Hemmeligheder: 10 ting mødre skjuler
Ifølge en amerikansk undersøgelse deler helt op til 88 procent af os mødre den samme hemmelighed om, at vi bruger vores barn som undskyldning. Foto: Nimastock

Hemmeligheder: 10 ting mødre skjuler

Ifølge en amerikansk undersøgelse er der visse hemmeligheder, vi mødre holder HELT for os selv.

De fleste af os har en rimelig god fornemmelse af, hvad det vil sige at være en god mor. Hvordan man bør opføre, hvad man bør holde sig fra, og hvordan livet skal leves. Men hvad så, når vi ikke lever op til idealbilledet?

Ifølge en amerikansk undersøgelse fra parenting.com med 25.000 deltagere vælger vi at tie stille om de knap så flatterende ting ved vores moderskab. De forbliver simpelthen hemmeligheder, hvis man vil undgå løftede øjenbryn, skulende øjne eller dræberblikke. Ifølge de adspurgte mødre er der især 10 ting, der forbliver en hemmelighed for omgivelserne.

LÆS OGSÅ: Farvel til den perfekte mor

Undersøgelsen blev lavet for at finde ud af, hvordan vi mødre egentlig lever vores liv, og hvordan vi har det med vores børn, vores mand og andre mødre. Og det viste sig, at vi slet ikke er så perfekte, som andre måske går og tror.

Her afslører vi de ti mest almindelige hemmeligheder, som de amerikanske mødre holder helt for dem selv.

1. Fred og ro, please!
Når du skal på toilettet, følger der en baby med, når du skal i bad, græder din baby, når du har brug for at sidde med benene oppe i sofaen og læse et blad, skal din baby skiftes, fodres, trøstes, leges med, læses lektier med, køres til fodbold, trøstes etc., etc. 

LÆS OGSÅ: Ny energi til den trætte mor

En af mødrenes hemmeligheder er derfor, at de i dén grad savnede alenetid. Ud af alle de ting, de længedes efter fra før, de fik børn, toppede tid for sig selv listen. Hele 23 procent af mødrene ville ønske, de kunne få lidt fred og ro væk fra deres barn engang imellem – og også gerne væk fra deres mand.

Andenpladsen med 14 procent blev delt mellem savnet efter søvn og at få før-fødselskroppen tilbage.

2. Vi ammer i smug
Ammedebatten har også raset i USA, og for mødrene i undersøgelsen er der meget fokus på, hvordan man giver sit barn mad. Mens 18 procent så skævt til dem, der vælger ikke at amme, var det en hel anden hemmelighed, knap halvdelen af dem gik rundt med:  De ammede i smug meget længere, and omgivelserne fik at vide.

”Jeg ammede min datter, indtil efter hun var to år, men min mand og mor er de eneste, der fik det at vide”, skrev en af mødrene i undersøgelsen.

3. Vi sender vores syge børn af sted
Snotten løber, øjnene er lidt blanke eller sønnike klager over ondt i maven, men han har endnu ikke kastet op. Ja, ja, vi ved jo godt, at der er masser af sygdomstegn, men spørgsmålet er, om det også altid betyder, at junior bliver hjemme fra vuggestue og børnehave. Spørger man de amerikanske mødre, er svaret ”nej” hos 43 procent af dem. En af mødrene fortæller, at hun valgte at give sin søn en smertestillende pille, og så var det af sted.

”Jeg tænkte, at han var blevet smittet af de andre børn på stuen, og jeg havde allerede tabt 15 arbejdsdage, fordi han var syg.”

4. Det er en ommer…
Vi elsker vores børn, når først (og ofte også inden) de er her, men der er visse ting i livet, det kunne være rart at gøre om.  I hvert fald ifølge undersøgelsen af mødres hemmeligheder. 71 procent af mødrene fortalte, at hvis de kunne gøre det hele om igen, ville de ændre en lille smule. 23 procent ville vælge en anden ægtefælle, 21 procent ville gerne have haft flere børn, og 19 procent ville ønske, de havde valgt en anden karriere, der var mere fleksibel. Og hvad så med selve beslutningen om at får børn? Jo, fire procent ville faktisk også have truffet et andet valg i den sag.

LÆS OGSÅ: Det fortryder forældre mest

”Selvom jeg elsker mine børn og ikke ville bytte dem ud for noget I verden, er der visse tidspunkter, hvor jeg ville ønske, jeg kunne gøre det om og måske begynde ved at få dem senere i livet,” afslørede en af mødrene i undersøgelsen.

5.  Søvn frem for sex
Sex er skønt, men hvis det står til mødrene i undersøgelsen, ville de til hver en tid hellere skifte den mest fantastiske sex ud med en lur, når børnene er faldet i søvn. En af mødrene afslørede endnu en hemmelighed:

“Alle siger, at man skal huske at nyde ungerne, mens de er små, men nogle gange er jeg bare så træt og udkørt, at det føles som endnu mere arbejde at skulle nyde dem!”

6. Telefonen skyld i ulykker
Tjekker du din telefon dagligt? Måske hver time? Måske flere gange i timen? Så er du ikke alene. Nogle gange går det uskyldige tidsfordriv ikke blot ud over mødres koncentration men også deres børns ve og vel. 5 procent af mødrene indrømmer, at deres børn har slået sig, fordi de havde øjne på skærmen frem for guldklumpen. 18 procent afslører, at det var meget tæt på, at børnene kom galt af sted.

LÆS OGSÅ: Test: Hvor afhængig er du af din telefon?

7. Mødre doper deres børn
Måske har du prøvet at have et skrigende barn med ud at flyve i otte timer. Eller haft selvsamme barn med på bilferie, hvor vejen bare føltes som at fortsætte i det uendelige. Hvad gør du? Spørger man forældrene i undersøgelsen, har 18 procent af dem et trick i ærmet, de helst ikke taler højt om: Piller. Junior bliver simpelthen dopet, så der kommer ro på bagsædet. Otte procent fortæller, at de endda kan finde på at give deres barn noget beroligende, når de selv er ved at gå omkuld, mens junior nægter at falde ned.
LÆS OGSÅ:  Sådan bliver flyrejsen en succes
~/link/c4574799185a46e883324ea2c813c2e9.aspx Rynkede bryn over for andre mødre
Vi vil så gerne give udtryk for at være forstående over for andre, men desværre ser virkeligheden ikke sådan ud. 88 procent af deltagerne svarede, at de havde fordomme om andre mødre. Især løftede de øjenbryn over overvægtige børn (37 procent) og børn, der spiser junkfood (34 procent), men det allerværste, der virkelig kunne få 66 procent af mødrene til at slippe fordomme løs, var uopdragne unger.

9. Favoritbarnet eksisterer
”Jeg elsker jer lige højt”, har du som mor til flere børn måske sagt til dem eller i det mindste til dig selv. For man må jo ikke have en favorit. 14 procent af mødrene i undersøgelsen måtte dog indrømme, at en af deres hemmeligheder er, at de elsker det ene barn mere end det andet. Dermed ikke sagt, at de elskede deres andet barn mindre; det ene stod bare hjertet en lille smule nærmere, som en mor forklarede:

LÆS OGSÅ: Søskende: Derfor er dine børn så forskellige

”Jeg elsker alle mine børn lige meget, men jeg “nyder” en af dem mere. Jeg prøver ikke at vise det i min opførsel, men jeg frygter, at det slipper ud.”

10. Børn er den bedste undskyldning
Frokosten er kedelig, eller du orker ikke lige at sige ja til en middagsinvitation. I gamle dage, før du fik børn, skulle du lyve andre lige op i ansigtet; nu gør du det mere galant. Du skubber simpelthen dine børn foran dig og bruger dem som undskyldning. Lyder det bekendt? Hele 84 procent af mødrene bruger deres børn som en grund til at slippe ud af sociale arrangementer, og godt halvdelen af dem, 45 procent, gør det hver eneste måned.

Kilde: parenting.co

LÆS OGSÅ: 10 hemmeligheder om at blive mor

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Mor, Tumling og Familieliv