Mor-rollen
SPONSORERET indhold

Mor-tabuer: “Jeg er langdistancemor”

“Man bliver hurtigt stemplet som en dårlig forælder, hvis man gør noget lidt anderledes.”

Af: Eline Holm, Vores Børn, September 2013
30. aug. 2013 | Børn | Vores Børn

Hver mandag kysser Malene O. Mikkelsen sin toårige søn, Bertil, farvel – og ser ham først igen om fredagen. Hun er i gang med at videreuddanne sig til kaptajn i flyvevåbnet, en etårig uddannelse, der foregår i København – langt fra hendes søn og mand hjemme i Ikast i Midtjylland.

Når hun fortæller nye mennesker om sin families hverdag, bliver hun af og til mødt med løftede øjenbryn og chokerede miner. ‘Det kan du da virkelig ikke tillade dig!’ er der sågar en, der har udbrudt.

“Man bliver hurtigt stemplet som en dårlig forælder, hvis man gør noget lidt anderledes. Men jeg tror ikke på, at man skal følge ‘opskriften’ hundrede procent,” fastslår Malene, som understreger, at der ligger mange overvejelser bag beslutningen om at blive langdistancemor.

LÆS OGSÅ: Tre valg – karrieremor, weekendmor og husmor

Allerede inden Bertil blev født, var hun blevet optaget på uddannelsen, som betyder rigtig meget for hendes fremtidige karriere. Malene og hendes mand besluttede, at det var bedst at få den overstået, mens Bertil var så lille som mulig og endnu ikke havde en helt klar fornemmelse af tid.

Bertil er glad

I begyndelsen var Malene bekymret for, om Bertil ville være sur på hende eller føle sig svigtet. Men Bertil er glad – både de dage, hvor han kun har far, og når mor er hjemme i weekenden. Det viser Malene, at den lille fyr er okay med ordningen.

“Dit barn skal nok fortælle dig, hvis situationen er uholdbar. Jeg kan se på Bertil, at han trives og får kærlighed nok, og så kan det ikke gå helt galt,” mener Malene.

Alligevel er rammer det et ømt punkt, når folk ser helt forkerte ud i ansigtet, når hun fortæller, at hun er væk fra Bertil det meste af ugen. For selvfølgelig savner hun sin søn, og selvfølgelig gør det ondt på hendes moderhjerte, når hun går glip af lillemandens første tur på løbecyklen eller andre milepæle. Men hun siger til sig selv, at der vil komme masser af første gange. Og hun holder fast til sin ret til ikke kun at være mor.

LÆS OGSÅ: Test: Hvilken type mor er du?

“Jeg er også menneske. Selvfølgelig skal man lave nogle ting om, når man bliver forældre, men jeg mener ikke, at man skal lægge alt på hylden,” siger Malene, der kunne godt tænke sig at aflive myten om, at der skulle være en rigtig måde at være mor på.

“Der er en grund til, at der findes hundredetusinde bøger om at være forældre. Det er, fordi der er hundredetusinde måder at gøre det på!”

Tilbage til: 4 mødre: Vi bryder mor-tabuer