Mascha Vang
Foto: Kaare Smith, Sisse Stroyer og Bo Nymann "Vi er hinandens, og der er ikke nogen, der kan komme imellem os"

Mascha Vang: Min fødsel var alt andet, end jeg havde forestillet mig

Vores Børn har spurgt Mascha Vang, hvad hun husker bedst fra sin graviditet og fødsel. Ingen af delene forløb som hun havde håbet og ønsket.

Hvad er det bedste ved at være mor?

Det er den ubetingede kærlighed, der er mellem mig og min datter. Det, at der findes en ‘mini-me’. Vi er hinandens, og der er ikke nogen, der kan komme imellem os.

LÆS OGSÅ: Nybagt mor: 13 ting du IKKE vil glemme

Hvad tænkte du, da dit barn kom op til dig efter fødslen?

Jeg var overrasket over, hvor varm hun var. Jeg begyndte ikke at græde over, at det var vildt smukt, som man hører fra andre, at de gør. Jeg syntes, det var en mærkelig oplevelse, og hun føltes ikke som en del af mig i begyndelsen.

Faktaboks

Mascha Vang 36 år, blogger, mor til Hollie Nolia, 3 år.

Hvordan var fødslen?

Den var alt andet, end jeg havde forestillet mig. Jeg har nok altid haft et håb om, at min kæreste skulle hjælpe og holde mig, og at vi skulle igennem veerne sammen. Men han var i København, og jeg fødte i Kolding. Han nåede først frem, da fødslen var i fuld gang. Jeg havde en privat jordemoder, som jeg havde gået hos under graviditeten, men hun var på arbejde, så jeg gik rundt alene med mine veer. Det var ikke lige det, jeg havde forestillet mig. Det endte med, at jordemoderen sendte sin mand, som kom og hentede mig. Så stod han og smurte nutellamadder til mig, mens jeg lå der og skreg.

Selve fødslen gjorde vanvittigt ondt – hun ville ikke rigtigt ud. Jeg var glad for, at jeg både havde hospitalets jordemoder og min private jordemoder. Hun var helt fantastisk og en enorm støtte, og jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden hende. Hun havde sit eget spædbarn med, der lå ved siden af, og hendes mand var der også, og han gik og tog billeder. Nu havde han været med hele vejen, så hvorfor ikke tage det med?

LÆS OGSÅ: 8 vigtige opgaver for far under fødslen

Hvordan var din graviditet?

Det var ikke så romantisk, som jeg havde håbet. Jeg var selvfølgelig lykkelig over at vente et barn, men der var ikke så meget hygge i det, og jeg fik døgnkvalme cirka 12 timer, efter jeg blev gravid. Jeg fik også bækkenløsning og var for syg til at arbejde.

Hvad ville du gerne have vidst om livet med børn?

Jeg blev ret overrumplet af det hele, fordi jeg blev alene med min datter, da hun var tre måneder, og så var hun kolikbarn og skreg, til hun var over et år. Men jeg synes, det hele kommer så naturligt, når man har fået barn. Det går egentlig lidt af sig selv.

Hvad er dit bedste råd til den første tid som mor?

Lad være med at søge en masse informationer på nettet eller høre på alt, hvad andre siger. Bare gør, hvad der falder dig naturligt. Børn er jo ikke ens, og det er så nemt for andre at give råd, som du ikke nødvendigvis kan bruge.

LÆS OGSÅ: Gravide Bagedyst-deltagere: Vi spiser gerne lagkage til frokost

LÆS OGSÅ: Du ved, du er flergangsgravid, når…

LÆS OGSÅ: Mor-rollen: Brug dine instinkter

Se, hvad vi ellers skriver om: Fødsel, Fødselsberetning og Mor