation mellem os har heldigvis ikke altid været lige så træg. Faktisk er grunden til min stressede badevægt ganske sexy. Jeg blev nemlig gravid på vores honeymoon med ikke bare én ønskebaby, men TO! Jeg stolede først ikke på Nettos tissetest, som højrøstet og pink skreg, at jeg var gravid; det virkede for Disney agtigt at blive knocked up ugen efter sit bryllup.

Men en tidlig skanning viste, at der lå to små peanuts og hyggede sig med mine nutellamadder inde under navlen. Efter bekræftelsen på den kommende fordobling af familien var jeg utålmodig efter at se maven spire frem. Den var bare oppustet og uklædelig, og hver gang der skulle tages billeder, gik jeg imod al hidtidig taktik og puuustede maven ud. Men så kom babybulen! Nærmest i løbet af en uge. Og sådan en vom, hvor romantisk den ellers ser ud, er altså død-upraktisk.

Man ved for eksempel, at man er i tredje trimester af sin tvillingegraviditet, når man taber sine handsker på gulvet i biografen, slår med nakken og beslutter sig for bare at købe nogle nye i morgen.

Fashion sense ud – fodformede sneakers ind!

Ud over min mave er resten af min krop svulmet op. Jeg har så meget vand i kroppen, at jeg har måttet kaste al min fashion sense over bord, sætte mine fine støvletter ind i skabet og investere i et par flade, fodformede sneakers i størrelse 39 (jeg er ellers en fiks lille 37). Mens krop og sind arbejder på højtryk med henholdsvis at skabe to mennesker og prøve at forstå miraklets omfang og fremtiden som nogens mor, har jeg opdaget, at hele verden står på spring for at kommentere min tilstand.Ikke få kvinder har set nærmest misbilligende på mig, som havde jeg truffet en dårlig beslutning på et ringe grundlag. ‘Tvillinger!? Gud, dét kunne jeg virkelig ikke tænke mig! Når man har et barn i forvejen, så ved man jo, hvor hårdt det er.’ Den kan godt være lidt svær at takle, når man nu selv er ovenud lykkelig, men også hamrende nervøs over, hvordan det hele skal gå. Det er svært at være kvik og overbevisende i sit comeback, når man føler sig så meget ude af sit element. Alt er nyt! Kroppen, fremtiden, drømmene, prioriteterne. Og det hele sker på meget kort tid.LÆS OGSÅ: Navne: Det skal du ikke kalde dine tvillingerDet at være gravid er ikke det mest himmelråbende vidunderlige i verden. Der er så megen opkast, skin tags (jeps, vorter!), vand i kroppen, gigt i fingrene, ondt i lænden, brysterne, bækkenet, at jeg nogle gange ville ønske, mennesket kunne gøre som fuglen og blot lægge æg. Men når jeg om aftenen sidder i sofaen, ser tv og spiser Ritter Sport, mens mine tæer er ved at eksplodere, og mine lunger truer med at give op, bliver alting i hele verden med ét fløjtende ligegyldigt.Når jeg mærker ham, der er ved at blive til min søn, møffe rundt og vække det lille myr, der bliver hans søster, hvorefter de skubber lidt til hinanden og til mig eller min mands hånd på maven, så tuder jeg af ukendt og fuldstændig magisk, boblende glæde over det, der venter.Jeg ved endnu ikke helt, hvad det er, men jeg har aldrig været mere klar til noget i hele mit liv. Så kom an, unger, jeg glæder mig til at vise jer verden!LÆS OGSÅ: Krop-umulig: Tæm din gravide kropLÆS OGSÅ: Her er de mest sjældne babynavne i 2016LÆS OGSÅ: Ok at tvillinger er tætte

Læs Mette Marie Lei Langes blog på twinpeaks.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Kærlighed, Tvillinger og Familieliv